Oud nieuws

19-12-2021 Corona update: Geen binnensporten
In de persconferentie van 18 december maakte het demissionaire kabinet bekend een harde lockdown in te voeren, waardoor binnensporten niet meer is toegestaan tot en met in elk geval 14 januari 2022. Dit geldt voor zowel de jeugd als de senioren. Ook de competities liggen tot die datum stil. Er zal op een later moment een beslissing komen over het vervolg en/of stopzetten van de competities.
26-11-2021 Corona update: Geen amateursport na 17.00 uur
In de persconferentie van vrijdag 26 november maakte het demissionaire kabinet bekend dat amateursport ná 17:00 uur niet meer is toegestaan. Deze maatregel is zeker 3 weken geldig, tot in ieder geval zaterdag 18 december.               Dat betekent voor LBC dat alleen nog op maandagmiddag (badminton overdag) en op zondagmiddag (de jeugdwedstrijden) gespeeld mag worden.
Nieuwe competitievorm
Wat?
Vanaf volgend jaar lanceert Badminton Nederland een nieuwe competitievorm, namelijk de dubbelcompetitie. Het gaat om een mannendubbel-, vrouwendubbel- en een gemengddubbelcompetitie.
Waarom?
We hebben gemerkt dat er naast de huidige competities behoeft is aan een nieuwe vorm van competitie. Uit onderzoek is gebleken dat bepaald groepen mensen/badmintonners geen competitie (meer) spelen, omdat: –        er minder tijd is vanwege verandering in werk/gezin; –        het niveau te hoog is, waardoor wedstrijden niet (meer) leuk zijn; –        er te weinig/geen flexibiliteit is in het moment van spelen (weekend versus doordeweeks); –        men geen enkelspel meer wil of kan spelen; –        er onvoldoende spelers beschikbaar zijn.   Uitgangspunt is dat de competitiewedstrijden op de reguliere trainings- en/of speelavond gespeeld gaan worden, waardoor het geen extra tijd in de toch al drukke agenda inneemt.
Voor wie?
Voor badmintonners die dubbelen leuk vinden en dit graag tegen andere verenigingen willen doen in een competitie die weinig extra tijd kost, flexibel van opzet is en maximaal acht wedstrijden betreft.

Format
De dubbelcompetities bestaan uit drie partijen per wedstrijd. Teams bestaan dan ook uit minimaal drie spelers. De wedstrijdduur van de wedstrijd is ongeveer anderhalf uur. De poules bestaan uit maximaal vijf teams waarbij de het de bedoeling is om de reisafstand zo kort mogelijk te houden. Hoe groter het aantal aanmeldingen in een gebied hoe korter de afstand.

Niveaus
Er zijn drie verschillende niveaus:
Niveau A – Doelgroep: voormalige en huidige Bondscompetitie spelers (niveau 4e t/m 6e divisie) Niveau B – Doelgroep: voormalige en huidige competitiespelers (niveau 7e t/m 9e divisie en mannen nylon Bondscompetitie + ervaren niet competitie spelende recreant) Niveau C – Doelgroep: startende competitie badmintonners (recreatieve spelers met niveau 9e divisie of lager)

Wanneer?
De competitie start vanaf 15 januari 2022 en eindigt uiterlijk 6 juni 2022. In deze periode speel je acht wedstrijden wat neerkomt op één wedstrijd in de twee weken. In de planning is ook rekening gehouden met de schoolvakanties.
Kosten
De kosten voor deze competitie bedragen €20 per team.

Reglement We hebben een aantal regels opgesteld die je in het Reglement voor de dubbelcompetities zijn opgenomen. Daarnaast kun je hier de speelsleutels bekijken.   Inschrijven
Teams kunnen door de deelnemers zelf worden aangemeld vanaf heden tot en met 21 december 2021 via dit inschrijfformulier (op de website van BN is een Word-versie van dit bestand te vinden). Zoals op het inschrijfformulier duidelijk wordt moet men wel met de vereniging afstemmen over de beschikbaarheid van zaalruimte en de mogelijke speeldag/-tijd.
3-11-2021 Corona update: Nieuwe maatregelen treffen badmintonsport
Tijdens de persconferentie op dinsdagavond 2 november maakte het demissionaire kabinet bekend dat sporten op sportlocaties per zaterdag 6 november vanaf 18 jaar alleen nog mogelijk is met een QR-code. Deze maatregel heeft een grote impact om badmintonnend Nederland. De huidige nieuwe maatregelen zorgen er voor dat iedere badmintonner vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs (CTB) moet tonen wanneer diegene wil trainen of een wedstrijd spelen. De controle op het CTB komt terecht op de schouders van de duizenden vrijwilligers bij de badmintonverenigingen. Dit roept veel vragen op over de praktische uitvoering hiervan. Sportkoepel NOC*NSF heeft al laten weten niet blij te zijn met de nieuwe maatregelen en vraagt de leden van de Tweede Kamer het kabinet te bewegen om sporten zonder QR-code toe te blijven staan op de sportclub. Bij deze wel alvast een oproep aan de leden: We hebben vrijwilligers nodig om dit te gaan controleren. Wil je hierbij helpen, meld je dan aan via info@leusderbc.nl .
Start van nieuw seizoen op dinsdag 31 augustus!
Op dinsdagavond 19.30 uur start het badmintonseizoen 2021-2022! Tot 22.00 uur kan er gespeeld worden in De Korf. Voor alle speeltijden van senioren en jeugd check de kalender: Kalender seizoen 2021-2022
Corona update: Per 5 juni nieuwe versoepelingen
Sporten 
Volwassenen  mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten.                      Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan. Nog wel zonder toeschouwers. Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. Publiek bij amateurwedstrijden is nog niet toegestaan. Kleedkamers, douches en sauna’s gaan ook open. En ook de sportkantines mogen open. Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.
We mogen weer badmintonnen!
Donderdag 20 mei was het dan eindelijk zover! Na maanden van sluiting van de sportzalen, mocht er weer gebadmintond worden!                       Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20210520_195256-1024x768.jpg Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20210520_195353-1-1024x768.jpg
11-5-2021 Corona update
Hoera, we mogen weer! Eindelijk, sinds (te) lange tijd, worden ook binnensporten weer genoemd als het gaat om versoepelen van de corona-maatregelen. Nog wel met de handrem erop, maar hopelijk gaat die er a.s. maandag af!                        Naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond, is het van belang te weten wat een en ander concreet voor ons betekent: 1) woensdag 19 mei: eerste speelmogelijkheid voor de jeugd in ‘De Korf’  2) donderdag 20 mei: eerste speelmogelijkheid voor de senioren-recreanten  in ‘De Korf’ 3) dinsdag 25 mei: eerste speelmogelijkheid voor de senioren op dinsdag in ‘De Korf’ (alleen van 19.30u-20.30u i.v.m. de buitengewone Ledenvergadering om 20.45u) 4) maandag 31 mei: eerste speelmogelijkheid voor de senioren van Sport Overdag in ‘De Korf’ Voor alle groepen geldt, dat men zich van te voren dient aan te melden (reserveren) en dat er registratie van de aanwezigen dient plaats te vinden. Feitelijk net als voorheen, toen er ook onder beperkingen mocht worden gespeeld. Contactpersonen -leden al dan niet sportend aanwezig die avond(en)- zullen dit regelen en bijhouden, net als voorheen. Uiteraard geldt de mondkapjesplicht bij binnenkomst en vertrek, evenals het handen wassen met desinfectiemiddel. Het gebruik van kleedkamers en doucheruimten is NIET toegestaan.  Voor de goede orde, er geldt een 3-tal restricties: 1) er wordt op 17 mei beslist tot de toegezegde versoepelingen; 2)  we gaan er vanuit, dat de gemeente Leusden binnen sporten weer mogelijk maakt (zaal corona-proof); 3) het is slechts toegestaan om met 2 personen op 1 baan te spelen, dus slechts enkelspel is mogelijk. Aanmelding voor speelavonden is per vanavond mogelijk; even een mailtje naar info@leusderbc.nl . We zullen jullie dan z.s.m. verder informeren over de gang van zaken.
“Belang van sport en bewegen wordt niet serieus genomen in coronacrisis”
Binnensportclubs zijn al sinds december gesloten en wachten al maanden op heropening.                         Algemeen directeur van NOC*NSF Gerard Dielessen doet namens de gehele sport een dringende oproep aan het kabinet: “Laat zo snel mogelijk meer sportmogelijkheden toe. Sport houdt Nederland fysiek en mentaal gezond. Open de sport om een nieuwe gezondheidscrisis te voorkomen.” Lees het hele artikel via https://www.badminton.nl/nieuws/belang-van-sport-en-bewegen-wordt-niet-serieus-genomen-in-coronacrisis . 
24-3-2021 Corona update
Tijdens de persconferentie van het demissionaire kabinet op dinsdagavond 23 maart kwam er helaas nog geen versoepeling voor de binnensport. Hopelijk volgt dit in april. Wel is de jeugd per 24 maart gestart met buitentraining op de velden bij Roda ’46. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee!
18-1-2021 Alle competities definitief stopgezet
Badminton Nederland heeft besloten om per direct alle lopende competities voor dit seizoen te beëindigen. Lees het hele artikel op https://badmintonline.nl/nieuws/2021/01/alle-competities-definitief-stopgezet .
12-1-2021 Corona update
De lockdown is verlengd tot en met 9 februari. Dit betekent dat we helaas voorlopig nog niet kunnen badmintonnen. 
Steun onze sponsor Mykonos!
De horeca heeft het zwaar nu hun deuren weer opnieuw gesloten zijn. Eén van de horecaondernemers in Leusden, Mykonos Greek Food ’n Drinks, is al jarenlang sponsor van onze vereniging. Als LBC-leden kunnen we hier misschien iets voor terug doen. Mykonos blijft namelijk tijdens de gehele periode van sluiting hun heerlijke Griekse maaltijden gratis contactloos thuis bezorgen (van woensdag t/m zondag van 16:30 tot 20:00). Afhalen kan ook.
14-12-2020 Corona update
Naar aanleiding van de toespraak van Premier Rutte van maandag 14 december is besloten om alle sportzalen te sluiten. Dit betekent helaas dat we tot en met 19 januari niet kunnen badmintonnen. Dit geldt voor zowel de jeugd als de senioren.
Corona update: situatie per 19 november (info van Badminton Nederland)
Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 17 november jl. maakte het kabinet kenbaar dat we per 19 november terug gaan naar de maatregelen zoals die gelden sinds het instellen van de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober 2020. Voor de badmintonsport betekent dit dat iedereen vanaf achttien jaar weer met vier personen op één baan mag trainen, mits alle maatregelen uit het protocol worden nageleefd. We adviseren echter om gewoon in tweetallen te blijven trainen en spelen. Het spelen van een dubbel is dus niet mogelijk. Bij het spelen van enkels geldt geen beperking meer van vaste duo’s, dus er kan wel weer gerouleerd worden met tegenstanders. De jeugd tot achttien jaar mag blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen. Alle regels die gelden voor het beoefenen van onze sport binnen de huidige maatregelen zijn te vinden in het Badmintonprotocol. Kijk voor meer informatie in de FAQ van NOC*NSF of het generieke Sportprotocol. LET OP: Tijdens het sporten is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Daarvoor en daarna is het dragen van een mondkapje in de accommodatie wel verplicht.
LBC1 goed uit de startblokken!
De eerste 3 wedstrijden zitten er op voor ons 1e team dat uitkomt in de 5e divisie van de bondscompetitie. Met 1 gelijkspel en 2 mooie overwinningen staan ze nu op een 3e plek.                                    Uitslagen: SMASHING 7 – LEUSDER BC 1   4-4 LEUSDER BC 1 – BECA 2000 8    6-2 LOBBERS BC DE 1 – LEUSDER BC 1    1-7
Badmintoncompetitie in coronatijd: zo doen we dat! (info van Badminton Nederland)
De zomervakantie is in alle Regio’s voorbij en dus staat traditiegetrouw de start van de competitie voor de deur. De afgelopen weken hebben we veel vragen gehad over de competitie vanwege het coronavirus. Het is voor ons allemaal een spannende tijd en we hebben slechts beperkt inzicht in de ontwikkeling van het virus.Voordat we meer informatie geven over het spelen van competitie in coronatijd, willen we als Badminton Nederland graag een oproep doen tot solidariteit. Om ervoor te zorgen dat iedereen onbezorgd, met vertrouwen èn plezier kan badmintonnen, vragen wij iedereen om met respect naar elkaar met inachtneming van de huidige regels naar de sporthal te komen om te badmintonnen. Houd dus rekening met elkaar, zowel op als naast de badmintonbaan. Help elkaar als leden en verenigingen onderling waar nodig en laat zien dat we een hechte en sterke badmintoncommunity zijn! Alleen samen krijgen we corona onder controle!Hier vind je de informatie van Badminton Nederland mbt. de bondscompetitie in coronatijd.
Recreantentraining op dinsdagavond in De Korf
Op dinsdag 15 september beginnen we weer met de recreantentraining. De training vindt plaats in De Korf en is van 21:00 tot 22:00 uur.
Voor de training hoef je niet te betalen en is het natuurlijk niet verplicht maar wel fijn dat, als je je ervoor opgeeft, je er ook zo vaak mogelijk bij bent. Dat is ook de beste manier om dingen te leren en verder te komen in je badmintonspel.
Als je aan de training mee wil doen, zorg er dan voor dat je om 21:00 uur op de daarvoor bestemde banen aanwezig bent, zodat de trainer op tijd met de hele groep kan beginnen.
Veel speelplezier gewenst.
Officiële ondertekening Leusdens Sport- en Beweegakkoord
Met het Leusdens Sport- en Beweegakkoord willen alle betrokken partijen bereiken dat iedereen nu en in de toekomst met plezier kan sporten en bewegen in onze gemeente. Een leven lang in beweging voor en door zoveel mogelijk Leusdenaren!
Het akkoord is tot stand gekomen dankzij de ideeën en adviezen van vele Leusdense sport- en beweegaanbieders, scholen, zorg- en welzijnsinstellingen en de gemeente. In twee inspirerende bijeenkomsten en met input van drie werkgroepen is er met elkaar in kaart gebracht waar de behoeften en de kansen liggen en is er met de uitwerking van het akkoord aan de slag gegaan.
In dit akkoord zijn de gezamenlijke ambities vastgelegd en is aangegeven hoe wij met elkaar het bestaande aanbod aan sport- en bewegingsmogelijkheden in onze gemeente willen versterken, verbreden en waar nodig vernieuwen.
Voorzitter Sander Migchelbrink ondertekent het akkoord namens LBC.
Badmintonseizoen 2020-2021 van start gegaan
Op 1 september is het nieuwe seizoen weer gestart. Hopelijk heeft iedereen (ondanks de corona) een fijne vakantie gehad. Dit seizoen verloopt anders dan we met elkaar gewend zijn. Gelukkig mag er met de versoepelingen die vanaf 1 juli gelden weer normaal gebadmintond worden, dus single- en dubbelpartijen. Binnen het sportveld zijn er dus geen restricties meer. We hadden gehoopt dat de restricties buiten het sportveld per 1 september versoepeld zouden worden, maar dat is vooralsnog niet het geval. Inmiddels zijn alle leden via de mail op de hoogte gebracht van de nu geldende regels van het ministerie en van Badminton Nederland. Verder zijn de leden geïnformeerd over de gedragsregels binnen de sportaccommodaties zelf en over de veiligheidsmaatregelen binnen onze vereniging. Wat het meeste impact heeft, is de wijze waarop de spelers iedere 20 minuten wisselen. Dit gaat niet via het vertrouwde ‘afhangbord’, maar in de vorm van doorschuiven op de banen, om zo het aantal interacties bij het wisselen te minimaliseren. Met in acht neming van deze richtlijnen verwachten we dat iedereen veilig en wel weer kan genieten van ons geliefde spelletje. Veel plezier!!
Sinds 1 juli badmintont LBC weer in de sporthal
Sinds de lockdown in maart hebben de jeugd (vanaf begin mei) en senioren (vanaf medio juni) van LBC weer gebadmintond, in de buitenlucht. Met dank aan Theo Meijer Sport en Roda 46 en aan de buurtsportcoaches die dit mogelijk gemaakt hebben. Iedereen was verheugd om weer een shuttle te kunnen slaan, maar regen en wind waren nogal eens spelbreker. Vandaar dat we erg blij waren dat er vanaf 1 juli weer in de sportzalen gebadmintond mocht worden. In ‘onze’ Korf konden we niet terecht, omdat de ventilatie niet corona proof was. Maar gelukkig lukte het vóór de zomerstop wel nog in de Buininghal, zowel voor de jeugd (laatste training van het seizoen) als voor de senioren (4 dinsdagavonden in juli). Bij de senioren kostte het in de voorbereiding nog wel wat moeite om duidelijk te krijgen wat volgens het protocol wèl en niet toegestaan was. Maar toen die hobbel genomen was, konden we na 3,5 maand eindelijk weer ‘echt’ badmintonnen. Ook sportwethouder Wim Vos was op de 1e avond present om zelf te zien hoe het opstarten van de binnensporten verliep. En we waren aangenaam verrast dat hij in sporttenue en met rackets verscheen en al helemaal dat hij goed stond de spelen en ook de hele avond op de baan te vinden was.
In augustus gaan we van een hopelijk warme en zorgeloze vakantie genieten; ons nieuwe badmintonseizoen begint dan weer op 1 september.
LBC in de Leusder Krant
In de Leusder Krant van begin juli staat een interview met onze voorzitter Sander onder andere over badminton in Coronatijd en airbadminton.Verder stond op de speciale Sport Lokaal pagina van deze krant onder het motto ‘De Leusder Badminton Combinatie is op zoek naar jou …’ een oproep aan potentiële leden om een paar keer vrijblijvend mee te komen spelen om kennis te komen maken met onze sport en onze vereniging.Hierbij dan ook een oproep aan alle leden om dit onder de aandacht te brengen bij vrienden, kennissen, klasgenoten, collega’s, etc. We kunnen best nog wel wat nieuwe leden gebruiken, zowel bij de jeugd als bij de senioren.
AirBadminton: badminton in de buitenlucht
In de corona periode was badmintonnen in de sportzaal niet mogelijk en daarom zijn we als vereniging naarstig op zoek gegaan naar alternatieven. Met een aantal enthousiaste leden zijn de mogelijkheden van Airbadminton verkend: wat is het, wat is ervoor nodig, waar kan het en hoe organiseren we het.
Wat we wel al weten: AirBadminton is een nieuwe officiële sport en een coole aanvulling op de traditionele binnensport. De BWF (de internationale badmintonbond waar Nederland ook bij is aangesloten) is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de sport bruisend en opwindend te houden. Hoe kunnen we innoveren en wat zijn de mogelijkheden om ook in de buitenlucht de sport te kunnen beoefenen? Het ultieme doel is om nóg meer mensen – wereldwijd – enthousiast te maken voor de badmintonsport!
AirBadminton wordt gespeeld in de buitenlucht op aangepaste banen, eigen spelregels en natuurlijk een speciale shuttle om de sport mee te beoefenen.Om het eens uit te proberen is besloten om een compleet set Airbadminton spullen te huren (o.a. shuttles, net, palen en lijnen) en is vanaf 16 juni gespeeld op een voetbalveld van Roda. Het was een leerzame ervaring, alleen jammer dat het een aantal keer afgelast moest worden vanwege slecht weer.
LBC-jeugd heeft weer gebadmintond!!
Op woensdag 6 mei heeft de jeugd van onze vereniging voor het eerst weer gebadmintond, buiten bij Theo Meijer Sport. Badmintonnen in de sporthal is nog niet toegestaan en daarom is op zoek gegaan naar alternatieven. Onder regie van gemeente Leusden heeft Theo Meijer aangeboden dat wij gebruik kunnen maken van een tennisbaan. Door Cynthia, Sander, Lisa en onze trainer Peter is dit met Theo Meijer en de ouders/verzorgers uitgewerkt. Onze kids hebben een leuke training gehad, in 2 groepen van elk een uur. In de zon! Dan maakt zelfs een beetje wind niet (echt) uit.
De beste wensen voor 2021!
Het bestuur van LBC wenst alle leden een heel gelukkig en sportief 2021!
Nieuwe maatregelen i.v.m. corona per 4-11-2020
Sinds 4-11-2020 22.00 uur gelden er weer strengere maatregelen vanwege Corona.  Dat betekent dat er bij zowel de jeugd als de senioren vooralsnog geen competitie gespeeld wordt. Verder betekent het voor de senioren dat er voorlopig niet kan worden gespeeld in het dubbelspel. Met 2 spelers op één baan kan nog wel worden gespeeld, al heeft dit uiteraard consequenties voor de bezetting van de banen. Hiervoor is door de leden die wel graag komen spelen een plan gemaakt. Bert Molenaar is het aanspreekpunt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Let op: De gemeente Leusden schrijft per direct het gebruik van mondkapjes in de wandelgangen van de sportaccommodaties voor.

Daarnaast verwijst de gemeente ons naar de aangepaste noodverordening van de Veiligheidsregio Utrecht:

* artikel 2.12 Sport:

1. Het is verboden sport te beoefenen in een groep van meer dan 2 personen, bij 2 personen geldt afstand houden tot 1.5 meter;

Dit geldt vooralsnog gedurende 2 weken, gerekend vanaf 4-11-2020 22.00 uur.

2. Dit geldt (vertaald: in algemene zin) niet voor topsport(ers) en betaald voetbal;

3. Toeschouwers zijn niet toegestaan (verbod tot toelating);

4. Het is verboden douchegelegenheid en kleedkamers in sportaccommodaties geopend te houden, m.u.v. zwembaden.

Mocht je nog vragen hebben? Antwoorden zijn te vinden op de websites van NOC/NSF, Badminton NL en de gemeente Leusden.

