Oude mededelingen

 

 

LBC BINGO
LBC-bingoWat hebben we elkaar al lang niet meer gezien en daarnaast missen jullie het badmintonnen waarschijnlijk net zo erg als wij. Nu is online badmintonnen lastig, maar elkaar even zien daar kunnen we wel voor zorgen!
Daarom nodigen wij jullie uit voor de LBC BINGO! Doe jij ook mee? Vrijdag 15 mei om 20:00 uur gaan we van start op Google Meet. Hier ontvang je vóór 14 mei een uitnodiging van per mail.
Waar moet je zelf voor zorgen?
Omdat je natuurlijk niet met lege handen ‘naar huis wilt gaan’, moeten er ook prijzen zijn. Zorg allemaal voor een leuk prijs van +/- 5 euro en stuur hiervan een foto naar mij per mail (cynthiahuisman@outlook.com) of per Whatsapp (06-10949813). Zouden jullie dit voor dinsdag 12 mei kunnen sturen? Vermeld meteen even het e-mailadres waar de uitnodiging voor Google Meet naar toe gestuurd kan worden.
Daarnaast maak je zelf je eigen bingokaart, van 5 bij 5 (25 hokjes) met daarop de cijfer 0 t/m 90. Zorg zelf voor een lekker hapje en een drankje!
Ik maak een ‘prijzenlijst’, wanneer je BINGO hebt kun je een van de prijzen kiezen. Meld meteen even waar je woont, zodat de huidige eigenaar jouw gewonnen prijs langs kan brengen.
Hopelijk zien we jullie vrijdag de 15de. Groeten, Cynthia & Sander.

 

Thijs Degenhart voorzitter Technische Commissie (TC)
Thijs DegenhartHet bestuur is blij met de benoeming van Thijs Degenhart als nieuwe voorzitter van de Technische Commissie (TC). Thijs volgt Eric Berg op die onlangs heeft besloten om na een periode van 6 jaar deze functie neer te leggen. Eric, nogmaals dank voor wat je voor onze vereniging gedaan hebt en voor elkaar gekregen hebt!
In de oproep aan alle leden hadden we ook gevraagd om uitbreiding van onze JeugdCommissie (JC). Ook daar hebben we een positieve reactie op gekregen: Cynthia Huisman gaat zich in de JC bezig houden met activiteiten voor de LBC-jeugd.

 

Betere beveiliging LBC-website
Veilige website en PCOp de oproep naar de leden om te adviseren en/of te ondersteunen bij de beveiliging van onze website en het actualiseren van de software op de LBC-laptop, zijn verscheidene reacties gekomen. Hartelijk dank hiervoor! We hebben de adviezen en ideeën bestudeerd en zijn inmiddels bezig met het implementeren van de gekozen oplossing.
Namens het LBC-bestuur, Tjeu Giessen (secretaris).

 

Sportief en smakelijk 45-jarig jubileum LBC op zondag 17 februari a.s.
Lustrum LBC 2019Op 17 februari vieren we dat onze vereniging 45 jaar geleden is opgericht. Dit doen we met een sportieve en een smakelijke activiteit. Sportief: er is een lustrumtoernooi op zondagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in Sportcentrum Buiningpark. Aan dit familietoernooi mogen alle leden deelnemen, met familie en vrienden. Smakelijk: vanaf 17:00 uur is het lustrumfeest in de aangrenzende LHV-kantine; alle leden en hun familie en vrienden kunnen dan genieten van een heerlijk Indisch buffet. Aan het lustrumtoernooi en -feest zijn geen kosten verbonden. Laat wel even weten (1) of je meedoet met het toernooi, (2) of je bij het buffet aanwezig bent en (3) wie je eventuele introducés zijn. Je kunt dit doen t/m 10 februari bij r.j.a.m.maas@xmsnet.nl. We zien je graag op de 17e!!

 

Heb je zin om te starten met de recreanten najaarscompetitie?
NajaarscompetitieHeb je zin om in september 2018 te starten met de recreanten najaarscompetitie, dan is dit het moment om je met een team bij mij aan te melden. Alle relevante informatie vind je hier op onze website onder het kopje ‘Introductie recreantencompetitie’. Let op: de uiterste aanmelddatum voor teams is vrijdag 11 mei 2018! Lukt het je niet om een team te formeren, meld je dan bij mij. We kijken dan samen of we met anderen wél een team op kunnen stellen. Ik hoor graag van je. MvGroet, henkvandenham@live.nl.

 

Werkzaamheden in De Korf op 26 en 27 maart
sporttoestellenEen aantal toestellen in de Korf ten behoeve van het gymonderwijs zijn aan vervanging toe. Daar het wenselijk is de toestellen op korte termijn te vervangen, is dit gepland op 26 en 27 maart. Dit betekent dat op maandagmiddag 26 maart niet gespeeld kan worden en dat we op dinsdagavond 27 maart slechts 6 banen beschikbaar hebben.

 

Wie wil assisteren bij de jeugdtraining op zaterdagochtend (10:30-12:00)?
NIEUWS Shuttle met racketIk ben op zoek naar mensen binnen onze club, die een keer (of meerdere keren) willen assisteren bij de jeugdtraining op de zaterdagochtend van 10:30 tot 12:00 in De Meent; bij de oudere jeugd dus.Je helpt dan mee met de training die onze trainer Andy voor de jeugd heeft voorbereid. Andy is natuurlijk zelf aanwezig en leidt de training. Je taak zal zijn: meedoen met de oefening, bijvoorbeeld aangeven, voordoen van een oefening en begeleiden bij een baan waar de jeugd een oefening doet.Op deze manier willen we de kinderen extra ondersteunen bij de training om zo het rendement en het plezier zo groot mogelijk te maken. Tevens leren de kinderen dan al een beetje de senioren van de club kennen en wordt de overgang naar de dinsdagavond misschien wat gemakkelijker. Het is niet nodig dat je zelf competitie speelt maar enige badminton ervaring is wel gewenst.Het gaat om de volgende data: 20 januari, 3 en 17 februari, 17 en 31 maart, 14 en 28 april. Daarna zien we of het een succes is of niet. Laat mij even weten of je kan en wil en zo ja welke datum dan. Groeten, Eric Berg (Greb69@hotmail.com).

