Competitienieuws recreanten

 

RECREANTENCOMPETITIE seizoen 2018-2019 

Aan de najaarscompetitie (NJC) en voorjaarscompetitie (VJC) namen twee LBC teams deel:
- LBC 1 bestaand uit Brigitte Linnenbank, Cynthia Huisman, Bruno Drenthe (teamcaptain) en Edgar Manuel.
- LBC M1 met als spelers Peter van Riel (teamcaptain), Dennis Bouwheer, Sander Michelbrink en Berrie de Ruiter.
De VJC kent zoals gewoonlijk aanzienlijk meer poules. In beide competities werden bijna alle wedstrijden volgens het schema gespeeld; af en toe moest door omstandigheden een wedstrijd verplaatst worden. De thuiswedstrijden van de NJC werden in Antares gespeeld echter gezien een aantal onprettige zaken van deze zaal (o.a. ventilatie en licht) zijn we met de VJC geswitcht naar De Korf.

 

De NJC2018 kende in de 4e klasse 3 mixed poules met ieder 6 teams en tevens 2 mannen poules. Onze teams waren in deze klasse actief. Deze competitie verliep voor het mixed team LBC 1 uiterst succesvol. Zij werd eerste van de poule en behaalde op de 5 tegenstanders 59 punten. BC ’70 Veluwe 1 volgde met 56 punten en de andere 4 teams behaalden vanaf 41 punten (en lager). Het mannenteam LBC M1 verbeterde zich t.o.v. vorig jaar (één positie hoger in de ranglijst) en eindigde met 30 punten op de één na onderste plaats in een poule met totaal 5 teams.

 

In de VJC2019 werd LBC 1 (nu spelend in de 3e klasse!) met 31 punten 2e van de poule met in totaal 5 teams. BC Nijkerk 2 won met 41 punten; met één punt minder (= 30 punten) eindigde concurrent BC Netwerk 3 net achter ‘team Bruno’!
(LBC 1 speelde ook deze competitie de vorig jaar ingevoerde nieuwe speelvariant van 6-dubbel partijen i.p.v. 4 dubbels + 4 singles.)
Het mannenteam LBC M1 zette de opgaande lijn uit de NJC met kracht door en presteerde het om in de 4e klasse met 46 punten poulewinnaar te worden. De tweede plek was met 10 punten achterstand (!) voor BV Putten M1. (Dit blijkt voor ‘onze mannen’ naar meer te smaken, want ze gaan in de aanstaande NJC door in 3e klasse!)

 

Zoals je leest waren het weer mooie competities met top resultaten. Ik constateer dat telkens álle spelers veel plezier van en met de recreantencompetitie hebben.
‘t Is nu eenmaal zo; badminton blijft in competitie verband een héééééél leuk spelletje!

 

 

 

Als je verder nog nieuws hebt over de seniorencompetitie of een reactie wilt geven of misschien iets leuks of bijzonders hierover wilt melden, stuur dan een email met de volgende gegevens:

  • Koptekst (max. 25 karakters) en inhoud van je nieuws, bij voorkeur met afbeelding / foto
  • Stuur dit per email naar: info@leusderbc.nl