Officiële ondertekening Leusdens Sport- en Beweegakkoord
Leusdens Sport- en BeweegakkoordMet het Leusdens Sport- en Beweegakkoord willen alle betrokken partijen bereiken dat iedereen nu en in de toekomst met plezier kan sporten en bewegen in onze gemeente. Een leven lang in beweging voor en door zoveel mogelijk Leusdenaren!
Het akkoord is tot stand gekomen dankzij de ideeën en adviezen van vele Leusdense sport- en beweegaanbieders, scholen, zorg- en welzijnsinstellingen en de gemeente. In twee inspirerende bijeenkomsten en met input van drie werkgroepen is er met elkaar in kaart gebracht waar de behoeften en de kansen liggen en is er met de uitwerking van het akkoord aan de slag gegaan.
In dit akkoord zijn de gezamenlijke ambities vastgelegd en is aangegeven hoe wij met elkaar het bestaande aanbod aan sport- en bewegingsmogelijkheden in onze gemeente willen versterken, verbreden en waar nodig vernieuwen.
Voorzitter Sander Migchelbrink ondertekent het akkoord namens LBC.
Einde seizoen: 28 juli, start nieuw seizoen: 1 september. Fijne vakantie gewenst!!
Time to RelaxDe vakantie staat weer voor de deur. Op dinsdag 28 juli zijn de laatste partijen van dit seizoen gespeeld. Het nieuwe seizoen begint weer op dinsdag 1 september. We gaan ervan uit dat we dan weer ‘normaal’ kunnen spelen en dat ook De Korf en Antares weer volledig beschikbaar zijn. Als het anders is, laten we het tijdig weten. In de kalender 2020-2021 worden de speeldagen en –locaties en eventuele bijzonderheden weergegeven; zodra het definitief is, wordt deze rondgestuurd. Wij wensen iedereen een fijne vakantie en zien je graag vanaf 1 september weer gezond en wel op de badmintonbaan.
LBC-BINGO
LBC BINGO“Wat hebben we elkaar lang niet meer gezien en daarnaast missen jullie het badmintonnen waarschijnlijk net zo erg als wij. Nu is online badmintonnen lastig, maar elkaar even zien daar kunnen we wel voor zorgen!” Daarom is op vrijdag 15 mei de LBC Bingo gehouden, via Google Meet.
Alle deelnemers maakten zelf hun bingokaart (5 bij 5 hokjes met cijfers tussen 0 en 90) en ieder moest zelf zorgen voor een lekker hapje en drankje. En om niet met lege handen ‘naar huis te gaan’, moest iedereen zorgen voor een leuke prijs van +/- 5 euro en hiervan een foto naar de organisatie (Cynthia) sturen. Hiermee werd een ‘prijzenlijst’ gemaakt en wanneer je Bingo had, kon je een van deze prijzen kiezen, die na afloop door de kopers bij de betreffende winnaars werden afgeleverd. Het was een geslaagd initiatief en een gezellige avond, zoals je hier kunt lezen in het verslag van één van de deelnemers.
Blijf gezond en zorg goed voor elkaar!!
Het zijn bijzondere tijden, hopelijk is iedereen nog gezond en vinden we samen met familie, vrienden en kennissen onze draai in de nieuwe realiteit, al dan niet via beeldscherm. Het zal je niet ontgaan zijn dat de sluiting van onder andere scholen, horeca en sportclubs nog wekenlang zal duren. Op deze manier willen wij als vereniging iedereen sterkte toewensen; blijf gezond en zorg goed voor elkaar!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Lente – Invitatietoernooi AFGELAST
kampioen badmintonHet Lente – Invitatietoernooi, dat gepland stond voor dinsdag 24 maart, gaat niet door!! Dit in vervolg op de oproep van het NOC/NSF om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen (zie ook onderstaande mail).
Samen met de AC wordt gekeken of er in de loop van dit seizoen een andere datum geprikt kan worden voor dit gezelligheidstoernooi.
Tot nader bericht geen badminton bij LBC!!
CoronaOp donderdagmiddag 12 maart heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport met klem op te roepen om alle sportevenementen, waaronder de competitie-, oefen- en trainingswedstrijden en alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen af te gelasten. In ieder geval tot en met 31 maart.
Het LBC-bestuur heeft besloten om het advies van NOC-NSF over te nemen en heeft de leden geïnformeerd dat alle badmintonactiviteiten binnen de vereniging zijn afgelast.
NJC team LBC M1 net geen kampioen!
NIEUWS scholentoernooiHet NJC team M1 van LBC heeft in de Najaarscompetitie op donderdag 16 januari hun wedstrijd met 7-1 gewonnen. Daarmee is het bovenin hun poule geëindigd op een gelijk aantal wedstrijdpunten als de naaste concurrent. Na het nodige rekenwerk met het overall game- en puntensaldo moest het LBC-team uiteindelijk genoegen nemen met een 2e plaats. Jammer, maar toch een fantastische prestatie. Van harte gefeliciteerd Dennis, Sander, Berrie en Martijn en reserve+teamcaptain Peter vR.
Lente – Invitatietoernooi, dinsdag 24 maart 2020 in De Korf
kampioen badmintonDe activiteitencommissie (AC) organiseert op dinsdag 24 maart opnieuw een invitatietoernooi. Dit is een toernooi voor alle leden van onze vereniging, waarbij iedereen één of meerdere introducé(s) mag uitnodigen. Als je introducé geen ervaring heeft met badminton, zijn er altijd wel mensen beschikbaar die het leuk vinden om aanwijzingen te geven. Doel van deze avond is vooral om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de badmintonsport en met onze vereniging. Maar ook zonder introducé ben je van harte welkom. Wij vinden wel iemand van binnen of buiten de club met wie je kunt spelen. Wij rekenen in ieder geval op ieders aanwezigheid. Het invitatietoernooi start om 19:45 uur (19:30 aanwezig) in De Korf en is rond 21:45 afgelopen; de ‘prijsuitreiking’ is om 22:00. Je kunt jezelf en introducé(s) t/m za 21 maart opgeven door het inschrijfformulier in te leveren bij de AC of te sturen naar r.j.a.m.maas@xmsnet.nl. Tot 24 maart! Rob Maas, Carin Maas, Leni Oey.
Prettige kerstdagen en een gezond en sportief 2020!
Kerstshuttle LBCAls vereniging kijken we tevreden terug op een mooi badmintonjaar. De leden hebben afgelopen jaar, naast het reguliere spelen en trainen, weer aan een gezellige en sportieve toernooien en activiteiten kunnen deelnemen. Samen met onze trainers en vrijwilligers gaan we ook van komend jaar weer een mooi jaar maken. Het bestuur van LBC wenst alle leden en hun familie, trainers, sponsoren en vrienden van de club prettige kerstdagen, een fijne jaarwisseling en het beste voor 2020! Tevens nodigen wij hierbij al onze leden uit voor de Nieuwjaarsreceptie op dinsdag 7 januari, rond 22:00 uur, aansluitend op het Nieuwjaarstoernooi.
In memoriam: Robèrt van Eeden
Op 25 oktober ontvingen wij het zeer trieste nieuws dat onze clubgenoot Robèrt van Eeden is overleden. Robèrt was sinds 2000 een enthousiast lid van onze vereniging en speelde voornamelijk op de dinsdagavond. Vanaf 2012 kwam hij samen met zijn zoon Martijn, waarmee hij vaak samen speelde en voor menigeen een geduchte tegenstander was. Sinds eind vorig seizoen heeft Robèrt vanwege ziekte niet meer kunnen spelen. Robèrt is 60 jaar geworden.
Vanuit het bestuur zijn de condoleances naar Martijn en zijn familie overgebracht.
Recreantencompetitie 2018-2019: mooie wedstrijden met top resultaten
Competitie Regio CentrumAfgelopen seizoen namen twee LBC teams deel aan de najaarscompetitie 2018 en twee teams aan de voorjaarscompetitie 2019. In bijgaand verslag kun je lezen welke teams er waren en wie daarin meespeelden.Zoals je in het verslag leest, waren het weer mooie competities met top resultaten.
We constateren dat telkens álle spelers veel plezier van en met de recreanten competitie hebben. ‘t Is nu eenmaal zo; badminton blijft in competitie verband een héééééél leuk spelletje!
Binnenkort gaat de najaarscompetitie 2019 van start. Op de website kun je onder Competitie > Recreanten zien dat er weer 2 teams deelnemen, met kleine wijzigingen ten opzichte van afgelopen seizoen.
Als je ook belangstelling hebt om mee te doen met de recreantencompetitie, dan kun je contact opnemen met Henk van den Ham (henkvandenham@live.nl).
Veiligheidsonderzoek bij LBC door HU-studenten
Project veilig sportenIn het kader van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’ hebben in de 1e helft van 2019 studenten Integrale Veiligheidskunde van de Hogeschool Utrecht onderzoek gedaan naar “de veiligheid bij de Leusder Badminton Combinatie (LBC)”. Daarbij hebben zij zich met name gericht op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en de brandveiligheid in sporthal De Korf.
Conclusies en aanbevelingen t.a.v. AVG en VOG: LBC heeft haar zaken goed op orde; er zijn wel nog enkele verbeterpunten, maar gezien de persoonsgegevens waarover LBC beschikt, zijn dat wenselijke en dus geen verplichte aanpassingen.
Brandveiligheid De Korf: de veiligheid in de sportzaal is in orde; wel zijn er op het gebied van vluchtroutes en blusmiddelen aandachtspunten voor de beheerder, de gemeente. Een ander aspect is de bedrijfshulpverlening (BHV), waar de gemeente aanvullende initiatieven moet nemen, maar waar wij als vereniging mogelijk ook mee te maken krijgen.
Gezellige en lekkere afsluiting seizoen 2018-2019
Op zaterdag 13 juli sloot de LBC-jeugd een mooi seizoen volgens traditie af met bowlen en patat. Na afloop werd alle aanwezigen een heel mooie vakantie toegewenst. Op woensdag 4 september gaat het nieuwe seizoen van start.
jeugd6
Peter van den Bedem nieuwe trainer LBC-jeugd
Peter vdBMet ingang van seizoen 2019-2020 is Peter van den Bedem de trainer van onze jeugd. Daarnaast blijft Thijs Degenhart ook training geven aan de jeugd. Peter is inmiddels een bekend gezicht voor onze jeugdleden, omdat hij afgelopen seizoen verscheidene keren samen met Andy training heeft gegeven en aan het einde van het seizoen Andy heeft vervangen. Zowel vanuit Peter als vanuit de vereniging is dit zo goed bevallen, dat – toen Andy aangaf om te stoppen – Peter gelijk instemde toen wij hem vroegen om de trainingen over te nemen. In ‘Even voorstellen’ kun je meer lezen over onze nieuwe jeugdtrainer.
Handicaptoernooi LBC-jeugd
HandicaptoernooiOp woensdag 3 juli was er geen training maar speelden we een handicaptoernooi bij de jeugd. Op elke baan was het net even anders badmintonnen dan normaal! Zo moest er gespeeld worden met ballonnen aan het racket, moest er samen met 1 racket gedaan worden, waren er heliumballonnen aan het net vastgemaakt en was er een dikke mat tussen de speelhelften gezet waardoor je elkaar niet kon zien. Even heel iets anders dan je gewend bent, maar vooral ‘hartstikke leuk’. Iedereen heeft zich prima vermaakt en ging ook nog eens met een mooi prijsje naar huis: een gouden shuttle! Meer foto’s vind je op: https://www.facebook.com/leusderbc/.
LBC-vrijwilligersuitje: klootschieten, boksclinic en Chinese maaltijd
Vrijwilligersuitje 2019Als dank voor het werk dat de vrijwilligers dit seizoen voor onze vereniging gedaan hebben, is op zaterdag 8 juni het jaarlijkse LBC-vrijwilligersuitje gehouden, met maar liefst 3 onderdelen. Om 13:00 klootschieten, om 15:30 een boksclinic en vanaf 17:00 uur een Chinese maaltijd. Voor het klootschieten werd op Landgoed ISVW een parkoers van ca. 3,5 km in de Treek afgelegd. De deelnemers lieten zich door de regenbuitjes niet afleiden en ondanks enkele curieuze worpen werd binnen 50 worpen de eindstreep bereikt. De boksclinic vond plaats in de sportschool Cindy van Oostenbrugge in Leusden. Ruim een uur werden allerlei variaties van de linkse en rechtse directe stoot, opstoot en hoek op elkaar geoefend. Voor de badmintonners allemaal bijzondere bewegingen, die dagen later nog gevoeld werden. Aansluitend werd op dezelfde locatie nog genoten van een drankje en van een variëteit aan Chinese gerechten. Meer foto’s vind je op: https://www.facebook.com/leusderbc/.
Vriendschappelijk jeugdtoernooi Zeewally, Nijkerk, LBC
Jeugd bij Zeewally mei19Op zaterdag 25 mei hebben 5 jeugdleden meegedaan aan een vriendschappelijk toernooi met Zeewally, Nijkerk en LBC! Op de foto laten deze sportievelingen met trots hun verdiende medaille zien.
VJC team M1 overtuigend kampioen!
Team 1 VJC 2019VJC team M1 heeft in de Voorjaarscompetitie op dinsdag 14 mei goede zaken gedaan door de naaste concurrent te verslaan. Daarmee is het team met nog 1 wedstrijd te gaan kampioen geworden in hun klasse. Van harte gefeliciteerd Dennis, Sander, Peter en Berrie. Ook felicitaties voor Martijn (niet op de foto), die in enkele belangrijke wedstrijden is ingevallen.
Winnaars badmintontoernooi basisscholen in Leusder Krant
Leusder Krant 17apr19De winnaars van groep 7/8 van het 16e schoolbadmintontoenooi waren een team van de Brink en een team van ‘t Palet. Van harte gefeliciteerd!!
Op deze foto uit de Leusder Krant van 17 april j.l. laten de winnaars met trots hun trofeeën zien.
Badmintontoernooi basisscholen weer een zeer geslaagd evenement
Schooltoernooi 2019Het schoolbadmintontoernooi op zaterdag 13 april j.l. is weer fantastisch verlopen. De leerlingen van groep 5 t/m 8 van de basisscholen in Leusden hebben er een mooie en sportieve dag van gemaakt. De kinderen hebben weer goed hun best gedaan en zowel de winnaars als de niet-winnaars gingen met een mooie prijs en/of aandenken voldaan naar huis, mèt een uitnodiging om vrijblijvend mee te komen spelen/trainen bij onze vereniging (woensdag 18-20 uur in Antares).
Het was een geweldige happening, mede dank zij onze sponsoren Schoonmaakbedrijf Succlean, Versbakkerij Leusden, Kinder-dagverblijf De Wiebelwagen en Supermarkt Jumbo Wahle en natuurlijk de fantastische organisatie door Brigitte, Karin, Wanda en Sander en de tellers van de Leusder Badminton Combinatie (LBC).
Alle  deelnemers bedankt voor jullie enthousiasme en hopelijk zien we jullie binnenkort weer op de badmintonbaan! Meer foto’s vind je op facebook.
Oefenmiddag schoolbadmintontoernooi
Oefenmiddag 2019Op woensdagmiddag 3 april hebben veel enthousiaste kinderen van de basisscholen in Leusden geoefend voor het school-badmintontoernooi, onder begeleiding van ervaren LBC-ers. Het schooltoernooi wordt gehouden op zaterdag 13 april en het belooft weer een spektakel te worden. Wij nodigen iedereen uit om het enthousiasme van de kinderen te bewonderen en ze van harte aan te moedigen.
LBC-jeugd speelt tegen Barneveld en Ede
LBC-jeugd in Barneveld 30mrt19Begin dit jaar kregen we van Badminton Club Barneveld de vraag of jeugdleden van onze vereniging het leuk zouden vinden om een keer tegen hun jeugd te spelen. Onze JC had al contact met de badmintonjeugd van Hoevelaken om met en tegen elkaar te spelen, dus stond men ook heel positief tegenover dit verzoek. En op zaterdag 30 maart was het dan zover. 10 jeugdleden van LBC hebben meegedaan met onderlinge wedstrijden tegen de jeugd van Barneveld en Ede. Het was een groot succes, er wordt fanatiek en sportief gespeeld! Een mooi initiatief en er ligt alweer een uitnodiging voor volgend seizoen.
Inmiddels heeft de JC laten weten, dat er ook contacten zijn met de jeugdafdelingen van Zeewally (Zeewolde) en Nijkerk. Heel leuk dat de clubs elkaar op deze manier weten te vinden!
De Meent en ‘t Binnenhuys afgebroken
Afbraak De MeentAls vereniging hebben we warme en sportieve herinneringen aan sporthal De Meent en sportcafé ‘t Binnenhuys. Jarenlang hebben we de sporthal intensief gebruikt; de laatste jaren de senioren op de donderdag- en vrijdagavond, de jeugd op zaterdagochtend en de competitiespelers op de zondagmiddag. En na afloop werd er dan vaak nog wat gegeten en gedronken in ‘t Binnenhuys. Maar ook onze vergaderingen, klaverjasavonden en (feest)activiteiten werden in ‘t Binnenhuys gehouden. De laatste jaren hadden we weliswaar de nodige klachten over de verouderde sportaccommodatie, maar het complex zal toch in onze herinnering blijven vanwege de mooie en gezellige momenten die we er beleefd hebben.
Badminton Nederland (BN) lanceert nieuw logo
Badminton-Nederland-LogoVoorafgaand aan de finale van de eredivisie badminton heeft Badminton Nederland (BN) het nieuwe logo onthuld. Het logo symboliseert de snelle dynamiek van de sport. De huisstijl van Badminton Nederland (van website tot flyer, van reclamebord tot aan het e-mailverkeer) zal in de loop van dit seizoen worden aangepast. Vanaf heden zal ook onze vereniging deze huisstijl gebruiken in de communicatie naar buiten toe.
Fantastisch resultaat statiegeldactie bij Jumbo Wahle t.b.v. scholenbadmintontoernooi
Statiegeldactie 2019Wauw, wat een geweldig bedrag heeft de statiegeldactie weer opgeleverd. Iedereen hartelijk dank hiervoor!! En Jumbo Wahle ‘t Plein Leusden natuurlijk bedankt dat we ook dit jaar weer gebruik mochten maken van deze actie! Wij gaan weer verder met de voorbereidingen voor dit leuke toernooi op zaterdag 13 april. Zet m in je agenda!
Veel belangstelling voor fantastisch sportief en smakelijk 45-jarig jubileum LBC
Op zondag 17 februari vierden we dat onze vereniging 45 jaar geleden is opgericht. Op die dag was er een sportieve en een smakelijke activiteit.
Sportief: op zondagmiddag was het lustrumtoernooi in Sportcentrum Buiningpark. De opkomst was boven verwachting, er deden ca. 90 leden, familieleden en vrienden mee. De opzet en indeling van het toernooi was zodanig, dat alle deelnemers gelijkwaardige wedstrijden konden spelen, jong en ‘oud’, met veel en met beperkte ervaring.
Smakelijk: aansluitend was het lustrumfeest in de aangrenzende LHV-kantine. In totaal hebben ruim 140 leden en familieleden, oud-leden en vrienden genoten van een heerlijk Indisch buffet.
De vereniging is heel blij met de grote en enthousiaste belangstelling voor beide activiteiten en is veel dank verschuldigd aan de Actviteiten Commissie en het LBC-kookteam, die dagenlang bezig geweest zijn met de voorbereidingen van het toernooi en van het culinaire feest.Jubileum 17feb19
Badmintonclinic door LBC op de basisscholen in Leusden
Thijs voor de klasOp dit moment heeft LBC 17 jeugdleden. Al geruime tijd worden er activiteiten ondernomen om het aantal jeugdleden te laten groeien, zodat er in alle leeftijds-groepen voldoende kinderen zijn. Eén van die activiteiten is het promoten van onze sport en onze vereniging op de basisscholen in Leusden. Eind 2018 heeft Thijs Degenhart de scholen benaderd met het verzoek om tijdens de reguliere sportlessen een badmintonclinic te mogen geven en daar werd zeer enthousiast op gereageerd. In de eerste weken van 2019 hebben jeugdtrainers Andy en Thijs al training gegeven aan bijna 400 kinderen, maar ‘we gaan voor de 1000!’. (zie verslag en foto’s)
Vanwege het grote aantal aanmeldingen krijgen de kinderen slechts 1 introductieles. Als ze willen, kunnen de oudste kinderen dan begin april echte partijen spelen tijdens het badmintonscholentoernooi en kunnen ze de techniek en de telling nog oefenen tijdens de trainingsmiddag die daaraan vooraf gaat.
Aangezien Andy en Thijs het elke keer alleen doen is de vraag of er leden zijn die een keer een ochtend of een middag willen helpen. Zou je willen/kunnen helpen, neem dan contact op met Thijs door te mailen of te bellen (06 3716 6849 / thijsdegenhart@gmail.com); aanspreken op dinsdag kan natuurlijk ook.
Nieuwe samenstelling Dagelijks Bestuur LBC
LBC-bestuurIn de Extra Algemene Leden Vergadering (ALV+) van 29 januari j.l. zijn Sander Migchelbrink en Peter van Riel met unanieme stemmen gekozen tot respectievelijk voorzitter en penningmeester in het Dagelijks Bestuur (DB) van onze vereniging.
Tijdens de ALV van september hadden Bart Degenhart en Wanda van Ginneken al aangegeven dat zij hun functie aan het eind van dit seizoen zouden neerleggen. De oproep aan alle leden en het gericht benaderen van clubleden hadden al sneller dan verwacht goede kandidaten opgeleverd. Daarom is begin dit jaar door alle betrokkenen besloten om de bestuurswisseling al op 1 februari (voorzitter) en 1 maart 2019 (penningmeester) te laten plaatsvinden.
Tijdens de ALV+ werden Wanda en Bart met een mooie bos bloemen en een fles wijn hartelijk bedankt voor hun inzet voor LBC in de afgelopen jaren.
NJC-team LBC1 kampioen en bondscompetitieteam LBC2 gepromoveerd!
kampioen badmintonIn de najaarscompetitie is NJC-team LBC1 met een 8-0 zege in de laatste wedstrijd eerste en dus kampioen geworden in hun poule. Van harte gefeliciteerd Karin, Brigitte, Bruno en Edgar!!!!
In de bondscompetitie heeft senioren team LBC2 op de laatste dag van de competitie door een 6-2 overwinning de 2e plaats veilig gesteld en promoveert daarmee naar de 5e divisie. Gefeliciteerd Carolien, Bianca, Peter en Bart!!
Interview met scheidend voorzitter Bart Degenhart in Leusder Krant (9 januari 2019)
BartIn zijn laatste maand als voorzitter van onze vereniging, is Bart Degenhart geïnterviewd door Jeroen van der Veer van de Leusder Krant. In een paginagroot artikel geeft Bart aan dat LBC de blik op de toekomst gericht heeft en dat hij zich na 1 februari gaat inzetten om ervoor te zorgen dat de club gaat groeien. Vooral bij de jeugd kan de club nog wat leden gebruiken. Hoewel de drempel om te gaan badmintonnen laag is, zien we dat kinderen toch vaak voor meer populaire (team)sporten kiezen omdat daar hun vriendjes zitten. Met onze activiteiten voor en met de basisschoolleerlingen in Leusden hopen we daar iets van verandering in aan te brengen.
Voor de niet-Leusdenaren is hier of hier het volledige artikel te lezen; bovenaan het artikel prijkt de foto van Bart in volle actie.
Bianca Kessen nieuw aanspreekpunt voor de LBC-jeugd
BiancaIngrid van den Ham en Jurgen Rouwhorst hadden aan het begin van het seizoen al aangegeven dat zij wilden stoppen met hun activiteiten voor de jeugdafdeling van onze vereniging, omdat hun kinderen inmiddels al enige tijd bij de senioren spelen. Jurgen heeft dit seizoen nog de jeugdcompetitie voorbereid en toen het stokje overgedragen aan Thijs Degenhart. Ingrid heeft naast de lopende activiteiten nog kandidaten gepolst om de JC-taken over te nemen. En dat laatste is erg succesvol geweest. Het secretariaat (jeugd@leusderbc.nl), en daarmee het aanspreekpunt naar de jeugdleden en naar het bestuur, zijn inmiddels overgedragen aan Bianca Kessen, die jaren geleden ook al functies binnen de JC heeft vervuld. Daarnaast hebben enkele ouders van jeugdleden aangegeven, dat zij uiteenlopende activiteiten voor hun rekening willen nemen.
Hierbij bedanken we Ingrid en Jurgen hartelijk voor hun inzet voor de jeugd van onze vereniging; binnenkort zullen beiden hiervoor een attentie ontvangen. Bianca wensen wij succes met deze nieuwe uitdaging!
F-Sports.nl, kwaliteitsproducten en serviceartikelen voor badminton
F-SportsSinds enige tijd speelt Floris de Vegte bij onze vereniging. Vanuit een hobby heeft Floris sinds 2015 webwinkel F-Sports.nl. “De ruime knowhow van F-Sports.nl, gecombineerd met producten van topkwaliteit, leveren de beste prestaties voor spelers van elk niveau.” Leden van onze vereniging krijgen bij een bestelling van badmintonbenodigdheden via F-Sports.nl een aantrekkelijke korting. Op onze speelavonden kun je Floris ook rechtstreeks benaderen voor bijvoorbeeld het bespannen van je racket. Meer informatie over F-sports.nl en de producten en services vind je op de sponsorpagina.
Badmintonscholentoernooi op 13 april, oefenmiddag op 3 april 2019!
BadmintonOp zaterdag 13 april 2019 is weer het jaarlijkse badmintontoernooi voor de leerlingen van de basisscholen in Leusden. Een mooie promotie voor onze sport èn onze vereniging. Op woensdag 3 april hebben de kinderen de mogelijkheid om te oefenen (in De Korf), zodat ze goed voorbereid het toernooi in zullen gaan. Om de wedstrijden goed te kunnen begeleiden is er op iedere baan een teller nodig. Als je nu al weet dat je op 13 april een paar uurtjes over hebt, meld je dan aan als teller voor dit sportevenement bij karinsenior@live.nl.
Vieze en rommelige kleedkamers
Rommel in de kleedkamerRegelmatig zijn er klachten over vieze en rommelige kleedkamers in de accommodaties waar wij gebruik van maken. Natuurlijk worden de kleedkamers regelmatig schoongemaakt door de beheerder, maar je kunt niet verwachten dat deze alle rommel opruimt die de gebruikers achterlaten. Daarom het verzoek aan alle leden:
– Als je bij aankomst een vieze rommelige kleedkamer aantreft, meld dit dan via info@leusderbc.nl, zodat wij dit kunnen doorgeven aan de beheerder.
– Als je de kleedkamer verlaat, kijk dan even achterom of je zelf geen rommel hebt achtergelaten.
– Als je als laatste de accommodatie verlaat, loop dan even een rondje om eventueel achtergebleven spullen in de prullenbak of in de ‘mand gevonden voorwerpen’ te doen. Als je daar te veel werk aan hebt, meld dit dan ook via info@leusderbc.nl, dan proberen we de vervuilers te achterhalen en spreken we hen hierop aan.
Als iedereen z’n steentje bijdraagt, is het een kleine moeite om de accommodaties netjes te houden.
Recreantentraining op dinsdagavond in De Korf
NIEUWS RecreantentrainingBegin november is de recreantentraining weer van start gegaan. De training vindt plaats in De Korf en is van 21:00 tot 22:00 uur.
Voor de training hoef je niet te betalen en is het natuurlijk niet verplicht maar wel fijn dat, als je je ervoor opgeeft, je er ook zo vaak mogelijk bij bent. Dat is ook de beste manier om dingen te leren en verder te komen in je badmintonspel.
Als je aan de training mee wil doen, zorg er dan voor dat je om 21:00 uur op de daarvoor bestemde banen aanwezig bent, zodat de trainer op tijd met de hele groep kan beginnen.
Met de vriendelijke groeten en veel speelplezier gewenst, Eric Berg (Greb69@hotmail.com).
Doe mee met ‘Leusden Vertelt’
Leusden verteltIn onze vereniging vinden wij het bij elkaar horen en naar elkaar omzien belangrijk. Ook de gemeente Leusden zet zich hiervoor in. Om erachter te komen hoe dit gevoel van saamhorigheid kan groeien, leggen zij de komende tijd hun oor te luister in de Leusdense gemeenschap.
Doe jij namens onze vereniging mee? Deel jouw persoonlijke ervaring met saamhorigheid via www.leusdenvertelt.nl. Doe jij mee? Laat het ons weten via info@leusderbc.nl. Alvast bedankt!