 

Gezelligheid na de training
gezelligheid na de trainingNa de competitietraining blijven de senioren op de vrijdagavond regelmatig nog geruime tijd ‘hangen’ in het Binnenhuys, dat grenst aan sportzaal De Meent. Via facebook worden dan afspraken gemaakt om wat lekkers mee te nemen, om er dan een gezellige avond van te maken.

 

Competitie, óók voor recreanten ! ! !
VoorjaarscompetitieHeb je zin om vanaf eind januari 2018 mee te doen aan de recreanten voorjaarscompetitie, dan is dit het moment om je aan te melden. Alle relevante informatie vindt je hier. Uiterste aanmelddatum van je dream-team: zaterdag 25 november 2017. Lukt het je nog niet helemaal om een team te formeren, meld je dan bij mij. Dan kijk ik of we samen met anderen wél een team op kunnen stellen. Ik hoor graag van je. Groet, henkvandenham@live.nl.

 

Competitieteam J1 dicht bij kampioenschap
JeugdcompetitieHet jeugdteam J1 is met een heel goed seizoen bezig. Begin december  werd met 1-5 gewonnen van de directe concurrent Apollo uit IJsselstein en daarmee is het kampioenschap wel heel dichtbij. Lisa, Tycho en Melvin, veel succes voor de resterende wedstrijden!!

 

Het mannenteam recreanten zoekt jou; met spoed ! ! !
NIEUWS invitatietoernooiPeter van Riel en Sander Migchelbrink zijn vóór 1 juni a.s. op zoek naar nog twee heren die samen met hen aan de recreanten najaarscompetitie mee willen doen; deze loopt van laatste week september tot eerste week februari. Deelnemen aan de NJC betekent gezelligheid, maar vooral veel strijd en spelplezier! Verdere informatie vindt je hier. Wees er snel bij en doe jezelf en Peter en Sander een groot plezier! Ik hoor graag van je. MvGroet, henkvandenham@live.nl.

 

Reanimatie en AED
AEDAls bestuur vinden we het belangrijk als bij toernooien en activiteiten van onze club mensen aanwezig zijn, die bevoegd zijn om reanimatie en AED toe te passen. Voordat we actie ondernemen om weer een cursus of een opfriscursus te organiseren, willen we eerst inventariseren wie al bevoegd is en welke behoeften er zijn bij de leden of ouders van jeugdleden die bij jeugdactiviteiten betrokken zijn. Dus graag je antwoord op de volgende vragen: – Ben je al bevoegd om reanimatie en AED toe te passen? – Heb je interesse in een cursus reanimatie en AED, aangeboden door LBC? – Heb je interesse in een opfriscursus, omdat je bevoegdheid (bijna) is verlopen? Antwoorden op deze vragen en evt. vragen of opmerkingen kun je sturen naar info@leusderbc.nl.

 

Meld je aan als teller voor het scholenbadmintontoernooi
NIEUWS invitatietoernooiHet 14e scholenbadmintontoernooi staat dit jaar gepland op zaterdag 1 april (geen grap!). We nodigen weer alle leerlingen van groep 5 t/m 8 van de basisscholen in Leusden en Achterveld uit. Voor zaterdag 1 april zoeken we ook weer tellers, dus het is goed dat iedereen vast de datum noteert in zijn agenda. Opgeven als teller kan bij Brigitte, Wanda of Karin of via de formulieren die binnenkort in de zaal komen te hangen.

 

LBC klaverjastoernooi, 24 februari in het Binnenhuys
KlaverjartoernooiOp vrijdagavond 24 februari organiseert de AC een klaverjastoernooi voor onze leden, partners en oud-leden in het Binnenhuys vanaf 20.00 uur. Dus ken je nog oud-leden die graag komen klaverjassen, geef het door. De kosten zijn € 3,00 en vanaf 19.45 uur staat er een gratis kopje koffie of thee klaar. Je kunt je inschrijving sturen naar leni.oey@kpnmail.nl.  De Activiteitencommissie, Rob & Carin Maas en Leni Oey.

 

Vrijspelen op vrijdagavond in De Meent
NIEUWS De MeentSportief het weekend in? De competitietrainingen zijn voorbij, maar de zaal (De Meent) is nog wel een aantal vrijdagen gehuurd. Alle spelers (recreanten en competitiespelers) zijn t/m 31 maart op vrijdagavond van 20.00 – 22.00 uur van harte welkom! Ook tijdens de derde helft is het altijd zeer gezellig. Eric Berg (voorzitter TC LBC).

 

Wie weet waar de telboeken zijn?
De telboeken worden gebruikt om tijdens competitiewedstrijden per wedstrijd de puntentelling bij te houden en te laten zien aan de spelers en aan de toeschouwers. Tijdens de laatste competitiewedstrijd op zondag 29 januari bleken er in De Meent geen telboeken meer in de kast te liggen; in de week daaraan voorafgaand waren ze er allemaal nog. Dus hierbij de vraag: wie weet waar de telboeken op dit moment zijn? Laat het svp. weten aan willemvdkruk@gmail.com of aan  info@leusderbc.nl.

 

Competitie, óók voor recreanten ! ! !
VoorjaarscompetitieHeb je zin om vanaf eind januari 2017 mee te doen aan de recreanten voorjaarscompetitie, dan is dit het moment om je aan te melden. Alle relevante informatie vindt je hier. Uiterste aanmelddatum van je dream-team: woensdag 16 november 2016. Lukt het je niet een team te formeren, meld je dan bij mij. Dan kijk ik of we samen met anderen wél een team op kunnen stellen. Op dit moment hebben zich twee heren gemeld. Ik zoek dus nog twee dames of twee heren om een derde recreanten team te formeren. Ik hoor graag van je. Groet, henkvandenham@live.nl.