 

AVG-verklaring en privacy beleid LBC
Logo AVGM.i.v. 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing.
Dit betekent dat wij als vereniging meer verplichtingen hebben bij het verwerken en opslaan van de persoonsgegevens van onze leden en dat de leden meer rechten hebben m.b.t. de persoonsgegevens die wij als vereniging van de leden hebben en gebruiken.
Het bestuur heeft het AVG-programma van de Stichting AVG voor Verenigingen met succes doorlopen. In de daarop ontvangen AVG-verklaring is dit door deze stichting bevestigd en is aangegeven ‘dat Leusder Badminton Combinatie zelf verklaart dat ze de inspanningen heeft verricht zoals die voortvloeien uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)’.
In de AVG-verklaring en het privacy beleid LBC is onder meer aangeven over welke persoonsgegevens de vereniging beschikt, waarvoor deze gebruikt worden, hoe deze bewerkt en bewaard worden, wie toegang heeft tot deze gegevens, met wie deze gedeeld worden en wat de rechten zijn van de leden.
Als je hier vragen of opmerkingen over hebt, laat het ons dan svp weten via info@leusderbc.nl.
De Leusder Badminton Combinatie is op zoek naar u en jou…
Flyer LBCPuur recreatief badmintonnen of gaan voor de competitie? De Leusder Badminton Combinatie is een vereniging waar jongeren en ouderen op alle niveaus actief zijn. Om een indruk te krijgen van onze club nodigen we belangstellenden van harte uit om eens vrijblijvend te komen meespelen. Dat kan op diverse avonden, maar ook overdag (dat laatste is wellicht interessant voor senioren). Materiaal is te leen. Grote kans dat u/je verknocht raakt aan deze laagdrempelige sport – waar je ongeacht leeftijd en ervaring moeiteloos kunt aansluiten!Interesse? Neem dan contact op met info@leusderbc.nl of bel 033 494 50 04. Voor meer informatie zie onze website: www.leusderbc.nl. Graag tot ziens!
Spelers van ‘Sport Overdag’ veel te bescheiden
Badminton op maandag1Het is misschien niet bij iedereen bekend, maar behalve op de dinsdagavond en de donderdagavond wordt er in Leusden ook op een ander moment enthousiast badminton beoefend. Elke maandagmiddag komt een groep naar de Korf om daar shuttles over het net te slaan. En ook al hebben de spelers van ‘Sport Overdag’ hun eigen tijdstip en manier van spelen – ze zijn wel lid van de Leusder Badminton Combinatie (LBC). Jaren geleden kwam de gemeente Leusden met het initiatief om mensen op een laagdrempelige manier met sport te laten kennismaken: ‘Sport Overdag.’ Zodoende kon men wat aan badminton of een andere sport ‘ruiken’ en vervolgens lid worden van een vereniging. Het initiatief ging een beetje aan zijn eigen succes ten onder: de mensen van overdag hadden het prima naar hun zin en stroomden niet door naar een ‘echte’ club. De gemeente heeft in elk geval besloten deze voorziening stop te zetten. Met als gevolg dat ook de badmintonners een ander onderdak moesten vinden. Dat is gelukt: de groep kon (tegen gereduceerd tarief) lid worden van LBC, maar blijft dus wel op de maandagmiddag spelen. Zie hier het volledige artikel in de LeusderKrant.
Promo filmpjes badminton

I love badmintonBadminton Nederland heeft de afgelopen jaren een aantal filmpjes gemaakt om de badmintonsport te promoten.

Hier vind je een overzicht van de filmpjes die in de afgelopen periode zijn gemaakt.

Nederlandse badmintonner wil voornamelijk fit blijven
onderzoek_badmintonners_peiling1490283729Eind 2016 is onderzoek gedaan naar de motivatie en beleving van de Nederlandse badmintonner. Aan het onderzoek namen uiteindelijk 3.926 badmintonners deel.
Gezond / fit blijven is voor 46% van de badmintonners de belangrijkste reden om de sport te blijven beoefenen. Naast de motivatie van de badmintonner blijkt de sociale omgeving van invloed te zijn op het startmotief van de badmintonner. Het onderzoek bevat naast de motieven om de sport te beoefenen nog veel meer interessante gegevens. Een samenvatting van deze resultaten vind je in deze video.
Speel de snelste sport in Leusden bij LBC
LBC in Leusden NUIn het kader van kennismaking met minder bekende sporten in Leusden heeft journaliste Hetty Heijne een artikel geschreven in Leusden NU met als kop ‘Speel de snelste sport ter wereld; Sportclub in beeld: LBC’.
Wil je langer leven? Kies dan een sport met een racket in je hand!
NIEUWS duo-lidmaatschapHet overlijdensrisico is bijna de helft lager wanneer je regelmatig op een tennis-, squash- of badmintonbaan te vinden bent. Volgens een onderzoek van de universiteit van Sydney maakt het, als het gaat om je levensverwachting, niet alleen uit hoe vaak je sport, maar zeker ook welke sport je doet. Naast ‘racketsporters’ doen ook zwemmers, fietsers en aerobics-fanatiekelingen het prima. Zij hebben 15 tot 28 procent minder kans om te overlijden. Voetballers en hardlopers hebben pech: bij hen is geen kleinere overlijdenskans gevonden. Meer informatie vind je hier.
Klaverjastoernooi op 15 maart in de kantine van LHV, Buiningpark
KlaverjassenOp vrijdagavond 15 maart a.s. organiseert de AC vanaf 20.00 uur een klaverjastoernooi voor onze leden, partners en oud-leden, in de kantine van LHV, Buiningpark. Als je dus nog oud-leden kent die graag komen klaverjassen, geef het door. De kosten bedragen € 3,00 en vanaf 19.45 uur staat er een gratis kopje koffie of thee klaar. Je inschrijving kun je sturen naar leni.oey@kpnmail.nl. De ActiviteitenCommissie: Rob & Carin Maas en Leni Oey.
37e Open Korf Toernooi (OKT), 6 april 2019
OKT-2019Op zaterdag 6 april 2019 wordt voor de 37e keer het Open Korf badmintontoernooi (OKT) gehouden, georganiseerd door de Leusder Badminton Combinatie. Aan dit toernooi doen badmintonners mee uit de hele regio en zelfs daarbuiten. Maar ook de leden van onze eigen vereniging zijn van harte welkom, vooral ook voor categorie 8 (t/m 3e klasse regio). Dus ook gevorderde recreanten en jeugdspelers kunnen zich hiervoor inschrijven. Laat deze kans om mee te doen met het gezelligste open toernooi van Midden-Nederland niet liggen! Voor alle onderdelen zijn er poulewedstrijden, dus dit betekent in elk geval lekker veel spelen! Het OKT 2019 staat inmiddels online, dus je kunt je inschrijven.
Statiegeldactie bij Jumbo Wahle in februari t.b.v. schoolbadmintontoernooi
Statiegeldactie2Jumbo Wahle op de Hamershof is weer klaar om al jullie statiegeldbonnetjes te verzamelen! Met de opbrengst gaan we het schoolbadmintontoernooi van 13 april nog leuker maken. Dus als jij daar een bijdrage aan wil leveren, lever dan vóór eind februari je statiegeldflessen in. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, kun je de statiegeldbon in de grijze brievenbus naast het emballage apparaat deponeren. Daarbij hangt de volgende uitleg: ‘Op zaterdag 13 april 2019 organiseert de Leusder Badmintoncombinatie met veel enthousiasme het 16e Schoolbadmintontoernooi. Hiervoor worden alle leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen in Leusden en Achterveld uitgenodigd. Wilt u ons helpen het toernooi nog leuker te maken voor de kinderen? Doneer dan uw statiegeldbon in de brievenbus. Alvast hartelijk dank en u bent uiteraard van harte uitgenodigd om op zaterdag 13 april te komen kijken in De Korf.’
Invitatietoernooi LBC was weer een groot succes!!
NIEUWS scholentoernooiOp dinsdag 20 november organiseerde de AC het invitatietoernooi in De Korf. Dit is een toernooi voor alle leden van onze vereniging, waarbij iedereen één of meerdere introducé(s) mag uitnodigen. Doel van het toernooi is vooral om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de badmintonsport en met onze vereniging. Het deelnemersveld bij de introducés was heel divers, variërend van partners en kinderen tot buren en collega’s. En ook dit jaar waren er weer deelnemers bij, die badminton maar een campingspelletje vinden, maar die er na zo’n avond (en de volgende ochtend) wel van overtuigd zijn, dat het inderdaad een gezellige, maar vooral ook serieuze sport is. Na afloop genoten alle deelnemers van een drankje en een hapje en ging iedereen met een prijs naar huis (alvast voor in de kertboom). Kortom: Leni, Carin en Rob, jullie hebben er weer een fantastische avond van gemaakt. Hartelijk dank daarvoor!
Andy Basran, (jeugd)trainer bij LBC
Foto AndyMet Andy Basran heeft onze vereniging een enthousiaste en ervaren (jeugd)trainer in huis gehaald. Alle reden voor een nadere kennismaking met de man die onze club in omvang en in kwaliteit wil laten groeien, want dat is zijn missie. Andy heeft zijn reputatie gevestigd bij BAN in Amersfoort; momenteel traint hij in Nijkerk en sinds dit seizoen dus ook in Leusden, waar hij vooral wil investeren in de jeugd. Garanties heb je niet, maar de resultaten die hij op andere plekken heeft geboekt, zijn hoopgevend. Andy geeft op de woensdagavond training aan de jeugd en wordt daarbij ondersteund door Thijs Degenhart; op dinsdagavond traint hij de senioren competitiespelers. In dit artikel kun je meer lezen over Andy en over zijn stijl van training geven.
Korting op badmintonmaterialen via Badmintonplanet.nl
Logo BadmintonplanetBadminton Nederland biedt zo nu en dan korting aan haar leden voor aanschaf van badmintonmaterialen bij de webshop Badmintonplanet.nl. Met behulp van een kortingscode of bondsnummer kun je letterlijk je voordeel doen met jouw bondslidmaatschap. Verder zorgt Badmintonplanet.nl voor de distributie van producten van Badminton Nederland, zoals promotiemateriaal, informatiefolders, etc.. Bijvoorbeeld alles om een hele goede spreekbeurt over badminton te houden.
LBC bestaat 45 jaar; lustrumtoernooi en lustrumfeest op zondag 17 februari 2019!!
45-jaarOnze vereniging is opgericht op 1 oktober 1973. Dat betekent dus dat we dit seizoen 45 jaar bestaan. Dat gaan we met onze leden vieren op zondag 17 februari 2019. Veel leden zullen niet weten dat de naam Leusder Badminton Combinatie nog niet zo heel oud is. LBC is namelijk een samenvoeging van de twee badmintonverenigingen die actief waren binnen Leusden, te weten BCL (Badminton Club Leusden) en BVO (Badminton Voor Ontspanning). Op zondagmiddag 17 februari wordt het lustrumtoernooi gehouden in de Buiningsporthal; aansluitend is het lustrumfeest in de LHV-kantine. Binnenkort worden de uitnodiging en het programma van beide evenementen rondgestuurd, maar reserveer deze datum maar vast!
Gezellig vriendje/vriendinnetje toernooi LBC-jeugd
Vriendje-vriendinnetje toernooiOp woensdagavond 28 november werd er bij de jeugd een vriendje/vriendinnetje toernooi gespeeld. Elk jeugdlid mocht iemand meenemen om gezellig mee te badmintonnen. Zo was er een zaal vol enthousiaste kids! Er waren 3 poules gemaakt met in elke poule 3 koppeltjes. Omdat er nogal wat niveau verschillen waren, kregen een aantal kids de opdracht om met links te spelen! Nadat deze partijen gespeeld waren, was er een pauze met wat lekkers. Daarna werden er nieuwe poules gemaakt, die meer op sterkte waren ingedeeld. Zo ontstond er een ‘meisjespoule’, een ‘jongenspoule’ en een ‘competitiepoule’. Nu waren er spannende wedstrijden te zien! Iedereen deed erg zijn best om te winnen, maar er was vooral ook veel plezier. Uiteindelijk was er in elke poule een winnaarskoppel die een mooi kadootje mocht uitkiezen. Zoals je op de foto’s kunt zien ging niemand met lege handen naar huis….; de andere kids kregen allemaal een heerlijk chocolade pakketje. Een geslaagd toernooitje!
Badminton Nederland wenst jou prettige feestdagen en een sportief 2019
BN 2019Remember your dreams en fight for them (Paul Coelho)
Jeugd LBC bij Dutch Open in Almere
14 oktober 2018In het weekend van 13 en 14 oktober was er geen competitiebadminton. Dit had te maken met het Dutch Open badminton in het Topsportcentrum in Almere. Een aantal jeugdspelers en begeleiders heeft op zondag 14 oktober de finaledag bijgewoond. Het was een geslaagde dag. Er werd een clinic bijgewoond en uiteraard werden alle finalepartijen met belangstelling gevolgd!
Grote Clubactie gaat weer van start!!
GKA 2018Op zaterdag 15 september is het dan ein-de-lijk zover: de start van de Grote Clubactie 2018! Er is een mooi filmpje gemaakt over de start van de actie en om de actie te promoten. Het Grote Clubactie Actieteam, bestaande uit Jochem van Gelder en Stan van den Dobbelsteen, ging naar Den Bosch om dit te bekijken. Landelijk gaan er maar liefst zo’n 225.000 verkopers van 5.300 verenigingen langs de deuren.Ook van onze vereniging gaan enthousiaste leden op pad om euro’s op te halen voor onze club. Veel succes gewenst!
Start seizoen op 27 augustus; ALV op 25 september!!
Einde vakantieDe vakantie zit er op en het nieuwe seizoen gaat weer van start. De eerste speeldag van seizoen 2018-2019 is op maandag 27 augustus. Hier vind je de kalender voor komend seizoen. Wil je ook alvast dinsdag 25 september in je agenda reserveren voor de Algemene Ledenvergadering (ALV)? De vergadering wordt gehouden in de zaal van De Korf. Om 21.30 uur zullen die avond de banen afgebroken worden en zal aansluitend om 21:45 uur de vergadering plaatsvinden. De stukken voor de ALV worden binnenkort toegestuurd.
Afsluiting seizoen LBC-jeugd
De afsluiting van het seizoen was weer een groot succes. Voor het derde jaar zijn de kinderen wezen bowlen bij bowlingcentrum De Korf met aansluitend patat eten en als toetje een lekker ijsje. Met 13 kinderen hebben wij het seizoen leuk en lekker afgesloten. Iedereen een fijne vakantie toegewenst!!Afsluiting seizoen jeugd 2018
LBC-vrijwilligersactiviteit: bezoek bierbrouwerij en bbq in clubhuis LHV
Vrijwilligersuitje LBC 2018Op zaterdag 9 juni was het jaarlijkse LBC-vrijwilligersuitje, bij brouwerij De Volle Maat in het buitengebied van gemeente Leusden, nabij Achterveld. De activiteit was georganiseerd als dank voor het werk dat de vrijwilligers afgelopen seizoen voor de vereniging hebben verzet. Rond 15 uur werden 20 vrijwilligers verwelkomd met een ‘Vlierevluiter’ en een boeiende uitleg van het brouwproces. Vervolgens was er afwisselend een rondleiding binnen en een proeverij buiten, waar we hebben genoten van een Hoogblond, Dubbelaar, Tomahawk en Corretto en van het prachtige weer. Rond 17:15 ging het overgrote deel van de groep met de fiets weer naar Leusden, naar de kantine van handbalvereniging LHV. Daar werd genoten van een goed verzorgde en heerlijke bbq. Voor de meesten was dit een eerste kennismaking met het clubhuis van LHV, waar volgend seizoen regelmatig door LBC gebruik van gemaakt wordt, tijdens en na afloop van de competitiewedstrijden in sportcentrum Buiningpark. Meer foto’s vind je op: https://www.facebook.com/leusderbc/.
Competitie, óók voor recreanten ! ! !
VoorjaarscompetitieHeb je zin om vanaf eind januari 2019 mee te doen aan de recreanten voorjaarscompetitie, dan is dit het moment om je met een team bij mij aan te melden. Alle relevante informatie vind je hier. Uiterste aanmelddatum voor je dream-team: donderdag 15 november 2018! Lukt het je niet een team te formeren, meld je dan individueel bij mij. Dan kijken we samen of er zich ook andere belangstellenden gemeld hebben om alsnog een team te formeren. Ik hoor graag van je. Groet, henkvandenham@live.nl.
Einde seizoen: 12 juli, start nieuw seizoen: 27 augustus. Fijne vakantie gewenst!!
vakantie 2018De vakantie staat weer voor de deur. Zaterdag 7 juli is de laatste training/speeldag voor de jeugd; de senioren kunnen hun racket op donderdagavond 12 juli voor enkele weken opbergen. Het nieuwe seizoen begint weer op maandag 27 augustus. Nu de nieuwe sporthal op het Buiningpark beschikbaar is en De Meent afgebroken wordt, gaat er na de zomer best wel het nodige veranderen. De jeugd traint en speelt dan niet meer op de zaterdagochtend, maar op woensdag (18-20 uur) in Antares en de jeugdcompetitiespelers tevens op maandag (16-18 uur) in De Atlas. Verder spelen de senioren op de donderdagavond in Antares en worden de competitiewedstrijden in de nieuwe sporthal gespeeld. In de kalender 2018-2019 worden de speeldagen en –locaties en eventuele bijzonderheden weergegeven; zodra het definitief is, wordt deze rondgestuurd. Wij wensen iedereen een fijne vakantie en zien je graag vanaf 27 augustus weer volledig uitgerust op de badmintonbaan!!
Start seizoen op 27 augustus; ALV op 25 september!!
Einde vakantieDe vakantie zit er op en het nieuwe seizoen gaat weer van start. De eerste speeldag van seizoen 2018-2019 is op maandag 27 augustus. Hier vind je de kalender voor komend seizoen. Wil je ook alvast dinsdag 25 september in je agenda reserveren voor de Algemene Ledenvergadering (ALV)? De vergadering wordt gehouden in de zaal van De Korf. Om 21.30 uur zullen die avond de banen afgebroken worden en zal aansluitend om 21:45 uur de vergadering plaatsvinden. De stukken voor de ALV worden binnenkort toegestuurd.
LBC-vrijwilligersactiviteit: bezoek bierbrouwerij en bbq in clubhuis LHV
Vrijwilligersuitje LBC 2018Op zaterdag 9 juni was het jaarlijkse LBC-vrijwilligersuitje, bij brouwerij De Volle Maat in het buitengebied van gemeente Leusden, nabij Achterveld. De activiteit was georganiseerd als dank voor het werk dat de vrijwilligers afgelopen seizoen voor de vereniging hebben verzet. Rond 15 uur werden 20 vrijwilligers verwelkomd met een ‘Vlierevluiter’ en een boeiende uitleg van het brouwproces. Vervolgens was er afwisselend een rondleiding binnen en een proeverij buiten, waar we hebben genoten van een Hoogblond, Dubbelaar, Tomahawk en Corretto en van het prachtige weer. Rond 17:15 ging het overgrote deel van de groep met de fiets weer naar Leusden, naar de kantine van handbalvereniging LHV. Daar werd genoten van een goed verzorgde en heerlijke bbq. Voor de meesten was dit een eerste kennismaking met het clubhuis van LHV, waar volgend seizoen regelmatig door LBC gebruik van gemaakt wordt, tijdens en na afloop van de competitiewedstrijden in sportcentrum Buiningpark. Meer foto’s vind je op: https://www.facebook.com/leusderbc/.
Sportcentrum Buiningpark geopend
Nieuwe sporthalOp zaterdag 3 maart is de nieuwe sport- en turnhal aan het burgemeester Buiningpark in Leusden feestelijk geopend. Voorafgaand aan de officiële opening waren er demonstraties van turnen (Impala), handbal (LHV), korfbal (Antilopen) en badminton (LBC). Hierbij werden steeds enkele jeugdleden in de spotlight gezet om iets van hun sport te laten zien. Op dit filmpje kun je zien dat onze jeugd de vereniging goed vertegenwoordigd heeft! Na de overdracht van de ‘sleutel’ door de wethouder aan de verenigingen konden belangstellenden deelnemen aan kennismakingsactiviteiten van de verschillende sportverenigingen. Daarnaast was LBC ook vertegenwoordigd met een stand om onze sport en onze club te promoten.
Recreantentraining op dinsdagavond in De Korf
NIEUWS RecreantentrainingDe recreantentraining begint om 20:15 en duurt ongeveer een uur. Als je 20:15 net niet redt omdat je niet zo vroeg in de zaal kan zijn, kun je ook wat later aansluiten natuurlijk. De training wordt gegeven door onze gecertificeerde trainster Carin. Voor de training hoef je niet te betalen en is het natuurlijk niet verplicht, maar wel fijn, dat als je je ervoor opgeeft, je er ook zo vaak mogelijk bij bent. Dat is ook de beste manier om dingen te leren en verder te komen in je badmintonspel. Het is ook voor Carin (de trainster) fijn als de mensen die willen trainen om 20:15 op baan 3 (en baan 6 als nodig), klaar staan om te beginnen en niet nog van een andere baan geplukt moeten worden.
Fantastisch resultaat statiegeldactie bij Jumbo Wahle t.b.v. scholenbadmintontoernooi
Opbrengst statiegeldactieWauw, wat een mooi bedrag! Dank jullie wel voor het inleveren van al jullie lege flessen. Jumbo Wahle ‘t Plein Leusden bedankt dat we ook dit jaar weer gebruik mochten maken van deze actie! Tot zaterdag 7 april… het leukste toernooi van het jaar!!
Succesvol seizoen voor LBC
RegiokampioenenDit is de kop van het artikel in Leusden NU over de regiokampioenen Melvin Rouwhorst, Tycho Lautenbach en Lisa Esko, die op 24 februari hun titel gaan verdedigen bij de districtskampioenschappen voor de regio Centrum in Amersfoort in de Juliana van Stolberghal in Amersfoort. Via deze link kunnen ook de niet-Leusdenaren het artikel lezen.
Indoor Sportfestijn op 4 mei in Sporthal Buiningpark
Indoor Sportfestijn 2018Zin om even los te gaan in de sporthal? Onder professionele begeleiding kan jij lekker je vakantie energie kwijt? Het sportfestijn wordt georganiseerd door Buurtsportcoach Leusden op vrijdag 4 mei 2018 tussen 10:00 en 12:00 uur en is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De kosten bedragen € 2,-. Schrijf je nu in: ga naar de facebook pagina van BSC Leusden, scan de QR-code of kijk op www.buurtsportcoachleusden.nl.
Gezellige en lekkere afsluiting competitieseizoen 2017-2018
Het badmintonseizoen 2017-2018 werd afgesloten met een heerlijke maaltijd. De jeugd vierde, met coach en trouwe supporters, het kampioenschap met een lekkere pannenkoek; de senioren genoten in Het Binnenhuys van de heerlijke maaltijd, verzorgd door Leni, Rob, Carin en Bart.Afsluiting seizoen 2017-2018
Artikel over (jeugd)trainer Andy Basran in Leusder Krant
Andy Basran in LKOp de sportpagina van de Leusder Krant van 24 januari stelt Andy Basran zich voor als nieuwe (jeugd)trainer van LBC. Met dank aan clubgenote Anneke Verhoeven, die Andy hiervoor geïnterviewd heeft. Zoals in het artikel is aangegeven, wil Andy vooral investeren in de jeugd. Zijn missie is om onze club in omvang en kwaliteit weer te laten groeien. Belangrijk daarbij is dat ‘vriendjes vertellen hoe leuk badminton is’. Degenen die de Leusder Krant niet ontvangen, kunnen via deze link het artkel lezen.
Jeugdteam J1 regiokampioen!!
J1 LBCOp 14 januari, met nog 1 competitiewedstrijd te gaan, is jeugdteam J1 thuis in De Meent regio kampioen geworden. Lisa, Tycho en Melvin, van harte gefeliciteerd; op naar de Districts Kampioenschappen op 24 februari.
NJC team 1 opnieuw kampioen!
NJC 2017NJC team 1 is na een enerverende Najaarscompetitie in de “4e en 4e/Y klasse 6 partijen – 4e klasse, 6 partijen” wederom kampioen geworden. Op de laatste competitiedag werd BC ’70 Veluwe 2 thuis in De Meent overtuigend met 6-0 verslagen, waardoor de koppositie niet meer in gevaar kwam. Van harte gefeliciteerd Ingrid, Brigitte, Bruno en Edgar!!!!
Scholentoernooi 2018Het 15e scholenbadmintontoernooi staat dit jaar gepland op zaterdag 7 april. We nodigen weer alle leerlingen van groep 5 t/m 8 van de basisscholen in Leusden en Achterveld uit. Ook dit jaar is er in februari weer de statiegeldactie (zie hieronder) bij Jumbo Wahle. Iedereen kan dan zijn lege flessen inleveren en de statiegeldbon in de grijze brievenbus doen. Hierdoor èn door de bijdrage van Schoonmaakbedrijf Succlean, Kinderdagverblijf De Wiebelwagen en Versbakkerij Leusden kunnen we het toernooi nog leuker maken! Op woensdagmiddag 28 maart wordt een oefenmiddag gehouden, waarin de deelnemers onder begeleiding van ervaren badmintonners nog even hun slag kunnen oefenen.
Meld je aan als teller voor het scholentoernooi Voor zaterdag 7 april zoeken we ook weer tellers, dus het is goed dat iedereen vast deze datum noteert in zijn of haar agenda. Tellers kunnen zich aanmelden bij de toernooiorganisatie: Karin Senior, Wanda van Ginneken, Brigitte Linnenbank en Sander Migchelbrink.
36e Open Korf Toernooi (OKT), 24 maart 2018
OKT 2018Op zaterdag 24 maart 2018 wordt voor de 36e keer het Open Korf badmintontoernooi (OKT) gehouden, georganiseerd door de Leusder Badminton Combinatie. Aan dit toernooi doen badmintonners mee uit de hele regio en zelfs daarbuiten. Maar ook de leden van onze eigen vereniging zijn van harte welkom, vooral ook voor categorie 8 (t/m 3e klasse regio). Dus ook gevorderde recreanten en jeugdspelers kunnen zich hiervoor inschrijven. Laat deze kans om mee te doen met het gezelligste open toernooi van Midden-Nederland niet liggen! Voor alle onderdelen zijn er poulewedstrijden, dus dit betekent in elk geval lekker veel spelen! Schrijf je in via https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx
Statiegeldactie bij Jumbo Wahle in februari t.b.v. scholenbadmintontoernooi
Statiegeldactie2De statiegeldactie bij Jumbo Wahle gaat begin februari weer van start en duurt tot eind februari. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien kun je de statiegeldbon in de grijze brievenbus links van het emballage apparaat deponeren.Erboven hangt de volgende uitleg: Op zaterdag 7 april organiseert de Leusder Badmintoncombinatie met veel enthousiasme het 15e Scholenbadmintontoernooi. Hiervoor worden alle leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen in Leusden en Achterveld uitgenodigd. Wilt u ons helpen het toernooi nog leuker te maken voor de kinderen? Doneer dan uw statiegeldbon in de brievenbus. Alvast hartelijk dank en u bent uiteraard van harte uitgenodigd om op zaterdag 7 april te komen kijken in de Korf.
Kom jij ook naar het sportfestijn van de Buurtsportcoach?
Indoor SportfestijnOp vrijdag 2 maart organiseert de buurtsportcoach een sportdag voor de leeftijd 6 t/m 12 jaar. Deze zijn onderverdeeld in de ochtend en middag. – Leeftijd 6 t/m 8 zijn welkom van 11:30-13:30, – Leeftijd 9 t/m 12 zijn welkom van 14:00-16:00. Om de huur van de sporthal te kunnen bekostigen vragen wij u een gereduceerde bijdrage van € 2,-. Dit bedrag kunt u contant en bij voorkeur gepast aan de deur overhandigen. U wordt ontvangen door één van de BuurtSportCoaches. Let op: De inloop is vanaf 11:15 en om 11:30 starten we met de activiteiten. Zorg ervoor dat de kinderen op tijd zijn omgekleed en aanwezig zijn in de zaal. Hier vind je het inschrijfformulier.
Opening nieuwe sport-/turnhal op 3 maart a.s.
Nieuwe sporthalHet is bijna zover! De nieuwe sport- en turnhal wordt op zaterdag 3 maart feestelijk geopend door de wethouders. Vanaf 14.00 uur kunnen de inwoners van Leusden kennismaken met de nieuwe hal, zij kunnen dan rondlopen in het complex en sportverenigingen krijgen de gelegenheid om hun sport te presenteren middels een leuke/kleine activiteit in een gedeelte van de zaal. Wij willen als vereniging graag van die gelegenheid gebruik maken om onze sport en onze vereniging te promoten. Bezoekers/inwoners kunnen middels een stempelkaart de diverse sporten uitproberen. Om 17.00 wordt de openingsdag afgesloten met een turn-demonstratie.
Nieuwjaarstoernooi en Nieuwjaarsreceptie
Op dinsdag 9 januari was het LBC Nieuwjaarstoernooi in De Korf. Het was supergezellig; ook leuk was dat onze jeugdleden meededen ipv de competitietraining! Aansluitend werd in de korfbar de Nieuwjaarsreceptie gehouden. Namens de vereniging wenste voorzitter Bart Degenhart alle leden het beste toe voor het nieuwe jaar. Nieuwjaarstoernooi 2018
Carl Verheijen over ‘Sport als inspiratiebron’ in Zincafe Leusden
ZINcafeZincafe (www.zincafe.nl) is een groepje van 6 vrijwilligers in Leusden dat regelmatig een avond organiseert m.b.t. zingevingsvraagstukken. De bijeenkomsten gaan over verschillende onderwerpen en ook qua opzet van de avond wordt steeds geprobeerd de bezoekers te verrassen. Tijdens de eerstvolgende bijeenkomst houdt Carl Verheijen (internationaal bekend schaatser uit Leusden) een inleiding gevolgd door discussie over het onderwerp “Sport als inspiratiebron”. Deze bijeenkomst wordt gehouden op 31 januari 2018 om 20 uur in DE TUIN aan de Smidse 1 in Leusden. In de Nieuwsbrief vind je meer informatie hierover.
Klaverjastoernooi op 9 februari in het Binnenhuys
KlaverjassenOp vrijdagavond 9 februari organiseert de AC vanaf 20.00 uur een  klaverjastoernooi voor onze leden, partners en oud-leden, in het Binnenhuys. Dus ken je nog oud-leden die graag komen klaverjassen, geef het door. De kosten bedragen € 3,00 en vanaf 19.45 uur staat er een gratis kopje koffie of thee klaar. Je inschrijving kun je sturen naar leni.oey@kpnmail.nl. De ActiviteitenCommissie: Rob & Carin Maas en Leni Oey.
Prettige kerstdagen en een gezond en sportief 2018!
Kerstshuttle LBCAls vereniging kijken we tevreden terug op een mooi badmintonjaar. De leden hebben afgelopen jaar, naast het reguliere spelen en trainen, weer aan een groot aantal gezellige en sportieve toernooien en activiteiten kunnen deelnemen. Dankzij onze trainers en vele vrijwilligers, gaan we ervan uit dat we dit ook komend jaar weer kunnen aanbieden. Het bestuur van LBC wenst alle leden en hun familie, trainers, sponsoren en vrienden van de club prettige kerstdagen, een fijne jaarwisseling en het beste voor 2018! Tevens nodigen wij hierbij al onze leden uit voor de Nieuwjaarsreceptie op dinsdag 9 januari, om 22:15 uur, aansluitend op het Nieuwjaarstoernooi.
Voordeel zorgverzekering Zilveren Kruis als lid van Badminton Nederland
BN + ZKVoor het behalen van je sportieve doelen wil je fit zijn. Ook Badminton Nederland (BN) vindt jouw conditie en gezondheid belangrijk. Daarom hebben BN en Zilveren Kruis (ZK) afspraken gemaakt. Zo kun je profiteren van de voordelen van een zorgverzekering speciaal voor sporters: – 7,5% korting op de basisverzekering; – 10% korting op alle aanvullende verzekeringen; – 10% korting op tandartsverzekeringen; – Plus een uitgebreid pakket aan sportmedische vergoedingen. Naast deze collectieve zorgverzekering met een aantrekkelijke korting, biedt ZK uitgebreide vergoedingen speciaal voor sporters met een aanvullende verzekering. Op de website van BN vind je meer informatie.
Invitatietoernooi was weer een groot succes!!
NIEUWS scholentoernooiOp dinsdag 14 november organiseerde de AC opnieuw het invitatie-toernooi. Voor dit toernooi mogen alle leden van onze vereniging één of meerdere introducé(s) uitnodigen. Als de introducé geen ervaring heeft met badminton, zijn er altijd wel mensen aanwezig die het leuk vinden om aanwijzingen te geven. Doel van deze avond is vooral om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de badmintonsport en met onze vereniging. Maar ook zonder introducé zijn alle leden natuurlijk van harte welkom. Ook dit keer is het invitatietoernooi weer prima verlopen! Met dank aan Rob & Carin Maas en Leni Oey.