 

Algemene Leden Vergadering (ALV) op dinsdag 20 september in De Korf
Algemene LedenVergaderingDe ALV werd bezocht door 25 leden. De jaarverslagen van DB, JC en TC en de jaarcijfers worden goedgekeurd. Begroting boekjaar 2016-2017: dit seizoen stevenen we af op een verlies. Geen prettig vooruitzicht, maar gezien de ruime algemene reserve van de vereniging is het geen aanleiding voor een contributieverhoging. Duidelijk is wel dat het zeer wenselijk is dat het ledental gaat stijgen; het bestuur doet ook een oproep aan alle leden om zich hiervoor in te zetten. Vaststelling contributie: de basiscontributie blijft gelijk, de afdracht per lid aan BN stijgt iets. De begroting en de contributie voor het seizoen 2016-2017 worden unaniem akkoord verklaard. De notulen van de ALV zijn te vinden op de LBC-website onder ‘Documenten’.

 

LBC kalender seizoen 2016 – 2017 (voorlopig)

De vakantie zit er weer op en het nieuwe seizoen gaat beginnen. De eerste speeldag is op maandag 22 augustus. Hier vind je de voorlopige kalender voor komend seizoen. Het is niet definitief omdat we nog in overleg zijn met Sportbedrijf Leusden over de laatste details m.b.t. de zaalhuur. De belangrijkste onzekerheid is de begintijd voor de senioren op dinsdag in De Korf. Dat zal wel net als afgelopen seizoen om 19:30 uur zijn, maar ook enkele keren om 20:00 uur en 20:30 uur. Wij gaan ervan uit dat we op 23 augustus om 19:30 uur beginnen; als het anders is laten we het je weten.

Wil je ook alvast 20 september in je agenda reserveren voor de Algemene Ledenvergadering (ALV)? De vergadering wordt gehouden in de zaal van De Korf. Om 21.30 uur zullen die avond de banen afgebroken worden en zal aansluitend om 21:45 uur de vergadering plaatsvinden.

 

LBC kalender seizoen 2015 – 2016

De vakantie zit er voor de meeste mensen weer op en het sportseizoen gaat weer beginnen. De jeugd begint op zaterdag 29 augustus en de senioren op dinsdag 1 september. Hier vind je de complete speelkalender voor het seizoen 2015-2016.

Meer nog dan voorgaande jaren hebben we stevig moeten overleggen met de gemeente om de gewenste speeluren te krijgen. Door het wegvallen van de sportzaal aan de Lijsterbeslaan en het pas over twee jaar beschikbaar zijn van de nieuwe sporthal op het Buiningpark, moesten alle sportverenigingen inleveren om de planning rond te krijgen. Ook wij hebben helaas minder uren toegewezen gekregen dan we hadden aangevraagd. Zo kan de jeugd een paar keer op de zaterdag maar tot 11 uur spelen en kunnen de senioren op dinsdagavond in de wintermaanden op 11 speelavonden pas om 20:30 beginnen. Als compensatie kunnen we op betreffende avonden in De Korf een gratis kopje koffie of thee krijgen (als ook de wethouder akkoord is).

Een datum waar we nog extra aandacht voor vragen is de Algemene Ledenvergadering (ALV) op dinsdag 22 september.

Het bestuur wenst alle leden een fijn en blessurevrij badmintonseizoen toe!!

 

Algemene Leden Vergadering (ALV) op dinsdag 22 september in De Korf
Algemene LedenVergaderingDe ALV werd bezocht door 23 leden. De jaarverslagen van DB, JC en TC en de jaarcijfers worden goedgekeurd.Begroting boekjaar 2015-2016: dit seizoen stevenen we af op een verlies. Op zich geen prettig vooruitzicht, maar gezien de ruime algemene reserve van de vereniging is het geen aanleiding voor een contributieverhoging. Duidelijk is wel dat het zeer wenselijk is dat het ledental gaat stijgen; het bestuur doet ook een oproep aan alle leden om zich hiervoor in te zetten.Vaststelling contributie: de basiscontributie blijft gelijk, de afdracht per lid aan BN stijgt iets.De begroting en de contributie voor het seizoen 2015-2016 worden unaniem akkoord verklaard. De notulen van de ALV zijn te vinden op de LBC-website onder ‘Documenten’.

 

Seniorencompetitie 4x op dinsdagavond in De Korf

Doordat er in de senioren competitie diverse zgn. “zondagverenigingen” zijn ingedeeld, zijn we genoodzaakt deze wedstrijden op een andere speeldag dan de zondag te spelen.

Wij willen deze wedstrijden nu op dinsdagavond laten spelen om 20.00-20.30 uur in De Korf.

Heel vervelend, maar we hebben geen keuze. Omdat we pas laat kunnen beginnen, denk ik dat we 2 banen per team nodig hebben om op tijd klaar te zijn.

Team 1 speelt op de dinsdagen 13 oktober, 3 november en 8 december 2015. Team 3 speelt op de dinsdagen 8 december 2015 en 12 januari 2016. Dus op 8 december spelen er 2 teams tegelijkertijd thuis.

Ga eens kijken bij de wedstrijden, de spelers zullen dit erg waarderen.

Als je het competitieverloop en de -uitslagen wilt volgen kan dat via deze link.

 

Badminton Nederland Pas verstuurd naar alle leden

BN is overgegaan naar een digitale ledenpas. De voornaamste reden om over te gaan is dat de nieuwe digitale ledenpas goedkoper is en handiger te verkrijgen via de vereniging. Verenigingen kunnen op ieder moment kosteloos een digitale ledenpas aanvragen, waarna deze door BN per mail – als PDF-bestand – naar betreffend lid wordt gestuurd. Dit bestand kun je dan zelf uitprinten. De BN-passen in plastic waren geldig tot en met 2013 (zoals vermeld op de pas zelf). Als het goed is hebben alle LBC-leden van BN via de mail hun pas ontvangen. Zo niet, laat dit dan svp weten aan info@leusderbc.nl.

 

Jeugdsingletoernooi 2015

JeugdsingletoernooiZaterdag 19 december van 8.00-13.30 uur wordt het LBC-jeugdsingletoernooi 2015 gehouden. We verwachten dat het net zoals andere jaren een fantastisch toernooi wordt.

Het zou hartstikke leuk zijn als iedereen meedoet. Dit toernooi is vooral voor de gezelligheid, maar je kunt natuurlijk ook prijzen winnen. Iedereen kan aan dit toernooi meedoen, ongeacht speelsterkte of leeftijd. Ouders zijn van harte welkom om te komen kijken en om aan te moedigen maar we zouden het ook op prijs stellen als de ouders, en dan voornamelijk van de jongere jeugd de wedstrijden willen tellen.

Om aan het jeugdsingletoernooi mee te doen moet je het inschrijfformulier invullen dat iedereen per mail ontvangen heeft. Lever het inschrijfformulier uiterlijk zaterdag 26 november in bij één van de JC-leden, bij de trainer of stuur het via de mail terug.

 

Zwarte Nike trainingsjack gevonden in De Korf
Afgelopen dinsdagavond is een zwart trainingsjack in de zaal van De Korf blijven liggen. Dick Blom heeft het jack meegenomen; aanstaande dinsdag neemt hij het jack weer mee naar De Korf, in de hoop dat de rechtmatige eigenaar er dan is om zich weer over het jack te ontfermen.

 

Heb je nog leuke prijsjes voor de loterij OKT
kerstpakketNet als voorgaande jaren wordt er ook dit jaar tijdens het Open Korf Toernooi (OKT) weer een loterij gehouden. Het is een leuke activiteit  bij zo’n toernooi èn het is een welkome dekking voor de gemaakte kosten.Heb jij nog ergens leuke spullen die ooit in een kast zijn verdwenen (bv cadeaus uit het kerstpakket), maar waarvan je weet dat je die toch niet gaat gebruiken, dan willen wij die graag hebben.Je kunt deze spullen op dinsdag 3, 10 en 17 maart in De Korf inleveren bij Carolien Welle. Alvast bedankt!!

 

Op dinsdagavond pas om 20 uur de zaal in
20 uurOp het verzoek aan de senioren leden (per mail) om de zaal van De Korf pas na 20 uur binnen te gaan, kwamen tal van reacties. In het algemeen gaan wij namelijk keurig pas om 20 uur naar binnen. Alleen op dinsdag 2 december waren verscheidene spelers eerder aanwezig, vanwege het invitatietoernooi waarvoor verzocht was om 19:45 aanwezig te zijn. Daar staat tegenover dat Antilopen veelvuldig pas om 20 uur begint met opruimen van de zaal, waardoor het lijkt dat onze spelers te vroeg in de zaal aanwezig zijn als wij om 20 uur de badmintonbanen gaan opbouwen. Daarom hebben wij via Welzijn Leusden aan Antilopen gevraagd om de zaal op de dinsdagavond uiterlijk om 20 uur opgeruimd en wel te verlaten.

 

Algemene Leden Vergadering (ALV) op dinsdag 23 september in De Korf
Algemene LedenVergaderingDe ALV werd bezocht door 28 leden.De jaarverslagen van DB, JC en TC en de jaarcijfers worden goedgekeurd.Bestuursverkiezing: Bart Degenhart en Carolien Welle zijn unaniem gekozen tot voorzitter en penningmeester van LBC en Tjeu Giessen herkozen als secretaris.Begroting boekjaar 2013-2014: voor het seizoen 2014 – 2015 stevenen we af op een verlies. Op zich niet zo’n probleem gezien de ruime algemene reserve die de vereniging heeft.Vaststelling contributie: de basiscontributie is gelijk gebleven evenals de afdracht per lid aan BN. Zoals al eerder aangekondigd gaat de bijdrage aan BN per competitieteam wel omhoog. Er is voor gekozen om deze kosten ten laste te laten komen van betreffende competitiespelers.De begroting en de contributie voor het seizoen 2014-2015 worden unaniem akkoord verklaard.De notulen van de ALV zijn te vinden op de LBC-website.

 

Matchbeurs 2014, donderdag 13 november 2014
NIEUWS MatchbeursLBC is uitgenodigd om weer deel te nemen aan de Leusdense Matchbeurs 2014 in het kantoor van AFAS. De Matchbeurs is een bijeenkomst van vrijwilligersorganisaties die iets vragen en lokale ondernemers die iets willen aanbieden.In de afgelopen 3 jaar heeft onze vereniging deelgenomen, met als resultaat: ondersteuning opzet website (Graphics, 2011), ontwerp flyers / promotiemateriaal (UNE ontwerpstudio, 2012) en sweaters jeugdcompetitiespelers (AFAS, 2013).Als jij voor de Matchbeurs 2014 een idee hebt voor een specifiek verzoek aan de deelnemende lokale bedrijven, geef dit dan vóór 9 oktober met nadere omschrijving door aan info@leusderbc.nl.

 

Jeugdcompetitie seizoen 2014-2015
Dit seizoen spelen de competitieteams de thuiswedstrijden van 13:00 tot 18:00 in sportzaal De Meent. Op de competitiezondagen spelen òf de jeugdteams òf de senioren teams de thuiswedstrijd in De Meent.De data van de thuiswedstrijden van de jeugd zijn: 21 september, 28 september, 26 oktober, 23 november, 14 december, 11 januari en 25 januari.De speeldata van de senioren in De Meent vind je in de mededeling van de competitieleider senioren hieronder.
Jeugdcompetitie èn vrijspelen op 3 zondagen in De MeentNiet altijd spelen de jeugdteams alle 3 in De Meent; soms 2 teams en soms maar 1 team. Dit komt, doordat er soms tegen zondagsverenigingen gespeeld wordt (die niet op zondag spelen) en omdat niet alle poules volledig gevuld zijn.Op 3 speelzondagen speelt er maar 1 team thuis en wel op 21/9, 23/11 en 14/12. Om meer sfeer en gezelligheid in de sporthal te krijgen, vragen wij jeugd en senioren om op die dagen vrij te komen spelen op de tenminste 2 vrije banen.Van de competitieleider jeugd, Marjolein van Dijk.