Website www.sportbedrijfleusden.nl online!

Sportbedrijf LeusdenHet sportbedrijf Leusden heeft als ambitie het optimaal en efficiënt exploiteren van de binnensportaccommodaties en het stimuleren van sport en bewegen in Leusden. Het sportbedrijf wil zich ontwikkelen tot een centrale schakel waar vraag en aanbod van accommodaties actief bij elkaar worden gebracht. Verder wil het ervoor zorgen dat er sportief aanbod is voor alle doelgroepen in Leusden en dat er wordt samengewerkt met verschillende maatschappelijke partijen. Wat sportbedrijf Leusden nog meer doet, kun je vinden op de website www.sportbedrijfleusden.nl.
Flagships in het badminton
FlagshipHoe pakken andere verenigingen het vrijwilligersbeleid, de jeugdcompetitie of de organisatiestructuur van de club aan? In regio Centrum zijn het afgelopen jaar drie enthousiaste verenigingen aan de slag gegaan als flagship. Zij helpen graag antwoord te krijgen op deze vraag. LBC was aanwezig bij de presentatie van dit initiatief en volgt de ontwikkelingen bij de flagship-verenigingen.Flagships zijn verenigingen die zich inzetten om de contacten tussen verenigingen in hun omgeving te versterken en het uitwisselen van kennis en ervaringen mogelijk te maken. Dit doen zij door hun eigen kennis en ervaringen te delen in informele setting met circa 5 tot 10 verenigingen. Dit is soms met een blanco agenda, zodat iedereen de uitdagingen én succesverhalen kan delen. Maar het kan ook over een specifiek thema gaan zoals de jeugdcompetitie, sponsoring of vrijwilligersbeleid.

Badminton: fast, fit and fun

Badminton stoer en leukBadminton is een echte sport en geen suf spelletje. Stoer, snel en goed voor je lijf. Een funsport die jou als geheel fitter maakt. Een sport voor ambitieuze sporters, van jong tot oud, man en vrouw, die op een fun wijze fit willen worden en blijven.Badminton Nederland gaat nòg meer energie steken om de badmintonsport een beter en cooler imago te geven. Onder het motto “Fast, Fit and Fun” zul je hier meer over horen. Dit filmpje moet hierbij alvast een beetje bij helpen.
Samen voor Sportiviteit en Respect in Leusden
Sportiviteit en RespectSportverenigingen in Leusden hebben samen met BuurtsportCoach / Welzijn Leusden nagedacht hoe de leden van de verenigingen veilig, sportief en met plezier met elkaar kunnen sporten. Dat geldt voor de verenigingen, de (individuele) supporters, toeschouwers, ouders en natuurlijk ook de spelers (medespelers en tegenstanders). De bedoeling is om een intentieverklaring te tekenen waarin men aangeeft achter de uitgangspunten te staan die kunnen helpen om een sportieve plezierige en veilige sportomgeving te creëren voor nu en in de toekomst. De uitgangspunten zijn: (1) je bent welkom en voel je welkom, (2) samen sporten we met plezier, (3) we hebben respect voor de regels en elkaar, (4) de vereniging is er voor jou en jij bent er voor de vereniging en (5) we gaan netjes om met onze accommodatie en materialen. In het weekend van 27/28 september is de Kick-Off en zal ook LBC de intentieverklaring tekenen.

Deelname LBC aan Trainers voor de Klas

‘Trainers voor de Klas’ is een project van de Kr8vanSport. Kinderen maken kennis met een goed gevarieerd sportaanbod wat uiteindelijk ook kwaliteitsverbetering en verhoging van belevingswaarde van het gymnastiekonderwijs kan opleveren. Kinderen worden onder school-tijd gestimuleerd tot structurele georganiseerde sportdeelname. Voor LBC heeft trainer Dtau Landman eind januari aan 372 leerlingen van 7 verschillende scholen in Leusden de trainingen gegeven. Dtau: ‘Het is als LBC-trainer erg leuk om je club te promoten en de kinderen in dat ene uurtje enthousiast te maken om te badmintonnen’. Op de foto zoeken de kinderen een mooi racket uit, op het filmpje zie je de kinderen in actie op aanwijzing van Dtau.

Een veilig sportklimaat is een goede zaak
Miljoenen mensen genieten wekelijks actief of passief van sport. Sport kan jongeren bij elkaar brengen en verschillen overbruggen. Jammer genoeg hebben jongeren binnen de sport ook te maken met verharding in de samenleving: agressief gedrag, discriminatie en intimidatie. Veel sport-verenigingen zetten zich reeds in voor het stimuleren van respectvol gedrag. Art.1 Midden Nederland, het anti-discriminatiebureau in de provincie Utrecht, levert hier graag een aanvulling op. In bijgaande brief en poster voor sportverenigingen vind je meer informatie hierover.
Sportkanjerclub samenwerking in Leusden
Een Sportkanjerclub levert een bijdrage aan het opvoedkundig klimaat voor kinderen met autisme, ADHD of pestproblemen (pesten of gepest worden). Het is dus niet bedoeld voor geestelijk gehandicapten. Het doel van een Sportkanjerclub is het voorkomen van uitval van kinderen met afwijkend gedrag in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. LBC neemt deel aan het overleg hierover met andere sportverenigingen in Leusden. Hier vind je aanvullende informatie.
‘De Kr*8* van Sport’, platform voor de sport in Leusden
‘De Kr*8* van Sport’ is een stichting in Leusden met als doel kinderen gezonder, fitter en gelukkiger te maken door middel van sport. Zo veel mogelijk, zo afwisselend mogelijk, op een zo hoog mogelijk niveau en zonder drempels. Door te sporten zit je lekkerder in je vel, kun je beter leren, leer je meer over je eigen mogelijkheden, leef je gezonder en leer je meer respect te krijgen voor je omgeving. De activiteiten worden door de stichting georganiseerd en uitgevoerd in samenwerking met sportinstellingen en -verenigingen. LBC is één van de partners die het mogelijk maakt om de doelstelling van de stichting te realiseren. Op de website www.dekr8vansport.nl staat informatie over wat het inhoud en wat er allemaal onder valt.
Kick-off badminton eredivisie 9 september 2017
EredivisieOp zaterdagmiddag 9 september was de kick-off van de eerste speelronde in de badminton eredivisie, seizoen 2017/2018. Dat betekent dat er tien eredivisieverenigingen tegen elkaar speelden; deze vijf wedstrijden begonnen gelijktijdig om 12.00 uur. Wedstrijden en uitslagen speelronde 1: BV Van Zijderveld – FZ FORZA Amersfoort (3-5) BC Victoria – Le Credit Sportif VELO (afgelast) TFS Barendrecht – BC Duinwijck (3-5) KEMBIT Roosterse BC – BC DKC (2-6) BC Smashing – AviAir Almere (1-7)
Start seizoen op 21 augustus; ALV op 19 september!!
Zomer_voorbij_286_1861503060115De vakantie zit er weer op en het nieuwe seizoen gaat van start. De eerste speeldag is op maandag 21 augustus. Hier vind je de voorlopige kalender voor komend seizoen. Het is nog niet helemaal definitief, omdat we nog niet alle details hebben doorgesproken met de trainer. Wil je ook alvast dinsdag 19 september in je agenda reserveren voor de Algemene Ledenvergadering (ALV)? De vergadering wordt gehouden in de zaal van De Korf. Om 21.30 uur zullen die avond de banen afgebroken worden en zal aansluitend om 21:45 uur de vergadering plaatsvinden. De stukken voor de ALV worden binnenkort toegestuurd.
Korting op badmintonmaterialen via Badmintonplanet.nl
Logo BadmintonplanetBadminton Nederland biedt zo nu en dan korting aan haar leden voor aanschaf van badmintonmaterialen bij de webshop Badmintonplanet.nl. Met behulp van een kortingscode of bondsnummer kun je letterlijk je voordeel doen met jouw bondslidmaatschap. Verder zorgt Badmintonplanet.nl voor de distributie van producten van Badminton Nederland, zoals promotiemateriaal, informatiefolders, etc.. Bijvoorbeeld alles om een hele goede spreekbeurt over badminton te houden.
Afsluiting badmintonseizoen LBC-jeugd

De LBC-jeugd heeft het seizoen 2016-2017 actief en gezellig afgesloten met bowlen en patat.Afsluiting seizoen 2016-2017

LBC-jeugd neemt afscheid van trainer Dtau Landman
Afscheid Dtau 2017Op zaterdag 1 juli was de laatste training van dit seizoen voor de LBC-jeugd. De training stond in het teken van het afscheid van Dtau Landman, die de jeugd en de senioren van LBC vele jaren training gegeven heeft en begeleid heeft tijdens de competitiewedstrijden. Aan het eind van de training was er dan het laatste rondje ‘rondom het net’ met Dtau en werd hij door de kinderen uitgebreid in het zonnetje gezet. De kinderen bedankten Dtau voor alle leuke, leerzame en gezellige lessen en werd hem gevraagd om af en toe nog eens langs te komen.
NK regiokampioenschap LBC-team 4: 2 fantastische dagen
NKR ZutphenEindelijk was het dan zover. Na maanden trainen en voorbereiden moest LBC-team 4 (Inge, Brigitte, Marinda, Rob, Vincent en Bert) zaterdag 24 en zondag 25 juni naar het Nederlands kampioenschap voor regiokampioenen in Zutphen. Goed voorbereid en ze hadden er heel veel zin in, want dit maak je misschien maar 1 keer mee. In het verslag van Bert lees je alles over het verloop van beide dagen en zijn de uitslagen van alle wedstrijden en natuurlijk het eindresultaat weergegeven.
Collectanten gezocht voor Pr.Beatrix Spierfonds (10 t/m 16 sept 2017)
Princes Beatrix SpierfondsHet Prinses Beatrix Spierfonds zoekt sportieve collectanten, mensen die zich door hun eigen sportactiviteiten kunnen voorstellen hoe vervelend het is om sportief beperkt te worden door een spierziekte. Het Spierfonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en een beter leven voor spierziektepatiënten nu. Het fonds krijgt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van donateurs en de inzet van vrijwilligers. De collecte is een van onze belangrijkste inkomstenbronnen. Tijdens onze collecteweek van 10 t/m 16 september collecteren vrijwilligers door het hele land voor de strijd tegen spierziekten. Mede dankzij deze collecte hebben we in 2016 nieuwe onderzoeken gefinancierd! Ook in 2017 gaan we er weer tegenaan. Wil jij ook collectant worden? Meld je dan snel aan bij info@leusderbc.nl of bij eelcokoekoek@casema.nl. Meer info vind je hier en op https://www.prinsesbeatrixspierfonds.nl.
Vrijwilligersactiviteit: rondvaart Amersfoort en Italiaanse maaltijd
Op zaterdag 10 juli genoten de vrijwilligers van LBC vanaf het water van de historische gebouwen en de mooie natuur van Amersfoort en natuurlijk van het prachtige weer. De rondvaart was georganiseerd als dank voor het werk dat de vrijwilligers afgelopen seizoen voor de vereniging hebben verzet. Aansluitend was er een drankje op De Hof, met muziek van het jazz festival. Aan het eind van de middag verplaatste de groep zich naar Het Binnenhuys in Leusden voor een heerlijke Italiaanse maaltijd, die bezorgd werd door Casa d’Italia. Dit Italiaans restaurant uit Amersfoort is al jarenlang sponsor van het Open Korftoernooi. Na het eten werd nog geruime tijd nagepraat en werd door enkele mensen Black Jack gespeeld onder leiding van Paul Braaksma.Rondvaart Amersfoort
Badmintontoernooi basisscholen zeer geslaagd
Scholentoernooi 2017Het 14e scholenbadmintontoernooi op zaterdag 1 april is fantastisch verlopen. De leerlingen van groep 5 t/m 8 van de basisscholen in Leusden en Achterveld hebben er een mooie en sportieve dag van gemaakt. Zoals je op de foto en in het filmpje kunt zien, heeft iedereen goed zijn best gedaan en zijn de winnaars, maar ook de verliezers, met mooie prijzen naar huis gegaan. Mede dank zij onze sponsoren: Schoonmaakbedrijf Succlean, Kinderdagverblijf De Wiebelwagen en Supermarkt Jumbo Wahle. Alle deelnemers bedankt voor jullie enthousiasme en hopelijk zien we jullie snel weer op de badmintonbaan! Meer informatie vind je op www.facebook.com/Leusderbc/, zoals het artikel in de Leusder Krant met de prijswinnaars.
Open Korf Toernooi succesvol verlopen
Op zaterdag 25 maart 2017 werd de 35ste editie van het Open Korf Toernooi gehouden. Ondanks iets minder deelnemers dan voorgaande jaren, is het toernooi onder regie van Marcel Maes en Hero Lopulisa weer een groot succes geworden. Hier vind je het uitgebreide verslag, de foto’s van de winnaars en enkele sfeerfoto’s van de geslaagde toernooidag.Winnaars OKT 2017
Nederlandse badmintonner wil voornamelijk fit blijven
onderzoek_badmintonners_peiling1490283729Eind 2016 is onderzoek gedaan naar de motivatie en beleving van de Nederlandse badmintonner. Aan het onderzoek namen uiteindelijk 3.926 badmintonners deel. Gezond / fit blijven is voor 46% van de badmintonners de belangrijkste reden om de sport te blijven beoefenen. Naast de motivatie van de badmintonner blijkt de sociale omgeving van invloed te zijn op het startmotief van de badmintonner. Het onderzoek bevat naast de motieven om de sport te beoefenen nog veel meer interessante gegevens. Een samenvatting van deze resultaten vind je in deze video.
Wordt LBC team 4 na regiokampioen ook Nederlands kampioen?
LBC team 4 was uitzinnig van vreugde na het behalen van het regiokampioenschap; van dit resultaat kon het team alleen maar dromen. In dit verslag kun je lezen hoe de kampioensdag 25 februari is verlopen. En op weg naar huis drong het langzaam tot de teamleden door, dat het kampioenschap van de regio betekent dat ze mogen deelnemen aan het Nederlands kampioenschap. Deze wedstrijden worden op 24 en 25 juni gespeeld in Zutphen. Zal team 4 hier Nederlands kampioen worden? De foto hieronder straalt in ieder geval vertrouwen uit. Als vereniging wensen we Vincent, Bert, Rob, Inge en Leni veel succes!!team 3+4
Teams 3 en 4 ook in de prijzen tijdens regiokampioenschappen
De seniorenteams 3 en 4 zijn in de regiocompetitie kampioen geworden in hun poule en deden op 25 februari mee aan het kampioenenbal van de regio in Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. Na een slopende dag vielen beide teams ook daar in de prijzen; team 3 is als 2e geeïndigd en team 4 is regiokampioen geworden. Echt een superresultaat, van harte gefeliciteerd!Valkenhuizen team 3 2017Valkenhuizen team 4 2017 
Afsluiting competitieseizoen 2016-2017
Afsluiting competitie 2016-2017De competitie voor dit seizoen zit er weer op voor de jeugd en voor de senioren. Bij de jeugd hebben we mooie en spannende partijen gezien. Helaas geen kampioenschap dit jaar maar wat heeft iedereen z’n best gedaan. Ter afsluiting hebben de kinderen pannenkoeken gegeten. Bedankt voor het bakken Petra en Isabel. Voor de ouders had Kathy twee appeltaarten gebakken, heerlijk was het. Ouders, bedankt voor de support, rijden naar uitwedstrijden en coaching.Ook de senioren hebben het seizoen in stijl afgesloten en met team 3 en 4 als kampioen (zie hieronder). Het afsluitend etentje was opnieuw weergaloos!De foto’s van beide feestjes vind je op https://www.facebook.com/Leusderbc/.
Deelname aan badmintontoernooien in de regio; sportief en supergezellig!
RecreantentoernooienRegelmatig worden in de regio badmintontoernooien georganiseerd, zowel voor competitiespelers als voor recreanten, voor jeugd èn voor senioren. Informatie over deze toernooien vind je hier op onze website, maar beter is het om naar http://www.badminton.nl/kalender te gaan. Afhankelijk van het toernooi is de inschrijving per individu (single) of per koppel (dubbel); er zijn ook toernooien waar je als team voor kunt inschrijven.Zo is er op zondag 12 maart 2017 in Wageningen het 10e Kantjils Open Recreanten Toernooi (KORT). Inschrijven is niet enkel voor bestaande recreantenteams maar is ook mogelijk voor elk gelegenheidsteam (meestal mixed) dat aan de deelname criteria voldoet. Soms zijn er deelnamekosten. Vraag een paar mede-recreanten en proef er eens aan. Je zult merken dat het spelen van toernooien je sportieve grenzen verlegd en ook nog supergezellig is. Voor informatie en inschrijving voor dit toernooi ga je naar www.kort-toernooi.nl.
LBC 4 naar NK Regioteams 2017 in Zutphen
Team 4 we gaan ervoorNa het behalen van het regiokampioenschap in februari richt team 4 zich nu op het Nederlands Kampioenschap. De wedstrijden worden op 24 en 25 juni gespeeld in Zutphen en beginnen om 10:00 uur; hier vind je aanvullende info van team 4. Door vakantieverplichtingen van Leni speelt het team met invallers Brigitte Linnebank en Marinda van Kalleveen. De voorbereidingen voor het toernooi verlopen goed; iedereen is enthousiast en fit. Team 4 zou het heel leuk vinden als er supporters vanuit Leusden op de tribune zitten om hen aan te moedigen. Hoe laat het team speelt is nog niet bekend; zij hopen dit nog op tijd door te kunnen geven. Team 4: Vincent, Rob, Brigitte, Marinda, Inge en Bert.
LBC casinoavond op vrijdagavond 9 juni in het Binnenhuys
Blackjack 2016Op vrijdagavond 9 juni organiseert de AC een casinoavond met Black Jack onder leiding van Paul Braaksma. Er kan trouwens ook Yahtzee, Rummikub en Mens-erger-je-niet gespeeld worden, er is voor elk wat wils. Zorg dat je erbij bent, het wordt een gezellige avond en je kunt ook nog eens vrijkaartjes winnen voor Holland Casino! De avond is voor onze leden, partners en oud-leden. Dus als je oud-leden kent die dit leuk vinden, geef het aan ons door. De activiteit wordt gehouden in het Binnenhuys vanaf 20:00 uur; vanaf 19:45 uur staat de koffie/thee klaar. Deelnemers kunnen zich opgeven bij Rob & Carin Maas en Leni Oey of via leni.oey@kpnmail.nl.
Recreantentraining op dinsdagavond loopt tot einde seizoen
NIEUWS RecreantentrainingAl sinds november is er op dinsdagavond in De Korf veel belangstelling voor de recreantentraining. Daarom is besloten om door te gaan met deze training tot het einde van het seizoen. Komende maanden worden de trainingen gegeven door Carin Maas. De training begint om 20:30 en duurt tot 21:30, waarna je nog een uur kunt vrijspelen om het geleerde in praktijk te brengen. De aanpak van de training is hetzelfde als afgelopen maanden; je hoeft je vooraf niet aan te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Pak deze kans om je spel weer naar een hoger plan te tillen en kom met zoveel mogelijk mensen trainen op de dinsdagavond. Mochten er vragen zijn stel ze dan! Vriendelijke groet, Eric Berg (Greb69@hotmail.com).
Invitatietoernooi, dinsdag 23 mei 2017 in De Korf
NIEUWS scholentoernooiDe activiteitencommissie (AC) organiseert op dinsdag 23 mei opnieuw een invitatietoernooi. Dit is een toernooi voor alle leden van onze vereniging, waarbij iedereen één of meerdere introducé(s) mag uitnodigen. Als je introducé geen ervaring heeft met badminton, zijn er altijd wel mensen beschikbaar die het leuk vinden om aanwijzingen te geven. Doel van deze avond is vooral om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de badmintonsport en met onze vereniging. Maar ook zonder introducé ben je van harte welkom. Wij vinden wel iemand van binnen of buiten de club met wie je kunt spelen. Wij rekenen in ieder geval op ieders aanwezigheid. Het invitatietoernooi start om 20:00 uur in De Korf en is rond 22:15 afgelopen; de ‘prijsuitreiking’ is om 22:30. Je kunt jezelf en introducé(s) t/m di 16 mei 2017 opgeven door het Inschrijfformulier in te leveren bij de AC of te sturen naar r.j.a.m.maas@xmsnet.nl. Tot 23 mei! Rob Maas, Carin Maas, Leni Oey.
Badminton vrijblijvend drie keer gratis mee bij LBC.