 

De senioren competitie gaat weer van start
Op vrijdag 19 september begint het 2e seniorenteam met een uitwedstrijd.Bezoek  eens een keer de thuiswedstrijden van de teams. Ze spelen alle drie gelijktijdig thuis. Er wordt gespeeld vanaf 13.00 uur in de Meent.  De bar is dan ook geopend.De speeldata zijn altijd op zondag en wel op: 5 oktober, 2 november, 9 november, 30 november, 7 december, 21 december 2014 en 18 januari 2015.Verschillende teams hebben titel-aspiraties, dus kom een keer langs al is het maar even. Met jou erbij wordt het nog gezelliger; je aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.
Competitiewedstrijd op dinsdag 30 september. Op dinsdag 30 september speelt het 2e team een competitiewedstrijd vanaf 20.00 uur in De Korf.2 Banen worden dan gereserveerd voor deze competitiewedstrijd.Van de competitieleider senioren, Bert Molenaar.

 

Vacatures voorzitter JC en competitieleider jeugd
Martin Stekenburg stopt aan het eind van het seizoen als voorzitter van de JC. Wij zijn daarom op zoek naar een opvolger voor deze functie. Het gaat hierbij om de volgende taken:

 • Bijhouden JC-agenda, regelen en voorzitten JC-vergaderingen en contact met DB.
 • Coördineren / aanspreekpunt jeugdactiviteiten en promotieactiviteiten.
 • Als JC-lid betrokken bij jeugdtoernooien.
 • Opstellen JC-jaarplanning en leveren input planning zaalhuur.
 • Voor nadere informatie kun je terecht bij Martin.
Marjolein van Dijk stopt aan het eind van het seizoen als competitieleider jeugd. Wij zijn daarom op zoek naar een opvolger voor deze functie. Het gaat hierbij om de volgende taken:

 • Regelen competitiezaken (aanmeldingen verzamelen, samenstellen teams, contact met BN).
 • Begeleiding tijdens thuiswedstrijden (consumpties, zaal openen/sluiten, kassa opmaken).
 • Contact met TC over bv. speeldagen en speeltijden.
 • Contact met ouders (voorlichting geven over rij- en speelschema’s, invallers).
 • Coördinatie clubshirts jeugd richting Willem van de Kruk.
 • Voor nadere informatie kun je terecht bij Marjolein.

 

Algemene Leden Vergadering (ALV) op dinsdag 23 september in De Korf
Algemene LedenVergaderingHierbij nodigen wij de leden van LBC en de ouders en verzorgers van de jeugdleden uit om de jaarlijkse ALV bij te wonen, op di 23 sept 2014 in De Korf. Om 21.30 uur worden die avond de banen afgebroken en vindt aansluitend de vergadering plaats.Kun je niet aanwezig zijn, dan svp afmelden bij info@leusderbc.nl. Via een machtiging kun je je stem dan via een ander lid uitbrengen als je de machtiging vóór aanvang van de vergadering bij de secretaris inlevert.Kandidaten voor de bestuursfuncties kunnen zich uiterlijk een week voorafgaand aan de vergadering melden bij info@leusderbc.nl.De ALV-agenda en de jaarverslagen zijn per e-mail toegestuurd; je kunt deze ook vinden op de website onder ‘Info LBC-leden – Documenten’. Graag zien wij je tijdens de ALV op 23 september a.s.! LBC-bestuur: Jacco en Tjeu.

 

Vrijwilligersuitje 2014: gezellige barbecue bij sportzaal De Meent
BBQOp de laatste speeldag van het seizoen 2013-2014 (za 21 juni) was het uitje voor de LBC-vrijwilligers, als dank voor het werk dat zij afgelopen seizoen voor de vereniging hebben verzet. Het uitje vond plaats bij sportzaal De Meent in Leusden. Van 17:00 tot 21:00 hebben we met ruim 25 mensen genoten van een heerlijke en gezellige barbecue, die Carin en Rob op een voortreffelijke wijze hadden georganiseerd.

 

Neem een introducé mee en verdien een nieuwe-ledenbonus
bonusDe zomervakantie zit er weer aan te komen en het komt daardoor regelmatig voor dat op de dinsdagavond niet alle banen in De Korf bezet zijn. Om de ruimte toch goed te benutten, willen wij je aanmoedigen om in deze laatste weken van het seizoen op de dinsdagavond een introducé (of meerdere) mee te nemen. Kijk eens in je kring van buren, vrienden en kennissen of je iemand kunt vinden die dat leuk vindt. Op deze manier kunnen mensen van buiten de club laagdrempelig kennismaken met onze sport en met onze vereniging. En het mooist is natuurlijk als deze actie ook nog nieuwe leden gaat opleveren. En om dit laatste punt nog eens te benadrukken, willen we de LBC-ers die een nieuw clublid weten binnen te halen, hiervoor belonen met € 30,- reductie op de contributie 2014-2015. Stuur vooraf svp wel even een email naar info@leusderbc.nl als je een introducé meeneemt.

 

Bart Degenhart kandidaat voorzitter en Carolien Welle kandidaat penningmeester LBC
Vanaf het begin van het seizoen heeft onze vereniging geen voorzitter en onlangs liet Jacco Meure weten dat hij aan het eind van dit seizoen stopt als penningmeester. Vanwege zijn verhuizing naar Houten en het recente vaderschap lukt het Jacco niet om deze functie nog langer naar behoren te vervullen. Het goede nieuws is, dat Bart Degenhart heeft aangegeven dat hij na dit seizoen het voorzitterschap op zich wil nemen en Carolien Welle de functie van penningmeester. Bart en Carolien zijn goed bekend met het reilen en zeilen bij onze vereniging, omdat zij al jarenlang enthousiast lid zijn en al in verscheidene functies actief zijn geweest. Beide zullen bij de ALV in september voorgedragen worden voor deze functies. In de tussengelegen periode zullen zij – waar nodig – wel al betrokken worden bij de voorbereidingen voor het volgend seizoen.