Badminton, een laagdrempelige sportIn het artikel in de Leusder krant van 23 maart j.l. is uitgebreid beschreven hoe fascinerend en laagdrempelig badminton als sport is en dat LBC je de mogelijkheid biedt om dit zelf te ontdekken.

Kom daarom gewoon eens langs, zonder enige verplichting. Je kunt een paar keer komen kijken, maar meedoen is natuurlijk nog veel leuker; een racket is te leen. Voor de volwassenen kan dat op de dinsdagavond in De Korf en donderdagavond in De Meent, voor de jeugd is die mogelijkheid er op zaterdagochtend in De Meent.

Meer informatie is te vinden op www.leusderbc.nl of www.facebook.com/leusderbc of mail/bel met Tjeu Giessen, info@leusderbc.nl, tel. (033) 494 5004.

6 LBC-ers diploma reanimatie en AED behaald

Reaninatie en AEDOnvoldoende kennis hindert Nederlanders om te reanimeren. Dit terwijl reanimatie én het gebruik van een AED binnen 6 minuten de overlevingskans tot wel 50% kan vergroten. Met dit in het achterhoofd heeft het LBC-bestuur besloten om de leden die betrokken zijn bij toernooien en activiteiten binnen de vereniging de cursus reanimatie en AED aan te bieden, verzorgd door de EHBO-vereniging Leusden. Inmiddels heeft de eerste groep van 6 leden deze cursus met succes gevolgd. Het is de bedoeling om de basiscursus over enige tijd opnieuw te houden. Ook wordt gedacht aan een herhalingscursus voor mensen die de cursus (te) lang geleden gevolgd hebben, om hen weer wat kennis en vertrouwen te geven.

Gezellige klaverjasavond in het Binnenhuys
Klaverjasavond LBC 2017Op vrijdagavond 24 februari organiseerde de AC een klaverjastoernooi voor leden, partners en oud-leden in het Binnenhuys. Het een gezellige avond; het aantal deelnemers was beperkt, maar dat mocht de pret niet drukken. Tussendoor lekkere hapjes en nootjes en na 3 rondes was er voor iedereen een prijsje.
Seniorenteams 3 en 4 kampioen!
Kampioen in de regiocompetite 2016-2017. Van harte gefeliciteerd; een fantastische prestatie!Team 3 2017Team 4 2017
Doe mee aan IkPas: 30 dagen zonder alcohol!
Ikpas LeusdenIn maart was de actie IkPas: 30 dagen zonder alcohol. Op donderdag 23 maart stond de alcoholvrije pubquiz op het programma. De laatste van de vier activiteiten die zijn georganiseerd voor de teams die deelnamen aan IkPas. Na de fysio workout, fittest en mocktail workshop was het nu tijd voor breinkrakers en teamwork. De strijd werd gewonnen door een van de twee deelnemende thuiszorgteams van Beweging3.0.
Statiegeldactie bij Jumbo Wahle t/m 28 februari t.b.v. scholenbadmintontoernooi
De statiegeldactie bij Jumbo Wahle is weer van start gegaan. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien kun je de statiegeldbon in de grijze brievenbus links van het emballage apparaat deponeren. Erboven hangt de volgende uitleg: Op zaterdag 1 april organiseert de Leusder Badmintoncombinatie met veel enthousiasme het 14e Scholenbadmintontoernooi. Hiervoor worden alle leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen in Leusden en Achterveld uitgenodigd. Wilt u ons helpen het toernooi nog leuker te maken voor de kinderen? Doneer dan uw statiegeldbon in de brievenbus. Alvast hartelijk dank en u bent uiteraard van harte uitgenodigd om op zaterdag 1 april te komen kijken in de Korf!
Girls Talk, 5 avonden speciaal voor meiden van 12 – 16 jaar
In het nieuwe jaar organiseren Fort33 en Larikslaan 2 een cursus voor meiden, Girls Talk. Het gaat over het vergroten van vertrouwen, wat is je lichaamstaal, hoe assertief ben je, hoe ga je om met social media en hoe je een gezonde levensstijl krijgt. De folder over de cursus vind je hier. Girls Talk is vanaf 18 januari 5 x op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur in Fort33 (voorheen De IJsbreker), kosten: € 10,00. Meld je snel aan, er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Gezelling en druk bezocht Nieuwjaarstoernooi en Nieuwjaarborrel
Nieuwjaar 2015Op dinsdag 10 januari organiseerde de activiteitencommissie het Nieuwjaarstoernooi. Het was een gezellig toernooi en gezien de deelname hadden veel mensen hun goede voornemens in sportieve daden omgezet. Ook de Nieuwjaarsborrel werd druk bezocht; vooral het grote aantal nieuwe gezichten stemde tot tevredenheid. Een punt van aandacht blijft nog wel het aantal jeugdleden; ook dit jaar zullen weer tal van activiteiten worden gehouden die leuk zijn voor de huidige leden en die nieuwe jeugdleden aantrekt. Na de mooie woorden en enkele kritisch noten van voorzitter Bart Degenhart hief iedereen het glas en werd er onder het genot van een hapje nog een gezellige avond van gemaakt.
Geslaagd Sinterklaastoernooi
De AC organiseerde op dinsdag 6 december het After Sinterklaas Invitation Tournament. Dit is een toernooi voor alle leden van onze vereniging, waarbij iedereen één of meerdere introduce(s) mag uitnodigen. Doel van deze avond was vooral om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de badmintonsport en met onze vereniging. Maar ook zonder introduce was iedereen van harte welkom. Het toernooi startte om 20:15 in De Korf; de ‘prijsuitreiking’ was om 22:15. De opkomst was hoog en de sfeer was prima. Met dank aan Carin, Leni en Rob.Sinterklaastoernooi 2016
Afterparty competitieteams
Afterparty competitie dec17Nadat alle seniorenteams in speelweek 9 hun competiewedstrijden hadden gewonnen, was er als beloning de afterparty in het Binnenhuys bij sporthal De Meent. Een extra motivatie om ook de andere wedstrijden te winnen.
Recreantentraining is gestart op 1 november
NIEUWS RecreantentrainingKomende week kunnen we helaas pas om 20:15 beginnen en dat is jammer. Maar er zijn ook leuke dingen te melden: op 1 november begint er weer een reeks trainingen, gegeven door onze competitie trainer Dtau. Het begint om 20:30 en duurt tot 21:30 waarna je nog een uur kunt vrijspelen om het geleerde in praktijk te brengen. Om te beginnen word het een serie van 8 trainingen waaraan ieder lid dat geen training heeft op de vrijdag, mee kan doen. Dtau zal met de deelnemers inschatten hoe zwaar de training kan zijn want dat is niet voor iedereen gelijk. Ieder moet training kunnen krijgen op zijn/haar niveau. Geef het dus aan bij de trainer wat je wilt leren, dat heeft hij het liefst, zodat hij daar bij aan kan sluiten. De trainingen zijn zonder kosten voor de deelnemers. Pak deze kans om je spel weer naar een hoger plan te tillen! En kom met zoveel mogelijk mensen trainen op de dinsdag avond van 20:30 tot 21:30. Mochten er vragen zijn stel ze dan! Met de vriendelijke, Eric Berg (Greb69@hotmail.com).
Samen sterk voor de club! Doe mee aan de Grote Clubactie
Grote ClubactieDe Grote Clubactie zet zich al meer dan 40 jaar in voor het Nederlandse verenigingsleven door het organiseren van een loterij. Voor deze loterij kunnen verenigingen loten verkopen en geld inzamelen. Op deze manier organiseren duizenden verenigingen in Nederland eigen acties om hun doelen te verwezenlijken. Alle soorten verenigingen kunnen deelnemen. Groot, klein, sport of cultuur; ze kunnen allemaal met de Grote Clubactie extra inkomsten genereren! Het idee is eigenlijk heel simpel. De verenigingen verkopen loten en van de opbrengst gaat 80% direct naar de clubkas van de vereniging.
14e Scholenbadmintontoernooi op zaterdag 1 april
Scholentoernooi 2017Het 14e scholenbadmintontoernooi staat dit jaar gepland op zaterdag 1 april. We nodigen weer alle leerlingen van groep 5 t/m 8 van de basisscholen in Leusden en Achterveld uit. Ook dit jaar is er weer de statiegeldactie (zie hieronder) bij Jumbo Wahle. Vanaf nu t/m 28 februari kan iedereen zijn lege flessen inleveren en de statiegeldbon in de grijze brievenbus doen. Hierdoor èn door de bijdrage van Schoonmaakbedrijf Succlean, Kinderdagverblijf De Wiebelwagen en Supermarkt Jumbo Wahle kunnen we het toernooi nog leuker maken!Het is de bedoeling op woensdagmiddag 29 maart een oefenmiddag te houden om de slag nog even te oefenen.
Open Korf Toernooi (OKT) 2017
OKT-2017Op zaterdag 25 maart 2017 wordt voor de 35e keer het Open Korf Toernooi (OKT) gehouden, het open badmintontoernooi voor spelers in de categorieën 4 – 6 – 8, dat door onze vereniging georganiseerd wordt. Als vereniging hopen we ook altijd op een massale inschrijving van onze eigen leden voor dit toernooi, vooral ook voor categorie 8 (t/m 3e klasse regio). Ook gevorderde recreanten en jeugdspelers kunnen zich hiervoor inschrijven. Laat deze kans om mee te doen met het gezelligste open toernooi van Midden-Nederland niet liggen!.
Prettige kerstdagen en een gezond en sportief 2017!
Kerstshuttle LBCAls vereniging kijken we tevreden terug op een mooi badmintonjaar. De leden hebben afgelopen jaar, naast het reguliere spelen en trainen, weer aan een groot aantal gezellige en sportieve toernooien en activiteiten kunnen deelnemen. Dankzij onze trainers en vele vrijwilligers gaan we ervan uit dat we dit ook komend jaar weer kunnen aanbieden. Het bestuur van LBC wenst alle leden en hun familie, trainers, sponsoren en vrienden van de club prettige kerstdagen, een fijne jaarwisseling en het beste voor 2017! Tevens nodigen wij hierbij al onze leden uit voor de Nieuwjaarsreceptie op dinsdag 10 januari, om 22:15 uur, aansluitend op het Nieuwjaarstoernooi.
Badminton voor en met de vluchtelingen in Leusden 
SBBO LeusdenIn het voorjaar van 2016 verbleven er in de voormalige SBBO-school in Leusden ca 400 vluchtelingen, voor het merendeel kinderen tussen 6 en 18 jaar en (jonge) mannen. In het bestaan van de vluchtelingen is een nuttige invulling van de dag één van de grootste knelpunten. Daarnaast komen de vluchtelingen graag in contact met Nederlanders. In vervolg op het verzoek van de gemeente heeft het LBC-bestuur contact opgenomen met de TC, de JC en de trainers om het voor de vluchtelingen mogelijk te maken bij ons en met ons te badmintonnen. In totaal hebben 10-15 mensen meegespeeld, vooral op de dinsdagavond in De Korf. Met dank aan de clubgenoten die de training en begeleiding verzorgden. Het vergde van hen veel improvisatie en flexibiliteit, zowel wat betreft de taal als wat betreft het maken van afspraken voor tijd en plaats. We kijken in ieder geval met trots terug op dit initiatief.
Vrijwilligersactiviteit: gezelschapsspelen en Griekse maaltijd
Blackjack 2016Op zaterdag 2 juli was in De Meent een spellen activiteit georganiseerd voor de LBC-vrijwilligers, als dank voor het werk dat zij afgelopen seizoen voor de vereniging hebben verzet. De meeste deelnemers hadden voor deze activiteit gezelschapsspellen meegebracht, variërend van pim-pam-pet tot een complete roulette tafel. Uiteindelijk was er het meeste enthousiasme voor het betere gokwerk in de vorm van poker, blackjack en yahtzee. Rond 17:30 uur maakten de fishes en dobbelstenen plaats voor een heerlijke Griekse maaltijd, die bezorgd werd door specialiteiten restaurant Mykonos, al jarenlang sponsor van onze vereniging. Na het eten was de scherpte van het gokken er een beetje af en hebben we vooral gezellig zitten natafelen.!
LBC-jeugd sluit seizoen af op de bowlingbaan
LBC-jeugd 2016Onder het genot van … Hier vind je de foto’s. Fijne vakantie iedereen!
Princess Veluwe Toernooi BC’70 2016
Actiefoto HD Eric en CedricDe heren van LBC-1 waren succesvol op het 34ste BC’70 Veluwe toernooi zaterdag 11 juni in Epe. In de speelcategorie HD6 (= max 626 punten op nationale ranglijst) behaalde het als 2de geplaatste koppel Eric Berg en Cedric Vivié de finale. Het koppel van BC-Netwerk Peter Boleij en Peter Henddriks werd in een spannende halve finale nipt verslagen (uitslag halve finale: 18-21, 22-20 en 21-16). De finaleplek bleek uiteindelijk ook het hoogst haalbare, waarin het duo hun meerdere moesten erkennen in het als 1ste geplaatste koppel Cornel van Dorp en Rémon van de Werfhorst (uitslag finale: 14-21 en 17-21). Desalniettemin was het een geslaagd badmintontoernooi, vlak voor de zomerstop.Link voor uitslagen: http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/player.aspx?id=2337ABEC-19AB-4EBE-A731-2D5E9D51DC37&player=70!
Recreantenteam kampioen
VoorjaarscompetitieIn de afgelopen recreanten voorjaarscompetitie (VJC2016) heeft ons LBC-team een prachtige 1e plaats weten af te dwingen (43 punten/gewonnen sets in 8 wedstrijden!). In poule 8 was er de nodige strijd, echter Wanda van Ginneken, Karin Senior, Bart Degenhart, Wiebe Robbemond en Maurits Oey presteerden over de volle breedte, lieten zich niet van de wijs brengen en hielden hun grootste concurrent (Smash ’76) in de eindrangschikking op twee punten afstand achter zich. LBC feliciteert haar recreantenteam van harte met dit mooie resultaat!
After Sinterklaas Invitation Tournament
Sinterklaas 2016De AC organiseert op dinsdag 6 december het After Sinterklaas Invitation Tournament. Dit is een toernooi voor alle leden van onze vereniging, waarbij iedereen één of meerdere introduce(s) mag uitnodigen. Als je introduce geen ervaring heeft met badminton, zijn er altijd wel mensen beschikbaar die het leuk vinden om aanwijzingen te geven. Dus als je altijd al hebt lopen opscheppen tegen familieleden, buren of collega’s over je badmintonkwaliteiten, dan mag je dat nu aan hen laten zien. En ook andersom natuurlijk. Als je omgeving zich laatdunkend uitlaat over onze sport (‘leuk spelletje’), dan is dit je kans om te laten zien dat badminton een serieuze sport is. Kortom, doel van deze avond is vooral om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de badmintonsport en met onze vereniging. Maar ook zonder introduce ben je van harte welkom. Wij vinden wel iemand van binnen of buiten de club met wie je kunt spelen. Wij rekenen in ieder geval op ieders aanwezigheid. Het invitatietoernooi start om 20:15 in De Korf; de ‘prijsuitreiking’ is om 22:15. Je kunt jezelf en introduce(s) t/m za 3 dec 2016 opgeven door bijgevoegd formulier in te leveren bij de AC of sturen naar r.j.a.m.maas@xmsnet.nl. Tot 6 december!! Rob & Carin Maas en Leni Oey.
Competitie, óók voor recreanten ! ! !
Heb je zin om vanaf eind januari 2017 mee te doen aan de recreanten voorjaarscompetitie, dan is dit het moment om je aan te melden. Alle relevante informatie vindt je hier. Uiterste aanmelddatum van je dream-team: woensdag 16 november 2016. Lukt het je niet een team te formeren, meld je dan bij mij. Dan kijk ik of we samen met anderen wél een team op kunnen stellen. Op dit moment hebben zich twee heren gemeld. Ik zoek dus nog twee dames of twee heren om een derde recreanten team te formeren. Ik hoor graag van je. Groet, henkvandenham@live.nl.
Badmintonnerspeiling 2016 en maak kans op een mooie prijs
Badminton NederlandBadminton Nederland wil graag meer over haar leden te weten komen. Wat motiveert de badmintonners om de sport te beoefenen? Welke interesses hebben badmintonners? Hoe kunnen Badminton Nederland en haar partners van grotere betekenis zijn voor de leden? Deze en andere vragen stellen we je graag in deze enquête. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten van je tijd en kan tot en met 18 november. De resultaten zullen anoniem worden behandeld.Maak kans op mooie prijzen. Na het invullen van de vragenlijst maak je ook nog eens kans op een iPadMini, een Yonex of Carlton rackettas of clinic door een topper bij jouw club! Je kunt de vragenlijst online invullen via de unieke link (alleen voor jou) die je via de mail toegestuurd hebt gekregen.Alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Badminton Nederland.
Hoe voorkom je badmintonblessures? Wij zoeken het uit 
Sport blessurevrijUit onderzoek onder ex-leden van Badminton Nederland in 2015 bleek een blessure de belangrijkste reden voor mensen om te stoppen met badminton. Reden voor Badminton Nederland om dit verder te verkennen en antwoorden te zoeken op vragen als: welke blessures komen veel voor? Wat doen badmintonners om deze blessures te voorkomen? Welke aanpak werkt het beste? En hoe kunnen we clubs en trainers helpen de uitstroom van leden door een blessure te verminderen. Om deze vragen te beantwoorden werkt Badminton Nederland samen met Maastricht University, met als doel een blessurepreventieprogramma te ontwikkelen. En daarvoor hebben wij jouw hulp nodig! Wij vragen zoveel mogelijk badmintonners (van 18 jaar en ouder) een korte enquête in te vullen, om meer te weten te komen over de achtergrond van blessures en manieren om deze te voorkomen. Ook als je nog nooit een blessure hebt gehad is jouw input waardevol. Invullen kan tot uiterlijk donderdag 6 oktober a.s. via de volgende link: https://maastrichtuniversity.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_9G0Ci3no8wQXP13. Invullen kost ongeveer 10 minuten. Alvast bedankt voor jouw bijdrage.
Internationaal Topbadminton tijdens Yonex Dutch Open 2016 
Dutch Open 2016De volgende Yonex Dutch Open is al weer in aantocht! De editie van vorig jaar werd door ruim 5000 bezoekers goed gewaardeerd. Van dinsdag 11 tot en met zondag 16 oktober vindt in Topsportcentrum Almere de Yonex Dutch Open 2016 plaats. De Yonex Dutch Open is het grootste internationale badmintonevenement dat Nederland kent. Het evenement heeft een zeer lange traditie in de internationale badmintonwereld en wordt dit jaar al weer voor de 68e keer georganiseerd. Ook dit jaar staat de Yonex Dutch Open weer garant voor topbadminton, met veel wedstrijden op een hoog niveau en met spelers uit de top van de wereld. Vooral Europa en Azië zijn sterk vertegenwoordigd tijdens dit toernooi. Uiteraard zullen onze Olympiërs, Jacco Arends, Eefje Muskens en Selena Piek ook meedoen.
Open Korf Toernooi 2016
Zaterdag 23 april werd alweer het 34ste Open Korf Toernooi gehouden. Bij vele badmintonners bekend als een gezellig en leuk toernooi. Dat was ook te zien aan het aantal deelnemers en inschrijvingen; 110 spelers en 185 wedstrijden. Met zoveel te spelen partijen had de wedstrijdleiding de handen vol aan het plannen en oproepen van de spelers voor de wedstrijden. Rond 22.30 uur konden alle winnaars gehuldigd worden. Hier vind je meer informatie, foto’s, winnaars en sponsors. We bedanken de spelers, sponsors en activiteitencentrum de Korf voor een mooi en geslaagd toernooi en hopen iedereen weer terug te zien in 2017 bij het 35ste Open Korf Toernooi.
Badmintontoernooi basisscholen Leusden 2016
Scholentoernooi 2016Sporthal De Korf was op zaterdag 16 april goed gevuld met leerlingen van basisscholen uit Leusden. Een kleine honderd kinderen deden mee aan het schoolbadmintontoernooi, gadegeslagen en aangevuurd door hun ouders. Meer informatie en foto’s vind je op http://leusderkrant.nl/sport en op www.facebook.com/leusderbc.
Jeugdclubkampioenschappen 2016
Jeugd clubkampioenschappen 2016Het was weer zo ver, de strijd voor de eeuwige roem, de prachtige bekers, wie is de sterkte van LBC in 2016?! De jeugd heeft zaterdag 9 april weer tegen elkaar gestreden om dit uit te vinden. Dit jaar was het alleen voor de jeugd, we hadden de gehele Korf voor ons alleen. De uitslagen zijn niet altijd te voorspellen, dat bleek ook dit jaar wel weer. Tycho Lautenbach verraste een ieder om gewoon ongestoord winnaar te worden bij de heren. Gefeliciteerd Tycho! Bij de dames is Lisa van den Berg ongeslagen uit de strijd gekomen en heeft de eer gehad met de mooiste bekers naar huis te gaan, fantastisch natuurlijk. Maar zoals altijd is en blijft de gezelligheid zeker een van de belangrijke zaken en ook dat was weer goed voor elkaar. Een mooie dag voor alle jeugdleden, op naar het volgende toernooi! Jurgen Rouwhorst

Terugblik op de seniorencompetitie 2015-2016

Nu de competitie is afgelopen en de regiokampioen-schappen achter de rug zijn, kan de balans van afgelopen seizoen worden opgemaakt. Na vorig jaar team 1 en 2 te hebben gehuldigd, was het dit jaar de beurt aan team 3. Zij zijn overtuigend kampioen geworden in de 4e klasse. Afgelopen seizoenen heeft trainer Dtau Landman heel wat kampioenen afgeleverd. Met gevarieerde trainingen, soms met wat discussies, hebben we weer lekker en gericht getraind.

Team 1 heeft na de promotie van vorig jaar naar de 1e klasse een goed seizoen gedraaid. Zij zijn uiteindelijk keurig in de middenmoot geëindigd.

Team 2 heeft een wisselend seizoen achter de rug. Na een redelijke start en een matige periode daarna, viel pas in de laatste 2 speeldagen de beslissing. Degradatie is hen gelukkig bespaard gebleven; met hun 6e plaats spelen ze komend seizoen weer in de 1e klasse.

Team 3 is na een keurige 2e plaats vorig seizoen nu met overmacht kampioen geworden. Elf wedstrijden gewonnen en één gelijkgespeeld, met als resultaat promotie naar de derde klasse en deelname aan de regiokampioenschappen in Arnhem (resultaat: zie onderstaand nieuws).

Tenslotte: de trainingsavonden in De Meent werden over het algemeen goed bezocht, ook door de reserves. Na de training werd er in het Binnenhuis vaak nog tot laat “nagekaart”, onder het genot van allerlei lekkernijen. Het was een feestje, dit werd door eenieder erg op prijs gesteld. In zijn uitgebreide verslag verwacht de competitieleider er ook volgend seizoen weer een goed jaar van maken.