 

1 APRIL !! Schrijf je in voor (gratis) LBC-sportschoenen  1 APRIL !!
Als aardigheidje heeft een sponsor van het Victor Open Korf Toernooi een groot aantal sportschoenen met de tekst LBC laten bedrukken. Het toernooi vindt plaats op 29 maart aanstaande en de kans is groot dat er na het toernooi nog enkele LBC-sportschoenen over zullen zijn. Als je belangstelling hebt voor deze (gratis) schoenen in de kleuren rood of blauw (niet in LBC-geel), dan kun je je hiervoor inschrijven bij info@leusderbc.nl. Op de dinsdagavond (1 april) na het Victor Open Korf Toernooi worden de schoenen verloot onder de inschrijvers.

 

Recreantentrainingen op donderdagavond 17 en 24 april en 8, 15 en 22 mei 2014
Aan alle enthousiaste recreantenspelers. Omdat er al verschillende mensen aan ons gevraagd hebben wanneer de recreantentrainingen in het voorjaar weer van start gaan, volgen hier alvast de data. Het zal gaan om de donderdagavonden 17 en 24 april en 8, 15 en 22 mei 2014. Houd deze avonden vast vrij in jullie agenda!! Ongeveer drie weken van te voren sturen we jullie de uitnodiging met het inschrijfformulier. Hartelijke groet, Lia en Christa.

 

Uitnodiging gemeente Leusden bijdrage leveren coalitieakkoord
Na de verkiezingen van 19 maart jl. is in Leusden de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd en zijn de onderhandelingen gestart voor een nieuw coalitie-programma voor de periode 2014-2018. In dit programma staan de belangrijkste onderwerpen waar de gemeenteraad en het college in de komende 4 jaar aandacht aan willen besteden. Als vereniging hebben wij de uitnodiging gehad om op maandag 7 april a.s. om 20.00 uur in het gemeentehuis te komen vertellen wat wij belangrijk vinden. Als iemand belangstelling hiervoor heeft, geef dat dan door aan info@leusderbc.nl. Als je alleen wilt komen luisteren ben je ook van harte welkom, je hoeft je dan niet aan te melden.

 

Aanmelden jeugdleden voor jeugdcompetitie 2014-2015
Het competitieseizoen is ten einde. Badminton Nederland is al weer bezig met de voorbereidingen op het volgende competitie-seizoen, dat in september van start gaat. Begin mei moeten we als Leusder BC de teams voor de jeugdcompetitie aangemeld hebben. Bijgevoegd vind je het inschrijfformulier met een kleine uitleg. Vul dus het formulier in als je zin hebt in competitie spelen. Dit formulier kan tot 12 april ingeleverd worden bij de JC of bij Dtau. Als er nog vragen zijn, kun je terecht bij Marjolein van Dijk.

 

Clubkampioenschappen 2014 gaan voor de senioren niet door
Wegens onvoldoende inschrijvingen ziet de activiteitencommissie zich genoodzaakt om de clubkampioenschappen voor de senioren, die op zaterdag 15 maart zouden worden gehouden, te annuleren. Aangezien zich minder dan 20 leden voor dit toernooi hadden aangemeld is het niet mogelijk om het toernooi door te laten gaan. De clubkampioenschappen voor de jeugdafdeling gaan die dag wel door. Alle senioren worden uitgenodigd om onze jeugdleden die dag aan te komen moedigen. Namens de Activiteitencommissie, Rob Maas.

 

Deelname LBC-jeugdspelers aan clinic tijdens Yonex Dutch Open

Tijdens de Yonex Dutch Open in Almere heeft BN weer jeugdclinics georganiseerd. Op zondag 13 oktober hebben 8 van onze jeugdspelers deze clinic gevolgd. De deelnemers en begeleiders hebben een ontzettend leuke dag gehad. Er waren ook alleen maar heel positieve reacties van de kinderen. De clinic was TOP en ook de finales waren erg leuk. Reactie van Marjolein: volgend jaar met 16 kinderen! Om een indruk te krijgen, vind je hier enkele foto’s.

 

Technisch- en trainingsplan LBC
Afgelopen seizoen is door verscheidene clubleden intensief gewerkt aan het Technisch- en trainingsplan voor onze vereniging. Het plan is opgesteld als uitwerking van het Verenigingsplan LBC 2011-2014. In het Technisch- en trainingsplan is aandacht geschonken aan respectievelijk het recreanten-, jeugd- en competitiebeleid. Het document geeft een nadere uitwerking van wat we voorstaan met het technische- en het trainingsbeleid voor de 3 genoemde categorieën. Dit ter onderbouwing van de badminton gerelateerde faciliteiten, de daarbij behorende werkwijze en de organisatie. Het beleid 2011 – 2014 is gericht op het verder professionaliseren van de trainingen. De werkwijze maakt het mogelijk om zowel spelers als trainers nauwlettender te volgen met als doel individuele spelers en teams op een zo hoog mogelijk niveau binnen hun mogelijkheden te brengen.

 

Dochter Eva voor Jacco en Marjolein Meure-Onnink
Op 18 november 2013 is dochter Eva Julia Josephine geboren bij Jacco en Marjolein Meure-Onnink. LBC feliciteert Jacco en Marjolein van harte met hun dochter!!

 

Vacature voorzitter LBC
In de afgelopen maanden zijn jullie geïnformeerd over het feit dat wij bij de start van het nieuwe seizoen geen voorzitter meer hebben. We hebben een aantal malen een oproep geplaatst maar dat heeft geen resultaat opgeleverd. Eind mei hebben we een aantal leden persoonlijk uitgenodigd om met ons te praten over een mogelijk voorzitterschap. Ook dat heeft geen resultaat opgeleverd. Jullie begrijpen dat de situatie dus nijpend is geworden. We hopen nog steeds dat een geschikte kandidaat zich komt melden. Zolang dat niet het geval is, is het bestuur niet compleet en zullen bepaalde belangrijke taken niet worden uitgevoerd.

Het Bestuur

 

Roadshow Badminton Nederland (nov-dec 2013)
Badminton Nederland organiseert in nov-dec 2013 op acht locaties in het land een open discussieavond met als thema “De toekomst van de badmintonsport in Nederland”. Aan de hand van een aantal ontwikkelingen binnen de badmintonsport, binnen de sport in algemene zin en in de maatschappij, liggen er voor onze sport, de verenigingen en de bond kansen, maar ook bedreigingen. Welke zijn dat? Hoe kunnen we hier gezamenlijk en vanuit ieders eigen verantwoordelijkheid het beste mee om gaan? Wat kunnen we wel en niet beïnvloeden? Wat betekent dat en vraagt dat van sporters, verenigingen en bond? Hier vind je meer informatie; op maandag 9 december 2013 is de roadshow in Nijkerk.

 

De TC zoekt een competitieleider voor de seniorencompetitie

Felicia Versantvoort heeft aangegeven dat zij aan het einde van het seizoen 2013-2014 stopt als competitieleider bij de senioren. Bij deze danken wij Felicia voor haar inzet in de afgelopen jaren.

De TC is op zoek naar iemand die deze taak van Felicia wil overnemen. In  de komende maanden is zij nog beschikbaar om haar opvolger te ondersteunen bij de voorbereidingen van de competitie voor het volgende seizoen. Als je vragen hebt over deze functie, dan kun je terecht bij Felicia en bij Eric Berg (voorzitter TC).

 

Badmintonschoenen kwijt!
Ruim een week geleden is Marja van Os vergeten haar badmintonschoenen op de dinsdagavond mee te nemen uit De Korf. Als iemand deze schoenen heeft gezien of ergens heeft opgeborgen, geef dit dan door aan info@leusderbc.nl.

 

Welkom badmintonners van ‘Sport Overdag’ als lid van LBC
Als vereniging heten wij de badmintongroep van ‘Sport Overdag’ van harte welkom als lid van LBC. Onderaan op deze pagina bij ‘Nieuwe leden’ zijn de namen vermeld. ‘Sport Overdag’ is jaren geleden opgezet door de gemeente Leusden om deelname aan sportactiviteiten te stimuleren. De intentie was dat mensen een tijdje kennis zouden maken met een sportactiviteit, om daarna in te stromen bij een vereniging. Aangezien de gemeente heeft besloten om te stoppen met dit initiatief, hebben de badmintonners ervoor gekozen om lid te worden van onze vereniging. Zij zullen overigens – net als nu – blijven spelen op de maandagmiddag (13:30 – 15:00 uur) in De Korf.

 

Vrijwilligersuitje 2013: boulen en barbecue bij Jeu de Boulesclub De Hakhorst
Op zaterdag 22 juni 2013 was het uitje voor de LBC-vrijwilligers, als dank voor het werk dat zij afgelopen seizoen voor de vereniging hebben verzet. Het uitje vond plaats bij Jeu de Boulesclub De Hakhorst in Leusden. Van 16:30 tot 18:30 is er gebouled en aansluitend is er genoten van een heerlijke en gezellige barbecue. Hier vind je een verslag van deze activiteit.

 

Enthousiaste vrijwilligers voor onze vereniging
Begin dit jaar zijn enkele clubleden en onze combinatiefunctionaris gestart met het opzetten van een plan om in korte tijd meer vrijwilligers te krijgen voor LBC. Gelukkig beschikt LBC al over een redelijk aantal vrijwilligers. Als je zo’n actieve LBC-er bent, dan kun je deze oproep als een uiting van onze erkentelijkheid zien. Onze vrijwilligers, het fundament van onze vereniging, zorgen ervoor dat wij alle sportactiviteiten betaalbaar kunnen aanbieden. Hier vind je meer informatie over het plan en hoe het verder gaat.

 

LBC bestaat 40 jaar; het lustrumfeest is gepland op [NIEUW] zaterdag 2 november 2013!!
Onze vereniging is opgericht op 1 oktober 1973. Dat betekent dus dat we dit jaar 40 jaar bestaan. Dat gaan we vieren aan het begin van het volgende seizoen, op zaterdag 2 november 2013. Veel van de leden zullen niet weten dat de naam Leusder Badminton Combinatie nog niet zo heel oud is. LBC is namelijk een samenvoeging van de twee badmintonverenigingen die actief waren binnen Leusden, te weten BCL (Badminton Club Leusden) en BVO (Badminton Voor Ontspanning).

 

Zet 2 november 2013 in je agenda en kom met leuke ideeën!!
Als bestuur vragen we alle jeugdleden en senioren leden om de datum van het lustrumfeest nu alvast in je agenda te zetten. Er worden gezellige activiteiten georganiseerd en er is een feestavond. Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die mee willen helpen om er een onvergetelijk evenement van te maken. Als je leuke ideeën hebt en/of deel wilt uitmaken van de lustrumcommissie, laat dit dan weten aan het secretariaat via: info@leusderbc.nl.

 

Wij zoeken een voorzitter Technische Commissie miv. seizoen 2013-2014
Met ingang van het seizoen 2013-2014 zijn wij op zoek naar een voorzitter TC. De voorzitter geeft leiding aan de leden van de Technische Commissie die zich bezig houden met bonds- en recreantencompetitie, competitie- en recreantentraining, clubkampioenschappen en OKT, technisch- en trainingsbeleid, zaalhuur en materialen. De voorzitter TC heeft regelmatig contact met het DB en heeft een belangrijke rol bij het selecteren en evalueren van de trainers. Hij/zij neemt deel aan het DB+ overleg en stelt het TC-jaarverslag op. Gewenste eigenschappen en vaardigheden, maar ook vaardigheden die je als voorzitter TC verder kunt ontwikkelen, zijn samenwerken, plannen en organiseren, onderhandelen en (schriftelijke mondeling) communiceren. Voor nadere informatie kun je terecht bij de huidige voorzitter Marcel Maes via maes65@xs4all.nl.