LBC seniorenteam 3 regiokampioen

Team 3 op herhalingNa een kampioenschap in 2013 is ons competitieteam 3, bestaande uit Bert, Rob, Carin, Bianca en Leni dit seizoen weer kampioen geworden in de vierde klasse. Daarom werden zij zaterdag 27 februari j.l. verwacht in Arnhem voor de regiokampioenschappen. Door een blessure van Bert heeft Peter als invaller aan het toernooi deelgenomen.

De eerste tegenstander was BC’70 Veluwe; daar werd met een ruime 8-2 van gewonnen. Vervolgens werd de finale bereikt door BC Culemborg en Doorn 1 met 8-2 en 9-1 te verslaan.

De tegenstander in de finale was wederom Culemborg 4, dat zich via de kruisfinales alsnog had weten terug te knokken in het toernooi. Het werd een zinderende partij die door LBC 3 met 6-1 werd gewonnen.

De kampioenen waren uitzinnig van vreugde; vooraf konden zij hier alleen maar van dromen. Het was voor team 3 een prachtige dag met als motto: ook “oudjes” kunnen winnen. Wat men hiermee wil zeggen is: “kom lekker badmintonnen, ga trainen en speel af en toe eens wedstrijden zoals de voor- of najaarscompetitie. Wedstrijden kunnen je een kick geven en als je wint een extra boost. Je bent nooit te oud”. Meer informatie vind je in het verslag van Bert van deze finaledag.

Recreantentraining vanaf 9 febr; iedereen is welkom, ook introducées

Vanaf dinsdag 9 februari 20:30 kun je bij LBC je badmintonvaardigheden vergroten; op technisch en tactisch gebied, alles is mogelijk.

Carin (onze recreantentrainster) en Dtau (trainer competitieteams) zullen op enkele banen training geven aan de LBC-leden die nu geen competitietraining krijgen. Zowel voor de nieuwkomers als voor de leden die al lang badminton spelen.

Het is ook mogelijk om iemand uit je omgeving mee te nemen en zo kennis te laten maken met onze sport. Na de training is er natuurlijk tijd om vrij te spelen en het geleerde in de praktijk te brengen.

Het is een open training, je hoeft je niet van te voren op te geven; de trainers nodigen je uit om mee te trainen. Er zijn geen kosten aan de training verbonden, dus dat kan geen bezwaar zijn. Dus zeg ja en vergroot zo je speelplezier.

Matchbeurs Leusden 13 november 2015

De matchbeurs heeft een match met AFAS opgeleverd. Dit Leusdens bedrijf zal € 500,- bijdragen aan clubshirts voor de jeugd met als tegenprestatie hun logo op het shirt. Met dank aan Antje en Wanda, die deze match namens LBC hebben geregeld. De JC gaat uitzoeken hoe dit het best uitgevoerd kan worden, zodat het ook ingezet kan worden voor het werven van nieuwe jeugdleden.

 

LBC-jeugd prominent aanwezig op Yonex Dutch Open 2015

Dutch Open 2015Op 10 oktober was het dan zover: de dag van de Yonex Dutch Open. Frederiek, Jeroen, Jitske, Lisa vd B, Lisa E, Mika en Lucas en Melvin mochten meedoen met de clinic, die gegeven werd door diverse Nederlandse toppers.Ze hadden eerst een warming up, waarna ze aan de training begonnen. Het duurde dan ook niet erg lang voor iedereen een knalrood hoofd had. (ja, Dtau, iedereen!) Aan het eind van de training waren ze echt wel moe maar werden ze beloond met een flesje drinken, iets lekkers en een petje van Badminton Nederland. Daarna was het kijken naar de wedstrijden die inmiddels al in volle gang waren. Wat geweldig om daar naar te kijken! Zo snel en wat ze allemaal toch nog terug kunnen slaan. Ik vind het bijzonder!Melvin, Jitske en Frederiek mochten met Koo en Tan meelopen en Melvin met nog een jongetje liepen met Lee en Lee mee. Ze mochten daarna plaats nemen tussen de lijnrechters in, dus hadden ze supergoed zicht op de wedstrijd. Inmiddels zijn ze alle 3 te zien op You Tube als je naar deze finale zoekt. Ze komen vol in beeld. Na nog wat wedstrijden te hebben bekeken, zijn we naar huis gegaan. Zie hier de foto’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was een zeer geslaagde dag. Ik heb de meneer die het meelopen had geregeld nog even een mailtje gestuurd namens onze kinderen om te bedanken voor de leuke clinic en het meelopen en meteen even vermeld dat er volgend jaar waarschijnlijk wel meer kinderen met een topper de baan op willen lopen. Ik kreeg een mailtje terug en hij sloot af met: tot volgend jaar! Ik denk dat dat wel goed zit…….Marga Rabouw (JC)

Badminton moet je zien!

Van 14 tot en met 20 september vindt weer de Week van het Badminton plaats.

Badminton Nederland heeft ter ondersteuning van de promotieactiviteiten van de verenigingen een promotiefilm gemaakt waarin in twee minuten niet-badmintonners een beeld wordt gegeven hoe badmintonnen bij de badmintonvereniging er uitziet.

De badmintonpromotiefilm is te bekijken en te downloaden via de nieuwe website van de Week van het Badminton www.weekvanhetbadminton.nl. De film is een concreet hulpmiddel om het badmintonnen bij een vereniging onder aandacht te brengen.

De film is op de verenigingswebsite geplaatst zodat zoveel mogelijk niet-badmintonners kennis kunnen maken met de badmintonsport en een inkijkje krijgen in spelen bij de badmintonvereniging. Klik hier voor de directe link naar de film.

Week Badminton

Invitatietoernooi, dinsdag 24 mei 2016 in De Korf
De AC organiseert op 24 mei  opnieuw een invitatietoernooi. Dit is een toernooi voor alle leden van onze vereniging, waarbij iedereen één of meerdere introduce(s) mag uitnodigen. Als je introduce geen ervaring heeft met badminton, zijn er altijd wel mensen beschikbaar die het leuk vinden om aanwijzingen te geven. Dus als je altijd al hebt lopen opscheppen tegen familieleden, buren of collega’s over je badmintonkwaliteiten, dan mag je dat nu aan hen laten zien. En ook andersom natuurlijk. Als je omgeving zich laatdunkend uitlaat over onze sport (‘leuk spelletje’), dan is dit je kans om te laten zien dat badminton een serieuze sport is. Kortom, doel van deze avond is vooral om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de badmintonsport en met onze vereniging. Maar ook zonder introduce ben je van harte welkom. Wij vinden wel iemand van binnen of buiten de club met wie je kunt spelen. Wij rekenen in ieder geval op ieders aanwezigheid. Het invitatietoernooi start om 19:45 in De Korf; de ‘prijsuitreiking’ is om 22:15. Je kunt jezelf en introduce(s) t/m di 17 mei 2016 opgeven door het Inschrijfformulier invitatietoernooi in te leveren bij de AC of sturen naar r.j.a.m.maas@xmsnet.nl. Tot 17 mei! Rob Maas, Carin Maas, Leni Oey.
Meld je aan voor de recreanten najaarscompetitie 2016

Uiterlijk 18 mei 2016 moeten de teams voor de recreanten najaarscompetitie 2016 weer opgegeven zijn. Daarom bij deze een oproep aan jou: heb je zin om mee te doen? De recreanten NJC is een spannende maar ook gezellige competitie: acht (door de weekse) wedstrijdavonden in de periode oktober 2016 t/m januari 2017: 4x uit en 4x thuis; de thuiswedstrijden altijd op donderdag in sportzaal De Meent. Hier kun je lezen wat deelname aan de recreanten competitie betekent en hoe e.e.a. in zijn werk gaat. De kosten bedragen €10,-. Heb je nog vragen, mail me gerust. MvGroet, henkvandenham@live.nl

Kom kijken bij het schoolbadmintontoernooi op zaterdag 16 april in De Korf!

LBC organiseert op zaterdag 16 april 2016 het schoolbadminton­toernooi in sportzaal De Korf. Het toernooi is voor groep 5 t/m 8 van de basisscholen in Leusden en Achterveld.  Er worden ‘dubbel’partijen gespeeld in poules voor jongens (en gemengd) en voor meisjes van groep 5&6 en groep 7&8.

Succlean_Logo_SmallSponsor van het toernooi is Schoonmaakbedrijf Succlean, voor betrokken en betrouwbaar schoonmaakwerk voor de regio Leusden – Amersfoort.

Inschrijven voor het Open Korf Toernooi 2016

Op 23 april 2016 wordt voor de 34e keer het Open Korf Toernooi gehouden, het open badmintontoernooi voor spelers in de categorieën 4 – 6 – 8, dat door onze vereniging georganiseerd wordt. Als vereniging hopen we ook altijd op een massale inschrijving van onze eigen leden voor dit toernooi, vooral ook voor categorie 8 (t/m 3e klasse regio). Ook gevorderde recreanten en jeugdspelers kunnen zich hiervoor inschrijven. Laat deze kans om mee te doen met het gezelligste open toernooi van Midden-Nederland niet liggen!

LBC-clubkampioenschappen op 9 april 2016

Op zaterdag 9 april worden weer de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden, van 9:00 tot 18:00 uur in De Korf. Er wordt gespeeld in twee klassen: klasse A voor de competitiespelers en spelers die dit niveau ook aan kunnen en klasse B voor de overige recreanten. Er wordt gespeeld in de spelsoorten: dames- en herenenkel, dames- en herendubbel en gemengd dubbel. Als je geen dubbelspelpartner kunt vinden, vermeld dan ‘wanted’, dan wordt geprobeerd een match voor je te vinden.

Inschrijven is mogelijk tot dinsdagavond 29 maart a.s. Je kunt dit doen door het bijgevoegde Inschrijfformulier in te leveren bij één van de leden van de AC, of door het formulier te mailen naar r.j.a.m.maas@xmsnet.nl. De speelvolgorde is vanaf zondagavond 3 april te vinden op www.leusderbc.nl. Wij hopen op een massale inschrijving en dat we spannende kampioenschappen gaan beleven. Carin, Leni en Rob.

13e Schoolbadmintontoernooi, zaterdag 16 april
LBC organiseert op zaterdag 16 april 2016 het 13e Schoolbadminton­toernooi in De Korf. Het toernooi is voor groep 5 t/m 8 van de basisscholen in Leusden en Achterveld.  Er worden ‘dubbel’partijen gespeeld in poules voor jongens (en gemengd) en voor meisjes van groep 5&6 en groep 7&8.Op woensdag 6 april is er voor de deelnemende leerlingen een trainingsmiddag in De Korf.Hier vind je de uitnodiging, de Inschrijflijst en de flyer voor het Scholentoernooi. Voor vragen kun je terecht bij de toernooiorganisatie: lbc-scholentoernooi@hotmail.nl
Statiegeldactie bij Jumbo Wahle is gestart op 27 januari
De statiegeldactie bij Jumbo Wahle is inmiddels van start gegaan. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien kun je de statiegeldbon in de brievenbus links van het emballage apparaat deponeren. Erboven hangt de volgende uitleg:Op zaterdag 16 april organiseert de Leusder badmintoncombinatie met veel enthousiasme het 13e Scholenbadmintontoernooi. Hiervoor worden alle leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen in Leusden en Achterveld uitgenodigd. Wilt u ons helpen het toernooi nog leuker te maken voor de kinderen? Doneer dan uw statiegeldbon in de brievenbus. Alvast hartelijk dank en u bent uiteraard van harte uitgenodigd om op zaterdag 16 april te komen kijken in de Korf.
Kom naar Almere en ‘s-Hertogenbosch en beleef topbadminton
Binnenkort vinden twee belangrijke badmintonevenementen plaats. Tijdens de Carlton NK 2016 van 5 t/m 7 februari zal gestreden worden om de NK-titels in Topsportcentrum Almere. Een week later strijden de Eredivisieteams Qontent Almere en Van Zundert/Velo in de finale Carlton Eredivisie om het landskampioenschap in de Maaspoort Sports & Events in ’s-Hertogenbosch.
Opbrengst actie statiegeldbonnen voor schoolbadmintontoernooi
Jij kunt meehelpen om het schoolbadmintontoernooi op zaterdag 16 april nòg leuker te maken!! We hebben namelijk geregeld dat we een maand lang gebruik mogen maken van de brievenbus voor statiegeld-bonnen bij Jumbo Wahle. De emballage actie staat van 27 januari tot 23 februari ingepland, iedereen mag dan zijn emballagebonnen inleveren en de opbrengst gaat naar het schoolbadmintontoernooi. Het zou dus leuk zijn als zoveel mogelijk mensen hun lege flessen bij Jumbo Wahle in de Hamershof inleveren en hun statiegeldbonnen in de daarvoor bestemde brievenbus doen. Daarnaast zijn extra sponsors natuurlijk ook altijd welkom 🙂
Voor zaterdag 16 april zoeken we ook weer tellers, dus het is goed dat iedereen vast deze datum noteert in zijn of haar agenda. Als je bij een bedrijf werkt dat ons wil sponsoren of als je andere ideeën hebt, laat het ons weten via: lbc-scholentoernooi@hotmail.nl Marga Rabouw, Brigitte Linnenbank, Wanda van Ginneken en Karin Senior.
Nieuwjaarsreceptie, dinsdag 5 januari
Nieuwjaar 2015Op dinsdag 5 januari 2016 vindt in de Korfbar de LBC-Nieuwjaarsreceptie plaats. Wij hopen deze avond alle leden om 22:00 uur te mogen begroeten om samen het nieuwe jaar op een sportieve wijze in te luiden en onder het genot van een drankje en een hapje even gezellig samen te zijn. Namens het bestuur: tot dinsdag 5 januari, 22:00 uur !!!!!
Prettige kerstdagen en een gezond en sportief 2016!
Als vereniging kijken we tevreden terug op een mooi badmintonjaar. De leden hebben afgelopen jaar, naast het reguliere spelen en trainen, weer aan een groot aantal gezellige en sportieve toernooien en activiteiten kunnen deelnemen. Dankzij onze trainers en vele vrijwilligers gaan we ervan uit dat we dit ook komend jaar weer kunnen aanbieden.Het bestuur van LBC wenst alle leden en hun familie, trainers, sponsoren en vrienden van de club prettige kerstdagen, een fijne jaarwisseling en het beste voor 2016!
Invitatietoernooi, dinsdag 12 januari 2016 in De Korf
NIEUWS scholentoernooiDe AC organiseert op 12 januari  opnieuw een invitatietoernooi. Dit is een toernooi voor alle leden van onze vereniging, waarbij iedereen één of meerdere introduce(s) mag uitnodigen. Als je introduce geen ervaring heeft met badminton, zijn er altijd wel mensen beschikbaar die het leuk vinden om aanwijzingen te geven. Dus als je altijd al hebt lopen opscheppen tegen familieleden, buren of collega’s over je badmintonkwaliteiten, dan mag je dat nu aan hen laten zien. En ook andersom natuurlijk. Als je omgeving zich laatdunkend uitlaat over onze sport (‘leuk spelletje’), dan is dit je kans om te laten zien dat badminton een serieuze sport is. Kortom, doel van deze avond is vooral om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de badmintonsport en met onze vereniging. Maar ook zonder introduce ben je van harte welkom. Wij vinden wel iemand van binnen of buiten de club met wie je kunt spelen. Wij rekenen in ieder geval op ieders aanwezigheid. Het invitatietoernooi start om 20:10 in De Korf; de ‘prijsuitreiking’ is om 22:30. Je kunt jezelf en introduce(s) t/m di 5 jan 2016 opgeven door bijgevoegd formulier in te leveren bij de AC of sturen naar r.j.a.m.maas@xmsnet.nl. Tot 12 januari!! Rob Maas, Carin Maas, Leni Oey.

Matchbeurs Leusden 13 november 2015

Sinds 2006 is Matchbeurs Leusden actief om maat-schappelijke organisaties in Leusden op een creatieve manier te verbinden met het lokale bedrijfsleven. De Matchbeurs is een ochtend die start met een gezamenlijk ontbijt en zich vervolgens omvormt tot een levendige beursvloer. Met de hulp van hoekmannen en de stalmeester, worden hier matches gesloten tussen de maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven van Leusden. Mooie, kleine, grote, verrassende matches en inspirerende matches. In het eerste jaar waren dat er 26 en inmiddels zijn we de grens van 150 ruimschoots gepasseerd.

Net als afgelopen jaren zal ook onze vereniging aan de Matchbeurs deelnemen, in de hoop tot een goede match te komen.

Internationaal topbadminton op Yonex Dutch Open 2015

DutchOpen 2015Van 6 t/m 11 oktober 2015 vindt in Almere de Yonex Dutch Open plaats. Het evenement wordt dit jaar al weer voor de 67e keer georganiseerd in Topsportcentrum Almere en staat elk jaar weer garant voor topbadminton, met vele wedstrijden op een hoog niveau. Er doen spelers mee uit bijna alle toplanden en uiteraard zijn onze eigen nationale toppers ook aanwezig.

Op het Topsportcentrum zijn voor de bezoekers vele standjes en een foodcorner aanwezig en vinden er de hele week nog verschillende andere activiteiten plaats, zoals demonstraties Aangepast Badminton, jeugdclinics o.l.v. Nationale topspelers, een gamehoek, badminton battle tegen Nationale selectiespelers en daarna kun je met ze op de foto. Op zaterdag en zondag lopen er kinderen (ook van LBC) aan de hand van topbadmintonners mee het veld op. Op zondag zal een dansgroep diverse korte optredens verzorgen tussen de wedstrijden door.

Oliver Open Korf Toernooi 2015
Op zaterdag 28 maart 2015 is de 33e editie van het Open Korf Toernooi georganiseerd door de Leusder Badminton Combinatie (LBC). Er is gespeeld in de categorieën 4 – 6 – 8. Ook deelnemers van onze vereniging vielen in de prijzen: een 1e plek in de DD8 voor Wanda en Brigitte en een 2e plek in de GD6 voor Carolien en Cedric. Bijgaand vind je het Toernooiverslag Oliver Open Korf 2015 en de Winnaars_Open_Korf_2015.OKT-2015

Clubkampioenschappen op zaterdag 21 maart 2015

Nieuws Clubkampioenschappen 2013Op zaterdag 21 maart zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden in De Korf.

Er is gespeeld in twee verschillende klassen: de A-klasse voor alle competitiespelers en voor spelers die dit niveau aan kunnen en de B-klasse voor recreanten.

Er is in vijf verschillende spelsoorten gespeeld: dames- en herenenkel, dames- en herendubbel en het gemengd dubbel.

De Activiteitencommissie, Carin, Leni en Rob.

Team 1 en 2 naar regiokampioenschappen Arnhem

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOp zaterdag 28 februari 2015 vinden de regiokampioenschappen voor regioteams plaats. Omdat zowel team 1 en team 2 kampioen zijn geworden, gaan zij daar naar toe. Zij beginnen hun wedstrijden al om 9.00 uur. Het zijn allemaal korte partijen en duren de gehele dag tot ca. 18.00 uur. Ruimte voor ontspanning is er voldoende.

De teams (foto team 1, hieronder ook foto team 2) kunnen op deze dag wel wat support gebruiken.

Heb je die dag niets te doen of was je toch al van plan te gaan, het toernooi wordt gespeeld in:

Sporthal “Valkenhuizen”, Beukenlaan 15, 6823 MA Arnhem, tel 026 4432954.

LBC met stand op Fiftyfit-markt in De Hamershof
FiftyFit markt 2014Op zaterdag 14 juni (10-14 uur) organiseerde de buurtsportcoaches van SRO en Welzijn Leusden een beweeg- en gezondheidsmarkt voor 50 plussers; de ‘Fiftyfit-markt’ in De Hamershof in Leusden. Op deze dag is er informatie verschaft, zijn er testen gedaan en zijn er tips gegeven over een gezonde leefstijl. Ook is het aanbod qua sport(en) en bewegen voor 50 plussers in Leusden onder de aandacht gebracht. Dus ook badminton bij LBC, met dank aan Joan, Peter van R, Martin E en Tjeu.
12e Schoolbadmintontoernooi, zaterdag 11 april 2015
BadmintonLBC organiseert op zaterdag 11 april 2015 het 12e Schoolbadminton­toernooi in de Korf. Het toernooi is voor groep 5 t/m 8 van de basisscholen in Leusden en Achterveld.  Er worden ‘dubbel’partijen gespeeld in poules voor jongens (en gemengd) en voor meisjes van groep 5&6 en groep 7&8. Op woensdag 25 maart is er voor de deelnemende leerlingen een trainingsmiddag in de Korf. Hier vind je de uitnodiging, de inschrijflijst en de flyer voor het Scholentoernooi 2015. Als je wilt tellen tijdens het toernooi, meld je dan aan. Als je bij een bedrijf werkt dat ons wil sponsoren of als je andere ideeën hebt, laat het ons weten via: lbc-scholentoernooi@hotmail.nl Marga Rabouw, Brigitte Linnenbank, Wanda van Ginneken en Karin Senior.

Topbadminton in Regio Centrum

Carlton eredivisieBij deze maken wij u attent op topbadminton in Amersfoort, de BCAmersfoort heeft zich geplaatst voor de play-off van de Carlton Eredivisie. Bij deze wedstrijden hebben wij steun nodig vanuit onze regio. De 1e wedstrijd is a.s. woensdagavond 4 februari om 20:00 uur in de Juliana van Stolberg sporthal te Amersfoort.

De toegang is gratis!!! in het Amersfoort team speelt de Nationale kampioen Eric Pang en de zilveren medaille winnaresse van het NK badminton afgelopen weekend Gayle Mahulette. Ook bij de tegenstander spelen zeer goede spelers zoals Mark Caljouw,Dennis van Dalen de Jel, Alida Chen,Michiel Kruijt.

Kom gratis kennismaken met badminton!
Kennismaken met badmintonDinsdagavond 20 en 27 januari en 3 februari Info: www.leusderbc.nl Of neem contact op met: info@leusderbc.nl Zie ook de uitnodiging hieronder.
Maak vrijblijvend kennis met badminton op dinsdag 20/1, 27/1 of 3/2
I love badmintonHoewel het jaar al een paar weken aan de gang is, is het nog vers genoeg om goede voornemens in daden om te zetten. Voor iedereen die 2015 is ingegaan met het plan om eindelijk (weer) eens iets aan sport te doen, maar geen idee heeft hoe wat en waar, heeft de Leusder Badminton Combinatie goed nieuws. Drie dinsdagavonden lang is er in De Korf gelegenheid om gratis en zonder enige verplichting kennis te maken met deze gezellige sport.Op 20 en 27 januari en 3 februari kunt u vrijblijvend komen kijken – en natuurlijk zelf een shuttle slaan. Een racket hoeft u niet mee te nemen, die stelt de LBC ter beschikking. Of u nu een spreekwoordelijke campingbadmintonner bent, ooit op competitieniveau heeft gespeeld en er jaren niks meer aan hebt gedaan, of nog helemaal blanco bent en gewoon eens een nieuwe hobby een kans wilt geven: hartelijk welkom!Op de genoemde data kunt u tussen 20.00 en 22.00 uur terecht in De Korf. U hoeft het niet bij één avond te laten, zonder verdere verplichtingen mag u drie keer gratis komen testen of deze sport bij u past. Mocht u zo enthousiast geworden zijn dat u besluit lid te worden van onze vereniging, dan bent u geen inschrijfgeld verschuldigd. Graag tot ziens op dinsdag 20/1, 27/1 of 3/2.
LBC dankt combinatiefunctionarissen Lauret en Lisanne
Lauret en LisanneOp woensdag 10 december namen Lauret Sanders en Lisanne Huijzendveld afscheid als combinatiefunctionarissen. Ruim 3 jaar hebben zij de verenigingen in Leusden ondersteund op veel verschillende fronten. Vooral voor de jeugd hebben zij veel activiteiten (mede) georganiseerd, zoals Kick-off sportseizoen, Scholentoernooi, Trainers voor de klas en Crazy Christmas Sportinstuif. En met name Lauret is voor LBC onder andere nauw betrokken geweest bij de succesvolle wervingsactie voor vrijwilligers. Bij het afscheid was daarom ook een ruime delegatie van onze club aanwezig, als waardering voor het werk dat zij geleverd hebben. Een compilatie van alle activiteiten die Lauret en Lisanne in Leusden hebben georganiseerd vind je op: https://www.youtube.com/watch?v=dLkq-XLW02k
Invitatietoernooi een groot succes
NIEUWS scholentoernooiDe AC organiseerde op 2 december weer een invitatietoernooi, een toernooi voor alle leden, waarbij iedereen één of meerdere introduce(s) mocht uitnodigen. Voor iedereen die altijd heeft lopen opscheppen tegen familieleden, buren of collega’s over zijn/haar badmintonkwaliteiten, mocht dat deze avond laten zien. En ook andersom natuurlijk. Als de omgeving zich laatdunkend uitliet over onze sport (‘leuk spelletje’), dan was dit dè kans om te laten zien dat badminton een serieuze sport is. Kortom, doel van deze avond was vooral om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de badmintonsport en met onze vereniging. Het toernooi begon om 20:00 uur en het lukte precies om alle wedstrijden vóór de geplande ‘prijsuitreiking’ om 22:30 af te wikkelen. Dank aan Rob, Carin en Leni, die er weer een succesvol toernooi van hebben gemaakt. De foto’s geven een indruk van de inspanningen van de deelnemers.
Crazy Christmas Sportinstuif, maandag 29 december
Sportinstuif 2014Op maandag 29 december werd in De Korf weer de Crazy Christmas Sportinstuif gehouden. Tijdens deze sportieve dag kregen de kinderen van de groepen 3 t/m 6 van de basisscholen in Leusden de kans om te proeven van diverse sporten. Ook onze vereniging was weer van de partij. In de ochtend tussen 09:40 en 10:55 uur lieten wij een 60-tal leerlingen uit groep 3 en 4 kennis maken met badminton.
Jeugd Singlekampioenen 2014: Lennard en Frederiek
ClubkampioenenOp zaterdag 15 november is in De Meent het jaarlijkse Jeugd Singletoernooi gehouden. Vanaf acht uur ´s ochtends tot half twee ´s middags werd er door 23 jeugdleden gestreden om de titel `Jeugd Singlekampioen LBC 2014´. Er waren titels in vier categorieën: Junioren (>15 jaar), Aspiranten jongens en meiden (12 tot 15 jaar) en Pupillen (gemengd, < 12 jaar). Bij de Junioren werd al snel duidelijk dat Ruben en Lennard om de eerste plaats in de poule zouden strijden. Zij troffen elkaar in de laatste poulewedstrijd, waarna Lennard voor het tweede jaar op rij tot Jeugd Singlekampioen gekroond werd. Bij de Aspiranten meiden troffen Frederiek en Lisa van den Berg elkaar in de finale; net als in de poule bleek Frederiek in twee sets de beste, en werd ze net als haar teamgenoot Lennard voor de tweede keer op rij Jeugd Singlekampioen. Bij de Aspiranten speelden Tycho en Melvin de finale, die net als in de poule in drie sets werd beslist in het voordeel van Melvin. Ook Melvin is voor de tweede keer op rij Jeugd Singlekampioen geworden. Bij de Pupillen waren de uitslagen verrassender. Na veel strijd was uiteindelijk Jeroen de winnaar, met op de tweede plaats Lorelai. Om 13:30 was eindelijk de prijsuitreiking in Het Binnenhuys. De JC kijkt terug op een geslaagde dag, en we kijken met veel plezier uit naar de Jeugd Clubkampioenschappen in maart. Hier vind je het uitgebreide verslag.
Jeugd Leusder BC naar Dutch Open in Almere
Clinic Dutch Open 201411 Oktober 2014 was een TOP dag!!!! Met de jeugd van LBC zijn we naar Almere gegaan om de Dutch Open te bezoeken. In de ochtend was er een jeugdclinic en in de middag konden de wedstrijden van de Dutch Open bekeken worden. Om 9.30 startte de jeugdclinic onder leiding van Robin Tabeling en Paulien van Dooremalen. Een uur lang hebben deze toppers oefeningen verzorgd en nuttige tips gegeven. Lennard kreeg het zelf voor elkaar om een partijtje met Robin te spelen.Na deze bijzonder succesvolle clinic zijn we vertrokken richting Stadslandgoed de Kemphaan. Op dit landgoed hebben we heerlijk gespeeld. Na de lunch hebben we de apen van de apenopvang stichting AAP bezocht.Hierna zijn we vertrokken richting Topsportcentrum Almere, waar de wedstrijden van de Dutch Open gespeeld werden. Wat een indrukwekkende locatie is dat!  Na deze lange en vooral bijzondere dag zijn we weer vertrokken richting Leusden. Hopelijk volgend jaar weer!!! Hierbij het verslag en de foto’s.
Recreanten voorjaarscompetitie 2015!