 

Peter van Riel neemt ledenadministratie over
Peter van Riel is een van eersten die enthousiast is geworden na het initiatief binnen de vereniging om taken en functies te inventariseren en waar mogelijk bestaande functies te splitsen. Eerder zijn hierover al mededelingen gedaan, binnenkort zullen de leden meer concreet hierover geïnformeerd worden. Peter, die sinds november 2012 lid is van LBC, gaat de ledenadministratie voor zijn rekening nemen, een taak die tot nu toe door de secretaris werd uitgevoerd. Aanmeldingen en opzeggingen kunnen gewoon nog gestuurd worden naar info@leusderbc.nl. Hier vind je nog meer informatie over Peter.

 

Badmintonclinic door sponsor VICTOR
Op dinsdag 16 april heeft sponsor VICTOR een badmintonclinic verzorgd in De Korf. Ook de jeugd van onze vereniging was hierbij betrokken, daarom was de aanvang om 19:00 uur. De trainer heeft elke groep een half uur training gegeven en als tegenprestatie heeft men gebruik gemaakt van VICTOR-rackets en werd er gevraagd wat de ervaring was met deze rackets. Na afloop is er een demonstratiewedstrijd gespeeld door de trainer van VICTOR (Stephan) en Remco Pots. De foto’s geven een goede indruk van dit evenement.

 

Voorzitter gezocht met ingang van seizoen 2013-2014
Zoals je wellicht weet, treedt Teun van den Berg tijdens de ALV van september 2013 af als voorzitter. Er is een beschrijving gegeven wat de gewenste vaardigheden zijn, wat de uitdaging is om deze functie te vervullen en wat het takenpakket is van de voorzitter. Ten aanzien van dit laatste hierbij nadere informatie over de recente ontwikkelingen. In het plan om in korte tijd meer vrijwilligers te krijgen voor LBC (zie hierboven) is ook het takenpakket van het DB onder de loep genomen. Dit heeft geresulteerd in een herverdeling van taken, waarbij er een algemeen bestuurslid de voorzitter gaat ondersteunen. Welke taken het betreft, kan in overleg worden vastgesteld, om daar waar mogelijk de kwaliteiten en affiniteiten van de beschikbare personen zo goed mogelijk te benutten. Hier vind je meer informatie en de beschrijving van de vacature van voorzitter LBC.

 

Toernooitje op 30 mei, als afsluiting recreantentrainingen
Als afsluiting van de recreantentrainingen gaan we op donderdag 30 mei een klein toernooitje organiseren in De Meent, aanvang 20:00 uur. Vooral aan de mensen, die vaak op donderdag spelen het verzoek: geef je op voor dit toernooi!!! Natuurlijk mogen ook anderen zich opgeven (graag zelfs). Voor de nieuwe mensen is het leuk om op deze manier meer contacten te krijgen en om hun geleerde technieken in de praktijk te kunnen brengen. En het wordt natuurlijk heel gezellig. We hopen dat je meedoet. Geef je op vóór 23 mei via recreantentraininglbc@hotmail.com. Hier vind je het inschrijfformulier. Groetjes, Lia en Christa.

 

Vrij spelen in De Meent op vrijdagavond in april en mei
In de maanden april en mei hebben we De Meent tot onze beschikking van 20:00 – 21:30. De zaal was gehuurd voor training maar dit gaat niet door, echter de zaal kunnen we niet ‘teruggeven’ aan de gemeente. We kunnen hier dus gebruik van maken als vrije speelavond. We moeten de zaal zelf openen en sluiten, net als op de donderdagavond. Het gaat om de volgende data: 5/4, 12/4, 19/4, 26/4, 3/5, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5. Heb je zin om te spelen, geef dat dan tijdig aan, zodat er een sleutel kan worden geregeld.

 

Badmintonscholentoernooi op 13 april, meld je aan om een paar uurtjes te tellen
Maar liefst 146 basisschoolleerlingen zullen op zaterdag 13 april deelnemen aan het badmintonscholentoernooi. Een mooie promotie voor onze sport èn onze vereniging. Op woensdag 27 maart hebben zo’n 100 kinderen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te oefenen in de Korf (zie ook bij Nieuws), zodat ze goed voorbereid het toernooi in zullen gaan. Om de wedstrijden goed te kunnen begeleiden is er op iedere baan een teller nodig. Dus hierbij een oproep aan alle (jeugd)leden en ouders/verzorgers: heb je een paar uurtjes over op 13 april, meld je dan aan als teller. Aanmelden kan bij Martin Stekelenburg: martinstekelenburg@msn.com. Jouw inbreng wordt enorm op prijs gesteld.

 

Gezocht: organisator Open Korf Toernooi 2014
Omdat dit voor ons het laatste jaar is dat wij het Open Korf Toernooi (OKT) organiseren, zijn we op zoek naar één of meerdere personen die er een uitdaging in zien en het leuk vinden om het OKT 2014 te organiseren. Deze oproep lijkt misschien wat vroeg, maar nu is er nog wel de mogelijkheid om mee te kijken met de organisarie van het OKT 2013 en zo alvast enige ervaring op te doen. Voor vragen en aanmeldingen kunnen jullie terecht bij Maarten en Lonneke van de Berkt. Spreek ons even aan in de zaal. Bellen of mailen kan ook: 06 1825 8892 / maartenvandeberkt@live.com.

 

Hans Oudijk stopt als trainer bij LBC
Trainer Hans Oudijk heeft besloten eind januari, aan het einde van het competitieseizoen 2012-2013, te stoppen als trainer bij onze vereniging. Hans heeft afgelopen twee jaar voornamelijk training gegeven aan de senioren competitiespelers. Verder is hij betrokken geweest bij activiteiten, zoals ‘Trainers voor de Klas’ om de kinderen van de basisscholen in Leusden kennis te laten maken met badminton. Als belangrijkste reden voor zijn vertrek heeft Hans aangegeven dat hij het training geven in de avonduren een te zware belasting vindt voor zijn privé-leven (veel weg ’s avonds) en dat hij daardoor niet meer voldoende energie heeft om bij LBC verder te gaan. Het bestuur en de TC danken Hans voor zijn inzet afgelopen jaren.