NIEUWS invitatietoernooiWederom is het zover: vanuit LBC kunnen weer teams aangemeld worden voor de recreanten voorjaarscompetitie 2015; acht volledige wedstrijdavonden in de periode eind januari tot eind april. Heb je daar zin in, laat het me dan weten! We bekijken dan samen de mogelijkheid om één of meerdere teams op te geven voor deze spannende maar ook gezellige door-de-weekse competitie. Er is wel een uiterste aanmelddatum (woensdag 15 oktober), dus dit is hèt moment en de periode om jezelf en je team hierop voor te bereiden. Via deze link kun je nog eens nalezen wat deelname aan de recreanten competitie betekent. Heb je na lezing nog vragen, mail me gerust (henkvandenham@live.nl). Meld je bij me aan, individueel of met een compleet team! Groet, Henk van den Ham.

Paul Braaksma verkozen tot afgevaardigde regio Centrum

VerenigingspostOp voordracht van onze vereniging is clubgenoot Paul Braaksma verkozen tot afgevaardigde namens regio Centrum. In deze functie vertegenwoordigt Paul de leden van onze regio in de bonds­vergadering. Zijn verkiezing is formeel bekrachtigd tijdens de regiovergadering van maandag 8 september 2014.

Kaartverkoop NK 2015 en Verenigingsactie
NK badminton 2015Van vrijdag 30 januari t/m zondag 1 februari worden in het Topsportcentrum Almere de Carlton Nederlandse Kampioenschappen 2015 gehouden. De nationale badmintontop strijdt drie dagen lang om deze felbegeerde titel. De kaartverkoop voor de Carlton NK 2015 is gestart. Kaarten voor dit topevenement kosten in de voorverkoop slechts 4 euro voor jeugd van 11 t/m 17 jaar en 8 euro voor volwassenen (18 jaar en ouder). Aan de kassa kosten deze kaarten respectievelijk 5 en 10 euro. Kinderen tot en met 10 jaar hebben gratis toegang. Om het aantrekkelijk te maken om met jouw badmintonvrienden naar de badmintontop in Almere te komen kijken, is er een speciale verenigingsactie. Bij iedere tien kaarten die worden besteld, ontvang je er één gratis.
Prettige kerstdagen en een gezond en sportief 2015!
Als vereniging kijken we tevreden terug op een mooi badmintonjaar. De leden hebben afgelopen jaar, naast het reguliere spelen en trainen, weer aan een groot aantal gezellige en sportieve toernooien en activiteiten kunnen deelnemen. Dankzij vele vrijwilligers gaan we ervan uit dat we dit ook komend jaar weer kunnen aanbieden.Het bestuur van LBC wenst alle leden en hun familie, trainers, sponsoren en vrienden van de club prettige kerstdagen, een fijne jaarwisseling en het beste voor 2015! Tevens nodigen wij hierbij al onze leden uit voor de Nieuwjaarsreceptie op dinsdag 13 januari, om 22:15 uur, aansluitend aan het Nieuwjaarstoernooi.
Nieuwjaarstoernooi en Nieuwjaarborrel, dinsdag 13 januari
Nieuwjaar 2015Op dinsdag 13 januari a.s. organiseert de activiteitencommissie het Nieuwjaarstoernooi “uit de Hoed”. Het toernooi begint om 20.15 uur en zal tot 22.00 uur duren waarna in de Korfbar de Nieuwjaarsborrel zal plaatsvinden. Wij hopen jullie allemaal deze avond te mogen begroeten om samen het nieuwe jaar op een sportieve wijze in te luiden en onder het genot van een drankje en een hapje even gezellig samen te zijn. Namens het bestuur en de activiteitencommissie: tot dinsdag !!!!!
Invitatietoernooi, dinsdag 2 december 2014 in De Korf
NIEUWS scholentoernooiDe AC organiseert op 2 december  opnieuw een invitatietoernooi. Dit is een toernooi voor alle leden van onze vereniging, waarbij iedereen één of meerdere introduce(s) mag uitnodigen. Als je introduce geen ervaring heeft met badminton, zijn er altijd wel mensen beschikbaar die het leuk vinden om aanwijzingen te geven. Dus als je altijd al hebt lopen opscheppen tegen familieleden, buren of collega’s over je badmintonkwaliteiten, dan mag je dat nu aan hen laten zien. En ook andersom natuurlijk. Als je omgeving zich laatdunkend uitlaat over onze sport (‘leuk spelletje’), dan is dit je kans om te laten zien dat badminton een serieuze sport is. Kortom, doel van deze avond is vooral om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de badmintonsport en met onze vereniging. Maar ook zonder introduce ben je van harte welkom. Wij vinden wel iemand van binnen of buiten de club met wie je kunt spelen. Wij rekenen in ieder geval op ieders aanwezigheid. Het invitatietoernooi start om 20:00 in De Korf; de ‘prijsuitreiking’ is om 22:30.Je kunt jezelf en introduce(s) t/m di 25 nov opgeven door bijgevoegd formulier in te leveren bij de AC of sturen naar r.j.a.m.maas@xmsnet.nl. Tot 2 december!! Rob Maas, Carin Brundel, Leni Oey.
Jeugdclinics zaterdag 11 en zondag 12 oktober 2014

Vorig seizoen hebben 8 van onze jeugdspelers met heel veel plezier deelgenomen aan de jeugdclinics tijdens de Dutch Open. Op zaterdag 11 en zondag 12 oktober 2014 is het weer mogelijk om onder leiding van een Nederlandse topspeler of topspeelster deze clinic te volgen en na afloop hem of haar alles te vragen over diens topsportleven. De clinics zijn op zaterdag in sporthal Stedewijk in Almere en op zondag op het Topsportcentrum, waar ook de Yonex Dutch Open wordt gehouden. Heb je interesse, meld je dan aan bij marjoleinvandijk@xmsnet.nl; de inschrijving sluit op 1 oktober!

Badmintontoernooi basisscholen Leusden
Scholentoernooi 2014Precies 100 leerlingen van 10 Leusdense scholen hebben zich zaterdag 12 april in De Korf kunnen uitleven in een badminton-toernooi. Het evenement was gesponsord door de lokale middenstand. Op de foto worden prijswinnaars gefeliciteerd met hun overwinning. Hier kun je zien dat de tribunes goed en gezellig gekleurd gevuld waren. Informatie over winnaars per school en leeftijdscategorie is te vinden op: http://toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=0D10083B-60A8-4E16-9A19-867C8173A2E0
Recreantentrainingen op donderdagavond 17 april t/m 22 mei 2014 in De Meent
Aan alle enthousiaste recreantenspelers. Wij zijn blij jullie te kunnen berichten dat we op donderdag 17 april weer van start gaan met een aantal recreantentrainingen. Carin Brundel is weer bereid gevonden om de trainingen te verzorgen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen gaan we kijken of we nog een tweede groep kunnen starten. De eerste avond valt de training helaas samen met de recreantencompetitie. We zullen dan wat moeten schipperen met banen/tijden. De trainingsavonden zullen plaatsvinden op donderdag 17 april tot en met 22 mei in De Meent, aanvangstijd 20.00 uur. Op 1 mei (meivakantie) is er geen training. De trainingen zijn zowel voor beginnende als gevorderde recreanten uitdagend genoeg. Dus: meld je aan!! Als je aan de recreantentrainingen mee wilt doen, verzoeken we je om bijgevoegd inschrijfformulier in te vullen en dit uiterlijk 12 april op te sturen naar: recreantentraininglbc@hotmail.com. Vriendelijke groet, Lia Meiring en Christa van den Hengel.

Victor Open Korf Toernooi 2014

Op zaterdag 29 maart 2014 werd door onze vereniging voor de 32e keer het Victor Open Korf Toernooi georganiseerd, het open badmintontoernooi voor spelers in de categorieën 4 – 6 – 8. Hieronder alvast de foto met de prijswinnaars en de andere foto’s.

Sweatshirts voor competitiespelers LBC-jeugd
Op de Matchbeurs van november 2013 was er een match tussen LBC en AFAS voor de sponsoring van sweatshirts voor de competitie-spelers van de LBC-jeugd. Marga Rabouw kwam met het voorstel en heeft tijdens de Matchbeurs ook het contact gelegd met AFAS. De maanden na de match is Marga bezig geweest met het uitzoeken en bestellen van de shirts in de gewenste kleuren en maten en het regelen van de opdruk. Zoals je op de foto’s kunt zien, is het resultaat fantastisch en zijn de kinderen er erg blij mee. Kortgeleden waren de kinderen en hun coaches ook al te bewonderen op het grote scherm bij AFAS.
Jeugdafdeling LBC zit weer in de lift
In de eerste weken van het nieuwe seizoen hebben zich alweer 9 kinderen aangemeld als jeugdlid bij onze vereniging. Enkele jaren geleden moest de jeugd de vertrouwde zaterdagochtend in de Korf verruilen voor de vrijdagmiddag. Ook moest een deel van het seizoen uitgeweken worden naar Achterveld. Voor veel kinderen kwam dit slecht uit, waardoor het aantal jeugdleden in die periode sterk afnam. Sinds we weer terug zijn op de zaterdagochtend (nu in de Meent) groeit het aantal jeugdleden weer en daar zijn we als vereniging erg blij mee. En dat ze enthousiast zijn, laten de jeugdleden zien bij hun deelname aan de (interne) toernooien, aan de bondscompetitie (3 teams) en onlangs aan de jeugdclinic (max 8 deelnemers) tijdens de Yonex Dutch Open (foto).
LBC wenst iedereen een fijne vakantie toe!!
Vakantie 2014
Verenigingenmarkt Hamershof was warm, gezellig en goede promotie voor LBC
Op zaterdag 29 maart van 11 tot 15 uur organiseerden Welzijn Leusden en Winkeliersvereniging De Hamershof opnieuw de promotiemarkt voor alle (sport)verenigingen en vrijwilligersorganisaties uit Leusden. Als vereniging stonden wij met onze stand op ’t Erf vlak voor de AH. Het was prachtig weer, waardoor er veel mensen op de Hamershof waren. We hebben veel flyers uitgedeeld, leuke gesprekken gevoerd en mensen uitgenodigd om een keer te komen kijken en meespelen bij onze club. Met dank aan Nico John, Nicole, Michel, Corine, Dirk en Tjeu.
Oefenmiddag badmintonscholentoernooi op woensdag 26 maart 2014
Meer dan 80 leerlingen van de basisscholen in Leusden en Achterveld die meedoen met het badmintonscholen-toernooi, hebben op woensdagmiddag 26 maart geoefend in sporthal De Korf. Groep 5 en 6 speelde van 13.30 tot 14.30 uur en groep 7 en 8 van 14.45 tot 15.45 uur. De trainer besteedde aandacht aan de basis-elementen van het badminton en de spelregels (zie foto’s). Daarna was er gelegenheid om vrij te spelen en natuurlijk voor een spelletje ‘rondom het net’. Het scholentoernooi wordt gehouden op zaterdag 12 april 2014 van 9:30 tot 16:00 uur in sporthal De Korf te Leusden. Om een indruk te krijgen is hier een filmpje van het scholentoernooi 2012. Wij nodigen alle sportminnende mensen uit om het enthousiasme van de kinderen te bewonderen en om ze van harte aan te moedigen.

Lennard Schwencke en Frederiek Rabouw jeugdclubkampioenen 2014

Op zaterdag 15 maart zijn in De Korf de jeugdclubkampioen-schappen gehouden, georganiseerd door JC en AC. Maar liefst 28 (van de 32!) jeugdleden hebben deelgenomen. Het was de bedoeling om een gezamenlijk toernooi te houden met de senioren, maar door te weinig inschrijvingen bij de senioren is dat niet gelukt. Volgend jaar beter. De jeugdclubkampioenschappen zijn prima verlopen en na een lange dag hebben de winnaars in de spelcategorieën HE, DE, HD, DD en GD hun prijzen in ontvangst genomen. De poules waren zoveel mogelijk ingedeeld op niveau, waarbij ook in de enkel- en dubbelpoules jongens en meisjes tegen elkaar speelden. Het resultaat van de dag was dat Lennard Schwencke en Frederiek Rabouw zich jeugdclubkampioen 2014 mogen noemen. De grootste winnaar was Lennard, die met drie eerste prijzen naar huis ging. Het mooiste punt van de dag kwam van zijn GD-partner Frederiek, die een shuttle die via de netrand over het net heen rolde op exact dezelfde wijze wist terug te spelen, zonder netfout. Een geslaagde dag en tevreden jeugd, JC en AC. [zie de foto’s]

Teams kunnen zich aanmelden voor recreanten najaarscompetitie (uiterlijk 14 mei 2014)

Ben je senior lid en speel je geen competitie dan vraag ik je via dit bericht of je zin hebt om mee te gaan doen aan de recreanten competitie; immers jij hoort juist tot de doelgroep waarvoor deze competitie opgezet is. Vanuit LBC kunnen weer teams aangemeld worden voor de recreanten najaarscompetitie 2014; een spannende maar ook gezellige competitie. Het gaat om acht (doordeweekse) wedstrijdavonden in de periode oktober 2014 t/m januari 2015: 4x uit en 4x thuis, deze laatste altijd op donderdag in sportzaal De Meent. Heb je daar zin in, laat het me dan weten. We kijken dan samen of een er een team samengesteld kan worden. Er geldt wel een uiterste aanmelddatum (14 mei), dus dit is hét moment en de periode om jezelf en/of je team hierop voor te bereiden. De kosten bedragen €10,- per persoon. Hier op de LBC-website kun je lezen wat deelname aan de recreanten competitie betekent en hoe e.e.a. in zijn werk gaat. Heb je nog vragen, mail me gerust (henkvandenham@live.nl). Ik zie je aanmelding graag tegemoet, individueel of met een compleet team! Groet, Henk van den Ham.

Jeugdteam 2 wint ook de kampioenswedstrijd in Amersfoort

Als je kampioen wordt, dan moeten er kampioens-wedstrijden gespeeld worden. Het tweede jeugdteam heeft op zaterdag 1 maart de kampioenswedstrijd gespeeld tegen Houten J8 in de Juliana van Stolberghal in Amersfoort. En ook die wedstrijd is door Melvin, Daniel, Jitske, Yanniek en Frederiek gewonnen, waardoor ze dus algeheel kampioen zijn geworden. Bij deze kampioenswedstrijden droegen de spelers voor het eerst in een officiële wedstrijd het nieuwe sweatshirt (zie hieronder). Waarschijnlijk waren de tegenstanders daar zo van onder de indruk dat ze al vóór de wedstrijd op achterstand stonden. Team J2: van harte gefeliciteerd, de club is trots op jullie.

Pannenkoekparty als afsluiting van de jeugdcompetitie

Op zaterdag 15 februari heeft de LBC-jeugd de competitie afgesloten met een pannenkoekparty in De Meent. Met een prima 4e plaats (team 1), 1e plaats (team 2) en 2e plaats (team 3) hebben de jeugdteams een fantastisch seizoen achter de rug en de pannenkoeken dus dik verdiend. Zoals je op de foto’s kunt zien zijn de pannenkoekbakkers (Ingrid en Marjolein) zo enthousiast bezig geweest, dat ook trainer Dtau, de JC en enkele andere spelers heerlijk hebben kunnen meesmullen.

Jeugdteam 2 kampioen

Op zondag 12 januari 2014 heeft team 2 bij de LBC-jeugd het kampioenschap behaald in de bondscompetitie U13 klasse 3. Als vereniging feliciteren wij de spelers Melvin Rouwhorst, Daniël Schoen, Yaniek van der Hoeven, Frederiek Rabouw en Jitske Broersma. Wij zijn erg blij voor jullie en trots dat we zo’n goed team binnen de club hebben! Op de foto staat competitieleider Marjolein van Dijk klaar met een traktatie voor het kampioensteam. Hier vind je ook andere foto’s.
Grote Clubactie 2013: Lucas Esko wint racket; met zus Lisa 112 loten verkocht!

Afgelopen maanden zijn onze jeugdleden op pad geweest om clubloten te verkopen bv. in hun buurt en aan hun familieleden. De opbrengst komt ten goede aan jeugdactiviteiten. Om de kinderen te stimuleren zoveel mogelijk loten te verkopen, krijgen ze daarom een aardige attentie en de grootste verkoper een badmintonracket. Dit seizoen zijn door 13 jeugdleden 226 loten verkocht en daarmee heeft de Grote Clubactie voor de jeugd-afdeling van LBC het mooie resultaat van 678 euro opgebracht.

Als topverkoper is Lucas Esko overtuigend winnaar geworden van het racket; op de foto krijgt hij dit overhandigd van trainer Dtau. Ook zie je de foto van Lisa Esko; samen met haar broer heeft zij maar liefst 112 loten verkocht.

Maar liefst 55 nieuwe vrijwilligers!
Het ‘charmeoffensief’ om meer actieve leden te werven voor de club heeft maar liefst 55 vrijwilligers opgeleverd! Carin, Leni, combinatiefunctionaris Lauret en Teun gingen dit voorjaar aan de slag in het kader van de landelijke campagne ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’. Ze zetten de openstaande taken op een rij, maakten verschil tussen langdurige en kortlopende klussen (er waren zelfs ‘duobanen’ te vergeven) en benaderden alle leden en ouders van jeugdleden. Eerst met een mailtje om de geesten rijp te maken, vervolgens werden we allemaal gebeld. En zeg dan maar eens nee… Velen zeiden dus ‘ja’ en dat betekent dat nu de meeste vacatures zijn vervuld. Van bescheiden (maar zeker niet onbelangrijke!) functies als teller bij een jeugdtoernooi tot commissievoorzitter.
11e Badmintontoernooi basisscholen Leusden: 12 april 2014 in De Korf

De scholen hebben inmiddels het programmaboekje ontvangen van het 11e schoolbadmintontoernooi op zaterdag 12 april in De korf. In de ochtend wordt door groep 5-6 gespeeld van 09.00u tot ongeveer 11.00u. Na de prijsuitreiking in de ochtend beginnen we om 12.15u met groep 7-8 aan het middagschema. Dat eindigt om ongeveer 16.00u met aansluitend de prijsuitreiking. Het volledige programma is te vinden op internet: www.toernooi.nl => leusder badminton combinatie => schoolbadmintontoernooi 2014. De organisatie vertrouwt wederom op een “sportief” en “gezellig” toernooi en roept alle Leusdenaren op om op 12 april naar De korf te komen om te genieten van dit mooie jeugdevenement.

Bert Molenaar nieuwe competitieleider senioren
Met ingang van volgend seizoen is Bert Molenaar het aanspreekpunt voor de competitieactiviteiten bij de senioren. Bert wordt daarbij geholpen door Inge Houtman; beide hebben al vele jaren competitie-ervaring bij onze club. Wij wensen hen veel succes. Voor het opstarten van het seizoen 2014-2015 kunnen Bert en Inge nog een beroep doen op vertrekkend competitieleider Felicia Versantvoort. Hierbij willen wij Felicia nogmaals danken voor haar inzet voor de competitie in de afgelopen jaren!!
Nationale Sportweek van 19-26 april 2014
Dit jaar verbindt NOC*NSF vanuit ‘vriendschap’ een thema aan de Nationale Sportweek: “ik neem je mee!”. Een thema dat eenvoudigweg betekent dat enthousiaste sporters niet-sporters meenemen naar hun sportclub. Dit is een effectieve manier om (nog) niet-sporters van de bank te krijgen. Maar ook een manier om nieuwe leden en nieuwe vrijwilligers voor je sportclub te werven. Immers, enthousiaste sporters en vrijwilligers zijn de beste ambassadeurs voor de sport! Voor niet-sporters wordt zo de drempel verlaagd om toch een keer de sportclub in te stappen. Daarnaast krijgen diegenen die wel sporten, maar te weinig, een duwtje in de rug om vaker te gaan sporten. En hoe leuker is het om dat sámen te doen? Hier vind je meer informatie over de Nationale Sportweek.

Inschrijven voor het Victor Open Korf Toernooi 2014

Op 29 maart 2014 wordt voor de 32e keer het Victor Open Korf Toernooi gehouden, het open badmintontoernooi voor spelers in de categorieën 4 – 6 – 8, dat door onze eigen vereniging georganiseerd wordt. Als vereniging hopen we ook altijd op een massale inschrijving van onze eigen leden voor dit toernooi, vooral ook voor categorie 8 (t/m 3e klasse regio). Ook gevorderde recreanten en jeugdspelers kunnen zich hiervoor inschrijven. Laat deze kans om mee te doen met het gezelligste open toernooi van Midden-Nederland niet liggen!

11e Badmintontoernooi basisscholen Leusden 12 april 2014

LBC organiseert op zaterdag 12 april 2014 het 11e Schoolbadminton­toernooi. Het toernooi voor groep 5 t/m 8 van de basisscholen in Leusden en Achterveld is van 9:00 tot 16:30 uur in sporthal De Korf. Er worden ‘dubbel’partijen gespeeld in poules voor jongens (en gemengd) en voor meisjes van groep 5+6 en groep 7+8. De directie en sportcommissie van de scholen hebben een uitnodiging ontvangen voor dit toernooi, waar vorig jaar 146 enthousiaste kinderen van 13 basisscholen aan deelnamen. Opgave voor het toernooi kan tot 1 maart 2014 dmv de inschrijflijst. Op woensdag 26 mrt 2014 is er voor de deelnemende leerlingen gelegenheid om te trainen in De Korf. Voor vragen kun je terecht bij: lbc-scholentoernooi@hotmail.nl of wansturm@hotmail.com.

Leuke prijsjes gezocht voor loterij Open Korf Toernooi
Ook dit jaar wordt er tijdens het Open Korf Toernooi (za 29 mrt) weer een loterij gehouden. Voorgaande jaren was dit een groot succes en waren er altijd aantrekkelijke en nuttige prijzen te winnen. Voor deze loterij zijn wij weer op zoek naar leuke spullen. Dus hierbij de vraag aan iedereen om eens door het huis, in kasten, op zolder en in de berging te gaan struinen om dingen te verzamelen die eigenlijk toch niet gebruikt worden. Het ruimt lekker op en het geeft je een goed gevoel. De opbrengst van de loterij gaat namelijk geheel naar onze vereniging. Je kunt deze spullen inleveren op de dinsdagavonden 4, 11 en 25 februari a.s. bij Carolien Leening & Carolien Welle. Alvast bedankt voor je medewerking!!

Deelname LBC aan Trainers voor de Klas

Voor LBC heeft trainer Dtau Landman de trainingen gegeven. “Het is als trainer van LBC Leusden erg leuk om je club te promoten en de kinderen in dat ene uurtje enthousiast te maken om te gaan badmintonnen. Op de 8 scholen zitten aardig wat natuurtalentjes. Het promotiewerk werpt nu al zijn vruchten af. We hebben al een aantal kinderen kunnen verwelkomen op de club. Natuurlijk hopen we op meer jeugd in de toekomst, maar het is een goed teken dat een aantal kinderen mij al herkent en een link legt met LBC Leusden.” Hier vind je meer informatie over Trainers voor de Klas. Op de foto zoeken de kinderen een mooi racket uit, op het filmpje zie je de kinderen in actie op aanwijzing van Dtau.
Nieuwjaarstoernooi en nieuwjaarsreceptie LBC

Op dinsdagavond 7 januari organiseerde de activiteitencommissie haar jaarlijks terugkerende nieuwjaarstoernooi, waarbij de partner uit “de hoed” getrokken werd. Hierbij bepaalde, voor iedere wedstrijd van een kwartier, het getrokken lootje met wie en op welke baan je ging spelen. Veel leden waren deze avond present om samen het jaar 2014 op een sportieve wijze in te luiden. Er was voor iedereen plaats, ook voor de spelers die normaal niet op de dinsdagavond spelen. Aansluitend aan deze activiteit werd op uitnodiging van het bestuur de nieuwjaarsreceptie gehouden. Het bestuur wenste alle aanwezigen een gezond en sportief 2014 toe, waarna iedereen nog kon genieten van een hapje en een drankje.

LBC verzorgde het badminton op de Crazy Christmas Sportinstuif 2013
Ma 30 dec 2013 stond voor de kinderen van groep 3 t/m 6 van de basisscholen in Leusden in het teken van ‘Sportend het jaar uit’. Die dag konden zij in De Korf om beurten meedoen aan voetbal, handbal, beeball, badminton, volleybal, korfbal, gymnastiek en tennis. In de ochtend waren groep 3 en 4 aan het sporten en ‘s middags groep 5 en 6. Op de foto’s (deel 1 en deel 2) kun je zien dat trainer Dtau, de mensen van de jeugdcommissie en enkele jeugdleden de hele dag druk bezig waren om de kinderen instructie te geven en verder te begeleiden bij het badmintonnen.
Carlton Nederlandse Kampioenschappen: 31 januari – 2 februari 2014 in Almere

Badminton Nederland organiseert eenmaal per jaar de Carlton Nederlandse Kampioenschappen. Deze worden gehouden van vrijdag 31 januari tot en met zondag 2 februari 2014, in het Topsportcentrum Almere. De nationale badmintontop strijdt dan drie dagen lang om de felbegeerde titels. Tickets voor dit evenement kosten in de voorverkoop 3,50 euro voor jeugd en 7,50 euro voor volwassenen. Ga voor het laatste nieuws over de Carlton NK 2014 naar www.badminton.nl.

Prettige kerstdagen en een gezond en sportief 2014!
Als vereniging kunnen we weer tevreden terugkijken op een fantastisch badmintonjaar. De leden hebben afgelopen jaar, naast het reguliere spelen en trainen, weer aan een groot aantal gezellige en sportieve toernooien en activiteiten kunnen deelnemen. Dankzij de vele nieuwe vrijwilligers gaan we ervan uit dat we dit ook komend jaar weer kunnen aanbieden. Het bestuur van LBC wenst alle leden en hun familie, trainers, sponsoren en vrienden van de club prettige kerstdagen, een mooie jaarwisseling en een gezond en sportief 2014! In de periode rond de feestdagen wordt er niet gebadmintond. De eerste gelegenheid in het nieuwe jaar is op donderdag 2 januari.

Kerstspecial 2013 LBC-jeugd

In de aanloop naar de feestdagen was de badmintonochtend op zaterdag 21 december anders dan anders. Na een heel seizoen werken aan conditie en trainen op techniek en spelinzicht, konden de jeugdleden zich deze keer uitleven op een spellenparkoers en was er veel lekkers voor tussen en na de verschillende onderdelen. Wat de jeugdcommissie aan spellen en hapjes had georganiseerd, zie je op de foto’s van deze Kerstspecial 2013. Tenslotte kregen alle jeugdleden een leuk presentje mee en wenste de JC iedereen fijne (en veilige) feestdagen toe.

8ste-Lustrumfeest LBC 1973-2013
Op za 2 nov heeft LBC het 8ste-lustrumfeest gevierd in het clubgebouw van de Redcaps in Leusden. Thema van het feest zou zijn: GOING BACK TO THE 70’S. Echter doordat het aantal aanmeldingen voor het feest minder was dan waarop gerekend was, zijn het thema en de bijbehorende muziek van de jaren-70 DJ uit het programma geschrapt. Wel hebben de ruim 50 aanwezigen kunnen genieten van de bubbels en is een toast uitgebracht op de 40 jaren die we achter ons hebben liggen, maar vooral op de vele mooie en sportieve jaren die we als vereniging tegemoet gaan. Na deze opening genoot iedereen van het warm en koud buffet (zie foto) dat op voortreffelijke wijze was (voor)bereid door Carin, Leni en Rob.
Melvin Rouwhorst en Lennard Schwencke LBC singlekampioenen 2013
Zaterdag 9 nov deden 19 jeugdleden mee aan de Jeugd Single-kampioenschappen. Zij speelden in twee juniorenpoules en twee aspirantenpoules, ingedeeld naar leeftijd en spelniveau. Bij de aspiranten heeft Melvin Rouwhorst de finale gewonnen van Daniël Schoen met 18-21 21-12 21-15. Bij de junioren was Lennard Schwencke in de finale met 21-11 21-15 wederom te sterk voor poulegenoot Jelmer Dijkstra. Nadat de zaal was opgeruimd, werd er in Het Binnenhuys patat gegeten (zie foto) met als toetje vlaflip met vlokken of een stukje badmintontaart. Tijdens het eten is de prijsuitreiking gehouden, met als verrassing een herinneringsmedaille voor elke deelnemer. Dit natuurlijk vanwege het 40-jarig jubileum van onze vereniging. De JC kijkt terug op een geslaagde dag. Hier vind je het uitgebreide verslag en de foto’s.

LBC-jeugdspelers op 13 oktober naar clinic tijdens Yonex Dutch Open

Tijdens de Yonex Dutch Open (8-13 oktober) in Topsportcentrum Almere organiseert BN weer jeugdclinics. Op zondag 13 oktober volgen 8 van onze jeugdspelers van 10:30-11:30 uur deze clinic. We wensen Alex, Stijn S, Melvin, Frederiek, Dennis, Lucas, Stijn T en Jitske veel succes. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Marjolein, Dtau en Jurgen gaan mee als begeleiders.

LBC verzorgt badminton op de Crazy Christmas Sportinstuif in De Korf (ma 30 dec 2013)
Maandag 30 december 2013 staat voor de kinderen van groep 3 t/m 6 in het teken van ‘Sportend het jaar uit’. Die dag kunnen zij in De Korf meedoen aan voetbal, handbal, beeball, badminton, volleybal, korfbal, gymnastiek en tennis. Groep 3 en 4 ‘s morgens van 9:15 tot 12:45 uur en groep 5 en 6 ‘s middags van 13:00 tot 16:30 uur. Net als vorig jaar verzorgt de jeugdcommissie van LBC het badminton.
Achtste-Lustrum Invitatietoernooi op di 29 okt 2013
Na de successen van voorgaande edities organiseert de AC het Achtste-Lustrum Invitatietoernooi. Het betreft een toernooi waar alle LBC-leden aan deel kunnen nemen, maar zij worden tevens in de gelegenheid gesteld om iemand uit te nodigen om met hem/haar mee te spelen. Het is zelfs toegestaan om meerdere mensen aan te dragen, aangezien wij altijd mensen beschikbaar hebben die het leuk vinden om niet-leden met de badmintonsport bekend te maken. Het toernooi wordt gespeeld op di 29 okt (de week na de herfstvakantie) in De Korf. Het begint om 20.00 uur en duurt tot 22.15 uur, de ‘prijsuitreiking’ is rond 22.30 uur.

Competitie, óók voor recreanten ! ! !

Heb je zin om vanaf eind januari 2014 mee te doen aan de recreanten voorjaarscompetitie, dan is dit je kans! Alle relevante informatie en het inschrijfformulier vind je hier. Uiterste aanmelddatum van je dream-team: woensdag 16 oktober 2013. Lukt het je niet een team te formeren, meld je dan bij mij. Dan kijk ik of we samen met anderen wel een team op kunnen stellen. henkvandenham@live.nl

Badminton Nederland (BN) lanceert Toernooi/Competitie App

BN heeft een gloednieuwe App gelanceerd. In de Toernooi/Competitie App van BN kun je vanaf heden alle competities en toernooien in NL bekijken. De BN Toernooi/Competitie App bevat:

  • Een overzicht van de competities en toernooien.
  • Een zoekmodule waarop je een toernooi kunt zoeken.
  • Per toernooi/competitie de relevante informatie zoals deelnemers, speelschema, etc.
  • Mogelijkheid om een speler te zoeken.
  • De Top 100 van de Nationale Ranglijst Badminton.

Er wordt nog verder gewerkt aan de App, die vanaf nu gratis is te downloaden in de App Store en via Google Play.

Veertig jaar badminton in Leusden
De badmintonsport wordt in verenigingsverband al veertig jaar in Leusden bedreven. Reden voor de Leusder Badminton Combinatie (LBC) om dit jaar volop aandacht te besteden aan het lustrum. De activiteitencommissie is druk op zoek naar oud-leden die op 21 mei van harte welkom zijn bij het ‘Reünie-toernooi’ dat gehouden zal worden in sportzaal De Korf. Ondanks het feit dat het hier om een springlevende vereniging gaat is het bestuur somber gestemd over de toekomst. ,,De gemeente voert een onvriendelijke beleid als het gaat om echte binnensporten”, aldus voorzitter Teun van den Berg. Aanmelden voor het ‘Reünie-toernooi’ kan via info@leusderbc.nl, meer informatie www.leusderbc.nl. Op de foto vlnr activiteitencommissie Rob Maas, Carin Brundel, Leni Oey en voorzitter LBC Teun van den Berg.
Tiende schoolbadmintontoernooi in De Korf
In de Leusder Krant verschenen de volgende verslagen van het 10e schoolbadmintontoernooi in Leusden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leusdens succes op Open Korf Toernooi 2013
Het was lang geleden. Maar de 31e editie van het badminton Open Korf Toernooi van de Leusder Badminton Combinatie leverde na een lange dag vol strijd een aantal Leusdense winnaars en finalisten op. Weliswaar anno 2013 niet allemaal actief bij de organiserende badmintonclub en ook nog niet in de hoogste categorie. In speelsterkte 8 en 6 vielen de Leusdenaren op diverse fronten in de prijzen en dat was de laatste jaren wel eens anders geweest, aldus een tevreden organisatie na een lange dag in een sfeervolle sporthal De Korf. Hier vind je het uitgebreide verslag en de foto’s.

Kick-off sportseizoen Leusden

De kick-off van het sportseizoen 2013-2014 op 25 sept op het Buiningpark in Leusden is uitstekend verlopen. Dankzij de bijdrage van verschillende sportverenigingen – waaronder LBC – hebben alle kinderen kunnen genieten van een sportieve middag! Ongeveer 200 basisscholieren konden uiteenlopende sporten uitproberen. Hero, Teun, Peter vR, Martin en Vincent waren namens LBC aanwezig. Het was die middag vrijwel windstil, iets bewolkt en lekker warm. Kortom: ideaal weer voor buitenbadminton. Er waren weliswaar minder kinderen dan vorig jaar, maar zij hebben een topmiddag gehad! Ook de LBC-prijs werd zeer gewaardeerd; onze vereniging had een jeugdlidmaatschap voor één jaar beschikbaar gesteld. Het jongetje dat de prijs won, was amper groter dan de cheque, maar hij vond hem prachtig, net als zijn moeder. Hij heeft nog geen sport en zal nadenken over het lidmaatschap.

Recreantentraining 31 okt – 28 nov 2013

Tussen 31 okt en 28 nov worden weer op 5 donderdagen recreantentrainingen aangeboden vanaf 20:00 uur in De Meent. De trainingen worden gegeven door Carin Brundel. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt gekeken of een tweede groep wordt gestart. Het is de bedoeling om in het voorjaar nogmaals 5 trainingen aan te bieden. Vooral beginnende recreanten nodigen wij uit om zich op te geven. Natuurlijk zijn ook gevorderde recreanten van harte welkom. Ook voor hen zal er genoeg uitdaging geboden worden. Lia Meiring en Christa van den Hengel.

Sportmedische badminton screening
Badminton is een snelle sport die veel van je lichaam vraagt. Een goede techniek, genoeg kracht, goede reflexen en een goede coördinatie is daarbij belangrijk. Misschien wil je hier iets meer over weten, over je goede kanten en eventuele verbeterpunten en over het voorkomen van blessures? Paul Koekoek van Fysiotherapie de Tolgaarde biedt (nieuwe) leden van LBC een gratis sportmedische screening aan. Deze bestaat uit een vraaggesprek, specifiek lichamelijk onderzoek en mondeling verslag en advies. De screening duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier en zal plaats vinden op de praktijk van Fysio de Tolgaarde. Wil je het verslag op papier hebben, dan zijn er wèl kosten aan verbonden. Je kunt je aanmelden via info@leusderbc.nl of via info@fysio-tolgaarde.nl ovv screening LBC of telefonisch: 033 494 7963 / 06 8119 0509. Elke laatste dinsdag van de maand is Paul om 20.00 uur in De Korf voor het “sportspreekuur”.
Op 4 oktober 2013 komt de ColorRain naar Amersfoort

Wellicht is het leuk om als vereniging mee te doen aan deze kleurrijke, knotsgekke loop. ColorRain is voor iedereen toegankelijk; je mag rennen, huppelen maar ook mensen met een beperking zijn van harte welkom! Jong & oud, hardlopers & wandelaars. Omdat de organisatie iedereen een warm hart toedraagt en een fantastische dag gunt! Door een wolk van kleuren lopen, toegeroepen worden door omstanders en na de finish genieten van een waanzinnig feest in een werkelijk prachtige kleurexplosie. Wie wil dat nu niet?

*Impressie:* http://youtu.be/Z3kThutUJAE

LBC met stand aanwezig op Verenigingendag Hamershof
Op zaterdag 20 april 2013 van 11.00 tot 15.00 uur organiseerde Welzijn Leusden, met ondersteuning van Winkeliersvereniging De Hamershof opnieuw een promotiemarkt voor alle verenigingen en vrijwilligers-organisaties uit Leusden. LBC was ook met een stand vertegenwoordigd, met dank aan Ria, Teun, Joost, Vincent, Jacco en Tjeu. Er stond een frisse wind, maar met jas aan in het zonnetje was het best aangenaam.
Lotte Jonathans verzorgt jeugdclinics tijdens Yonex Dutch Open

Altijd al een uitdagende en spetterende training willen hebben van een Nederlandse badmintontopper? Dan is dit je kans! Tijdens de Yonex Dutch Open (8-13 oktober) in Topsportcentrum Almere organiseert Badminton Nederland weer jeugdclinics. Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober is het mogelijk om onder leiding van Lotte Jonathans een clinic te volgen. Van onze club hebben Alex, Stijn, Melvin, Frederiek, Dennis en Lucas zich voor de clinic ingeschreven, met Marjolein en Jurgen als begeleiders.

Sponsorloop Lisiduna Leusden tbv sporten voor jonge mensen met dementie
In het begeleidingsprogramma voor jonge mensen met dementie is veel bewegen opgenomen, omdat zij het graag doen en omdat bewezen is dat bewegen een vertragend effect heeft op het ziekteproces. Om meer met deze jonge mensen buiten aan de slag te kunnen, organiseert fysiotherapeute Caroline Lodema een sponsorloop om geld bij elkaar te brengen voor buitenfitnessapparatuur bij Lisidunahof in Leusden. De loop is op za 14 sept: de 5 km start om 16:00, de 10 km om 16:45. Inschrijven (kosten: 10 euro) kan bij de start maar ook bij voorinschrijving via www.beweging3.nl. Je krijgt een attentie voor deelname.
Op zaterdag 13 april was het tiende schoolbadmintontoernooi in De Korf
De dag begon al vroeg. Om 9 uur startten de eerste wedstrijden van de groepen 5 en 6. Na de eerste poulewedstrijden speelden de poulewinnaars (1e en 2e teams van de poules) nog enkele wedstrijden tegen elkaar waarna de winnaars met een mooie beker naar huis gingen. ‘s Middags speelden de groepen 7 en 8. Er was een flink aantal deelnemers, dat de hele middag lang fanatiek had gebadmintond. Tegen de tijd dat de laatste wedstrijdronde gespeeld werd, liepen er al aardig wat vermoeide kids rond. Omdat het de tiende editie was, kregen alle deelnemers een mooie herinneringsmedaille en leuke sportgadgets mee. Aan het eind van de dag werd nog afscheid genomen van Leni Oey en Wiebe Robbemond die jarenlang het gezicht waren van deze badmintonhappening. Hier vind je de uitslagen en de foto’s.
Ramon Nieborg en Renee Maas clubkampioenen 2013
Op zaterdag 16 maart zijn in De Korf de LBC-clubkampioenschappen 2013 gehouden, voor het eerst voor de jeugd en de senioren samen op één dag. Met 50 deelnemers had de organisatie veel improvisatietalent nodig om een passend wedstrijdschema in te plannen. Op twee finale partijen na, lukte dat en kan de Leusder BC op een geslaagde titelstrijd terugblikken. Bij de heren maakte Ramon Nieborg zijn favorietenrol waar door Sweder Hormann te verslaan, bij de dames pakte Renee Maas de titel voor Tilja Ansems. Bij de jeugd eiste Frederiek Rabouw met een eerste prijs in het enkelspel en een tweede plaats in het gemengd dubbel de hoofdrol op voor Yaniek van der Hoeven die eervol tweede werd. Joost Kuipers was in het dubbelspel op dreef en met twee prijzen de absolute smaakmaker. Hier vind je het volledige verslag, de uitslagen en de foto’s van dit sportevenement.
Kampioenen ontmoeten kampioenen
Ben je na veel zwoegen en zweten een keer kampioen geworden in de 4e klasse, wacht je als team nog een toetje. En wat voor een toetje. Regiokampioenschappen. Je moet dan naar een toernooi waar nog meer kampioenen komen. Een soort Champions League maar dan anders. Zaterdag 2 maart was het zover. Het kampioenenbal was neergestreken in een immense sporthal in Arnhem. Voor de rest van het verhaal klik hier.
Nieuwe competitieleidster jeugd
Marjolein van Dijk (moeder van Alex) zal met ingang van het nieuwe seizoen de competitieactiviteiten voor de jeugd van Antje Degenhart overnemen. Marjolein is zeker geen onbekende binnen de club. Ze heeft zelf jaren in het eerste team van LBC gespeeld en is in het verleden ook voorzitter van de Technische Commissie geweest. Voor een soepele overgang is afgesproken dat Marjolein en Antje samen de voorbereidingen voor het seizoen 2013-2014 voor hun rekening nemen. De jeugdcommissie en het bestuur van LBC wensen Marjolein veel succes!
Reünie-toernooi van LBC op di 21 mei 2013. Oproep: nodig hiervoor oud-leden uit!
LBC bestaat dit jaar 40 jaar. De AC organiseert daarom op di 21 mei 2013 het Reünie-toernooi voor leden van LBC, maar óók voor oud-leden. We hopen dat op deze avond zo veel mogelijk leden en oud-leden elkaar weer ontmoeten en begroeten. Om samen herinneringen op te halen aan 40 jaar badminton in Leusden, zowel van LBC als van de twee verenigingen die in LBC zijn samengegaan: BC Leusden en BVO’79. De AC roept daarom alle leden op om oud-leden hierop attent te maken en hen uit te nodigen voor een avondje ouderwets badminton en gezellig bijpraten. Hier vind je meer informatie en het inschrijfformulier.
Recreantentraining: 5x in april / mei 2013 + gezellig toernooitje
Wij zijn blij jullie te kunnen berichten dat we op donderdag 11 april weer van start gaan met 5 recreantentrainingen, te weten op 11, 18 en 25 april en 16 en 23 mei. In de meivakantie zijn er dus geen trainingen. Als afsluiting zullen we op 30 mei een gezellig toernooitje organiseren. Carin Brundel gaat de trainingen weer verzorgen. Deze avonden zijn voor zowel de beginnende als de gevorderde recreant. Bij voldoende aanmelding, zal er getraind worden op 2 tijden. Van 20.00 tot 20.45 en van 20.45 tot 21.30. De trainingen zullen gegeven worden in sporthal DE MEENT. Als je aan de recreantentrainingen mee wilt doen, verzoeken we je om het inschrijfformulier in te vullen en dit uiterlijk maandag 8 april op te sturen naar recreantentraininglbc@hotmail.com. Groetjes, Christa en Lia
Recreanten najaarscompetitie 2013!
Wederom is het zover, vanuit LBC kunnen weer teams aangemeld worden voor de recreanten najaarscompetitie 2013; acht volledige wedstrijdavonden in de periode oktober t/m januari 2014. Heb je daar zin in, laat het me dan weten. We bekijken dan samen de mogelijkheid om één of meerdere teams op te geven voor deze spannende maar ook gezellige doordeweekse competitie. Er is wel een uiterste aanmelddatum (1 mei 2013), dus dit is hèt moment en de periode om jezelf en je team hierop voor te bereiden. Via deze link kun je nog eens nalezen wat deelname aan de recreanten competitie betekent. Heb je na lezing nog vragen, mail me gerust (henkvandenham@live.nl). Meld je bij me aan, individueel of met een compleet team! Groet, Henk van den Ham.
Jeugdcompetitie 2013-2014
De badmintoncompetitie is nog maar net ten einde en de badminton bond bereidt zich alweer voor op de competitie van 2013-2014. Begin mei moeten de teams voor de juniorencompetitie aangemeld zijn bij Badminton Nederland. Het inschrijfformulier voor de competitie 2013-2014 is inmiddels via de mail verspreid en de papieren versie is ook uitgedeeld. Bij het inschrijfformulier zit een uitleg over wat competitie spelen inhoudt. Heb je zin om competitie te gaan spelen of om gebruik te maken van de extra competitie training, vul dan het formulier in. Ingevulde formulieren kunnen TOT 12 APRIL gemaild of ingeleverd worden bij de JC of bij mij. Ik ben meestal zaterdagochtend in de hal. Marjolein van Dijk, competitieleider jeugd.
121 Deelnemers waarvan 17 clubgenoten bij het Open Korf Toernooi 2013
Op zaterdag 6 april 2013 wordt het jaarlijkse Open Korf Toernooi gehouden in sporthal De Korf in Leusden. Met 121 spelers uit heel Nederland zijn er ca. 180 wedstrijden te spelen, voordat aan het einde van de dag de winnaars aangewezen kunnen worden. Van onze eigen vereniging doen er dit jaar 17 spelers mee, ook enkele oud spelers zijn van de partij. Naast het badminton is er in De Korf een stand met sportartikelen en een stand met voorlichting over sportvoeding. En natuurlijk is er de loterij met mooie prijzen; diverse ondernemers uit Leusden hebben artikelen en waardebonnen beschikbaar gesteld. Hier kun je meer lezen over de beide stands en over de loterij. Kom op zaterdag 6 april naar De Korf; de eerste wedstrijden zijn om 9:00 uur, de prijsuitreiking zal rond 21:30 zijn. Namens de organisatie, Maarten en Lonneke van de Berkt.
John Visser zegt De Korf vaarwel
Na 32 jaar stopt John Visser als beheerder van De Korf. Als badmintonclub hebben wij al die jaren een prima relatie met hem gehad en wij hopen dan ook dat het welverdiende ‘wat rustiger aan gaan doen’ hem ook echt gaat lukken. Als beheerder wordt John opgevolgd door Alessandro Sciortino, voor velen van ons een bekende verschijning in De Korf. Wij wensen Allessandro veel succes met deze mooie uitdaging!
Manouk Los in Carlton Eredivisie
De talentvolle Manouk Los, die in de jeugd bij LBC alle prijzen wist te winnen, is nu ook bij BCAmersfoort op de goede weg. In het wedstrijdverslag van de Carlton Eredivisie wedstrijd tegen het Haags DKC was te lezen dat de vaste spelers door blessures niet beschikbaar waren voor deze wedstrijd. Daarom werden voor de wedstrijd opgeroepen: Renske Kwakkenbos en Ruben Jille uit team 2, Manouk Los uit team 3 en good old Joéli Residay uit team 4. In haar optreden in de Eredivisie wist Manouk haar wedstrijd weliswaar net niet te winnen (21-19 in de 3e set), maar ze kon met haar (gelegenheids)team het verlies tot 5-3 beperkt houden. Wie weet horen we in de nabije toekomst nog meer van ‘onze’ Manouk.